Автор Тема: На разходка, палатка или пътешествие с велосипед?  (Прочетена 66974 пъти)

Valenti

• Sr. Member
  • Публикации: 352
Re:На разходка, палатка или пътешествие с велосипед?
« Отговор #45 -: 13 Ноември 2011, 17:35:57 pm »
Здравейте приятели! Днес съм особено щастлив, защото си ъпгрейднах моето конче с чисто нова вилка ,,SUNTOUR" XCR модел2011,която има доста екстри. Едната от които е дистанционно заключване на хода! Толкова съм щастлив че снощи почти не съм спал от мерак да дойде днес и да пробвам новата придобивка! ;D ;D Ами какво да споделя- нямам думи просто! :P Невероятно се представи по асфалт и ,,камънак"! Много съм впечатлен от работата и, затова бързам първо на вас да се похваля!  :)
Ето я и нея - ,,рожбичката" ми:
(съжалявам за лошото качество)

...и неразделно свързана с байка! ;D

...Ами изфуках се и това е! ;D Не можах да се сдържа,простете ми за което! ;)

samotniq valk

• Full Member
  • Публикации: 119
« Отговор #46 -: 13 Ноември 2011, 17:38:40 pm »
Ами честито за придобивката :) Дълго и безаварийно каране и много нови пътеписи

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
« Отговор #47 -: 13 Ноември 2011, 23:28:56 pm »
липсва двигател само  >:( иначи убу си тледа

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #48 -: 14 Ноември 2011, 10:47:15 am »
.                                                             Как да няма двигател бе, има -краченпедаломачкатор!!! :) :)

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #49 -: 14 Ноември 2011, 11:16:14 am »
 ;D ;D ;D ;D

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 540
« Отговор #50 -: 14 Ноември 2011, 21:12:54 pm »
.                                                             Как да няма двигател бе, има -краченпедаломачкатор!!! :) :)
С какво гориво се зарежда този двигател, със толкова сложно име, та чак не мога да го изговарям от днес сутринта: крачнопедаломачкатор. Като му запомня името, ще си купя такъв двигател. 

Rado

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 15
« Отговор #51 -: 20 Ноември 2011, 23:19:02 pm »
А Валенти какво стана с другото хоби..въздушната стрелба, Еваникса и тн. ...аз съм Мангустата от Добричката груба, случайна среща тук  :D

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #52 -: 21 Ноември 2011, 10:03:01 am »
А Валенти какво стана с другото хоби..въздушната стрелба, Еваникса и тн. ...аз съм Мангустата от Добричката груба, случайна среща тук  :D
.                                                                                                     Здравей,добре дошъл! Ами какво да ти кажа...не съм прекратил със стрелбите,но  честно не съм стрелял от последната Национ.среща която беше във Варна! Засега наблягам повече на велосипеда. :) като се опитвам да комбинирам с бушкрафт! :) :) даже мисля да обявя скоро ,нова дисциплина- ККБ(крос кънтри и бушкрафт)  надявам се да имам последователи в този нов ,,раздел'' :)

Rado

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 15
« Отговор #53 -: 21 Ноември 2011, 15:58:48 pm »
Ясно   :), а аз нещо се отпелеснах по морският риболов и изоставих стрелбата, но то и не ми е интересно вече, с тези ограничения...и да видиш заека пред тебе да бяга трябва да го пуснеш, а хартиените мишени нещо не ме "ловят"  ;D

п.с: много интересни "пътеписи" постваш тука и аз съм редовен читател, успех и все така !

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #54 -: 26 Ноември 2011, 19:20:26 pm »
                                   Пак сред ,,дивото",с моя байк!  ;)
        Цяла седмица когато съм на работа, си мисля за уикенда. Или по точно как ще оползотворя тези два почивни дни А и прогнозата за времето следя.Когато времето ще е,,сухо",избягвам да се ангажирам със домашни ,,задачки"! ;D Ето и събота дойде- време за каране! След сутрешното горещо кафенце,съпроводено с ароматен тУтУн,облякох спортният
екип, приготвих багажа в любимата си раничка и газ- запалих кОлОлото и...дирекшън в гората! ;)
Е трябваше да мина някой друг километър по асфалта,да подишам малко автомобилен ,,аромат", но нейсе. Най-сетне, в началото на баира се позиционирах. Напълних дробчетата със свеж въздух и започнах изкачването. Бе не знам, баира ли беше дълъг,аз ли не бях в кондиция днес,ама на два три пъти спирах за минутка почивка!Даже по едно време малко бутах...Егати наклона-даже и на предавка 1:1(тя е най бавната)ми беше тегаво да въртя педалите! >:( Пак кратка почивчица...Пак газ по баира...
Най-сетне пътечката стана полегата ,с леки изкачвания. Извадих телефона,и малко фото!
Ма чИ съм и хубав бре! ;D ;D ;D Същински манекен от ,,Визаж"! ;D ;D ;D

Тази пътечка ме изведе до чудна поляна! И тука една две бързи снимки:

След много бърза почивка(време за една цигарка ;D) продължих с изкачването.Стигнах до ,,върхът"на нашето плато.. пак малко фото :

А сега ми предстоеше най-забавната част-спускането!Най забавната част,но не си мислете че е най-леката! :) На всеки метър те дебне я някой камък,я дупка или пък паднали клони от дърветата! Секунда невнимание- цял живот смърт! ;D ;D ;D Шегувам се, но голямо търкаляне ще падне,а е възможно и неприятна контузия да стане! А аз не нося протектори за тялото, само каска-задължително предпазно средство!
Спускането пак мина благополучно, отново излизам на ХасВалта! ;D
Поглеждам часовника- 15.10ч. Още малко време имам, затова решавам веднага- една почетна обиколка да направя до Морската градина и обратно. Т.е. още около 12км. Речено-сторено! :) В Морската не карах много, щот взе да се ,,сговнясва" времето. Макар че екипа ми е зимен, започна да ми замръзва ,,поялника" ;D,а това доведе до обилното отделяне на едни секрети  ;D, което ми подсказа да се връщам обратно към къщи! Така оползотворих този съботен ден. А Вие?

П.П. Новата вилка -СУПЕР!!! :) Не съжалявам за левчетата с които се ,,изтръшках"!

Ристо Туристо

• Newbie
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #55 -: 13 Декември 2011, 20:07:39 pm »
valenti681,поздравления за хубавата тема.
И за това, че споделяш преживяванията си с колелото, фамилията и природата.
Искрено ти се възхищавам на ентусиазма да поддържаш страстта си към колелото, въпреки семейството и ангажиментите покрай него. Предполагам е трудничко. Я съм айляк, та ми е лесно :D
Споделям идеята ти, че преживяванията в природата трябва да се споделят, за да "зарибим" колкото се може повече хора. Колкото повече - толкова повече.
Темата ти и хората, които видях, че пишат в този форум /Яворе - рилски поздрав на морето ;)/ ме мотивираха да драсна два-три реда точно за велопреход с преспиване.

Та в настоящото лето господне края на май реализирах една моя идея с един велопреход, който е част от по-голямата ми идея за догодина, а именно велообиколка на Рила. Ама за нея - като я осъществя.
Изчаквах само да се пооправи времето и да се стопи снега по южните склонове на Рила.
Гледайки прогнозата привечер за 10 минути събрах дружина, направихме логистиката с транспорта и на другия ден рано се метнахме на колищата по маршрута:
- от входа на Парк Рила близо до долната станция на "Станишевия" лифт до х.Македония по долината на р.Бистрица;
- от х.Македония слизане до първото водохващане по Динков дол и каране по пътя свързващ водохващанията до р.Карааланица над Семково;
- отклоняване от пътя слизащ от Карааланица - посока пътя от кантон Вапа, вкл. 500м. оф/Х/роуд  до него и слизане до х.Семково по пътя;
- от х.Семково до подбилния път с водохващания под Сухото езеро - ок. 350 м. денивелация пушинг по туристическа пътека;
- по подбилния път до м.Нехтеница под х.Грънчар /до тази местност има асфалтиран път от Якоруда/;
- от Нехтеница до яз.Белмекен по подбилния път с водохващанията за яз.Белмекен;
- яз.Белмекен - з.Помочена поляна по черния път за кантон Крайна;
- от з.Помочена поляна до лет. Кастенец - само спускане  /накрая и по черни пътища/.

Начи от Бодрост след като преспахме трима в моята палатка, оставихме едната кола близо до Бодрост и поехме с колищата към х.Македония. Нагоре - черен път-слънце педалирахме почти до хижата. Преди нея е отровно връло и бутахме. Тамън влязохме в хижата и се изля един проливен пролетен дъжд - ние - цокаме бира вътре:

След час и нещо поехме нататък - яко кратко и екстремно спускане и стъпихме на подбилния път, който обхваща водохващанията от южната страна на Рила и го следвахме до Белмекен, с прекъсвания. Средната му надморска височина е ок.1800м.
Времето - перфе за въртене, нито спомен от дъжда.
По пътя Стигнахме до р.Карааланица.
След нея се наложи малко храсталясване, за да хванем пътя от Вапа към х. Семково.
Слязохме до хижата:

Късно следобяд след час и половина "пушинг" по една стръвна туристическа пътека стигнахме мястото за бивак и опнах палатката. Мястото - вълшебно - дива иглолистна гора, тишина, мъх под палатката - абе рилски горски рай на 1900м.н.в.
На другата сутрин стигнахме бързо до пътя. /От Семково до тук го няма/ и продължихме по него до м.Нехтеница над Якоруда и под х.Грънчар. Там единия от групата ни разумно си слезе по асфалта до града и се прибра в Благоевград, а ние продължихме към най-живописната част от расодката Нехтеница - Белмекен.
За тази част от прехода за втори път нямам думи - тази снимка от долината на р.Ропалица илюстрира:

Така лека, полека стигнахме до яз.Белмекен /Яворе - поздравих едноименния връх от тебе ;)/, след това по един черен път завихме, заобиколихме и подсякохме върха, стигайки до заслон Помочена поляна.
Тук напуснахме пътя и хванахме туристическата пътека към х. Гургулица. В долната си част тя следва черни дърводобивни пътища, но в горната си част....
.....Горната част - истински екстремен велооргазъм на спускане. Моят идеал за пътека - камъни, корени, постеля от борови иглички и др. закачки...:

Размазахме се от кеф с колегата. Доле на пътя не знаех къде се намирам...
После, бе некакси ИЧ не ми се пише за добирането до другата кола - яко бледнее.
Та така - два пълни дни с едно преспиване, 90км. и як оргазъм на края.
Та те така.
Дай боже секиму.
Всичките снимки в  Пикаса-та.
ЕНЦИКЛОПЕДИЯ за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
Re:На раз
« Отговор #56 -: 13 Декември 2011, 20:21:35 pm »
Добре дощъл във форума. Крайно време беше Valenti  да получи подкпрепление. ;D Екстра сте си изкарали. Благоря, че сподели с нас и ни направи съпричастни.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 351
« Отговор #57 -: 13 Декември 2011, 20:31:10 pm »
Смятам и аз скоро да опитам желязното пони /като убедя жената да спре да не смей/ и като измисля как да не ми се претриват баджаците. Като за нашия начин на обикаляне /винаги донякъде, за нещо си/, образно казано, ще ни развърже краката велосипеда в доста отношения май...хубав пътепис.
п.п. Добре дошел.

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #58 -: 14 Декември 2011, 21:00:41 pm »
Ей, най- сетне! Най сетне сродна душа да пише в тая тема! Благодаря за хубавия пътепис и добре дошъл ! Надявам се, вече няма да си пиша сам, ще има поне още един участник, който да споделя преживяванията си.  ;) Чакам с нетърпение следващият пътепис, съпроводен с ,,картинки" разбира се!  :)

WhiteSnake

• Newbie
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #59 -: 19 Януари 2012, 12:52:56 pm »
и на мен ми се върти в главицата нещо такова ама никой не иска да идва с мен  :(