Днес ще се ,,престрашя" да направя кратко пътеписче, на многобройните вело-похождения с групата от лето 2012.
Варна-Белослав-Петрич Кале-ВарнаДойде дълго очакваната неделя за Варненската група вело-туристи-храсталястници-любители на природата и биро-унищожители!

По предварителна уговорка през седмицата,днешното каране ще бъде до това невероятно място наречено Петрич Кале или Петрича.
Но преди да започна с разказа, да направя едно кратко описание на групата:
А тя наброява доста хора- повярвайте ми! Регистрирани участници(в сурат тефтера

)мисля че са към 700 и няколко души!

Естествено е че не всички са ,,навитаци" за по-дълги карания, както по асфалт,така и по черни пътечки. ,,Редовните" сме към 50-тина мисля, но и тази бройка се редуцира до максимум 20-тина, които да карат по един от набелязаните маршрути през седмицата.
Та така и днес, разделихме се на две групи- едната само по асфалт до Камчия, а другата(нашата

) до Петрич кале.
Сборният пункт - ОМВ (автогара Варна). Почти в пълен състав, някои щаха да ни чакат в гр.Белослав на ферибота

И така потеглихме по Езерният път, посока гр. Белослав.

А тук на ферито ,посрещачите ни правят фото

След форсирането на Голямата вода,се насочваме към Разделна по ХасВалт. От Разделна вече влизаме по черно, изкачване с денивелация (мисля 300 метра) и ,връткане'' на педалчетата 2-3 км. до достигане на една хубава чешма с маса и пейка и най сече сянка.

:D
..тук на тази лека сянка спираме да изчакаме останалите от групата, щот щяхме да ги загубим.Абе много бавни бе тия!

Или пък ние -бързи,не знам ама ги чакахме повече от 15 мин.!

..малко манекенстване...да не скучаем...

Ето на тази сянка посядаме за разхлада и кафенце с цигарка

в дъното е чешмата със студена водичка...

Продължаваме по платото до достигане на крайната цел

...това не е фото от пеши туризъм на групата

, просто ,,изоставихме" байковете, щото много ,,бабини зъби"- гадни тръни дето правят по няколко дупки в гумите, наведнъж!

...,,конете" ги ,,вързахме" до оная сграда в края на снимката..

..до тук беше целта на ,,занятието"

Не знам колко време се любувайме на невероятната гледка, но в далечината където кротко ни чакаха ,,железните кончета", съзряхме силуети на неиндефицирани ,,двукраки" съществакоито обикаляха в опасна близост до конете!
Наехме джип и бързо пристигнахме до мястото!

За сеобща радост,нямаше липсващи ,,магарета",опс, коне от табуна!

От тук, продължаваме още на горе по черно ...

След като преодоляваме последният баир, се озозваваме в с.Здравец (общ.Аврен).
...и първата мома, която съзряхме, беше набързо ,,налазена" от ятото!

Вижте как:

След като момата беше уважена от вело-храсталясниците, пуснахме агенти за откриване на
място в което да заредим с енергия, приятно уморените телеса!

...И в крайна сметка ,,оазиса" бе локализиран:
...Задоволяване първо на жаждата...

...и ,,допинг" за сила...

...напълнихме и търбусите, а в това време се обадиха от другата група( тези които бяха в Камчия), да ни питат на къде сме, и дали няма шанс да се съберем някъде по пътя?

Естествено! Как ще пропуснем, да не се съберем цялото вело братство? Часът и мястото на срещата набързо бяха уговорени - Харамията (след Приселци).
Яхнахме отново конете и отпрашихме по асфалт.

Най-сетне! Цялото ято гларуси!

Две, три снимчици набързо и газ по магистралата за Варна! Както винаги си изкараме чудесно, общо разстояние за деня 78км(моят велокомп.)
Ами това е приятели, до нови срещи от мен- Valenti !