Автор Тема: На разходка, палатка или пътешествие с велосипед?  (Прочетена 67140 пъти)

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 570
Re:На разходка, палатка или пътешествие с велосипед?
« Отговор #75 -: 13 Септември 2012, 17:14:46 pm »
Цитат
jordanov...... едно оранжево Балканче. Почти ново, в заводски вид, бая се зачудих, но беше с малките капли ......
Трябваше да го прибереш, малко по тежко е. Моето първо колело беше такова, червено,  някъде 1974-76г. Цена 85лв. Май доста пари за него време. Тогава обикаляхме често магазина за колела. Доколкото помня съветските "Лястовички" (най-масовите в махалата) бяха по 55, "Украйна" по 80, с 3 скорости "Турист" и "Бегач шосеен" между 110 и 130. Лекият "Школник" не помня колко беше, може би 35лв.  Пускаха макар и рядко "Универсал" немски или чешки.
Не се взимай толкова на сериозно.

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #76 -: 13 Септември 2012, 17:30:24 pm »
"Универсал" бяха полски. Три вида - малки, средни и големи. Съответно 35, 45 и 55лв. В първи клас дядо ми даде пари за малкия, а татко додаде още десет лева та ми купиха средния универсал. Идваха с поръчка в железарията, градчето малко. Чаках дълго, но като дойде бях щастлив като слон. ;D Карах го безмилостно докато ми омаля. Точно го продадох и излязаха на мода балканчетата та ме беше яд що не удължих колчетата на седалката и кормилото и да си го карам още. Ама преди да излязат балканчетата ни се смееха на такива апгрейди. Суета няква. ;D

Не слизах от универсала, а мечтата ми беше да си отида с велосипеда от градчето до село при баба и дядо, защото обикновено го таксувахме във влака (10ст) и после от гарата до селото 3 км кеф с колелото. Най-накрая порастнах и ми позволиха цялото разстояние да го мина с колелото. Струваше ми се, че е нещо грандиозно това пътуване. Толкова го бях мечтал. Сега като се замисля - 15км. ;D ;D ;D Абе добре Мавруд свали малко летвата и ние да се включим, че Валенти така я изтряска в небесата с неговите пътешествия, че да го е срам човек да пише в темата му  8). Браво, Валенти, страхотна тема се заформи!
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

Mavrud

• Hero Member
« Отговор #77 -: 30 Ноември 2012, 19:26:37 pm »
Велообяд
Откак чета приключенията на valenti681 и гледам снимките, не тръгвам с велосипеда на разходка  повече от 5км без нещо за ядене ;).
Накратко: Ноемврийски слънчев ден. Към 12:30 задачите за деня завършени. Обяд или разходка с велосипед. Избирам и двете.....

Велосипедът:

Мястото за почивка:

Велообядът:

Нарочно е по-лек, щото иначе трудно щях да се прибера.

Заключение: Към 15км на педали, 30мин. на тиферич. Когато мога пак ще го направя.

Valenti

• Sr. Member
  • Публикации: 352
« Отговор #78 -: 30 Ноември 2012, 21:48:20 pm »
 ;D ;D ;D БРАВОооо бе Mavrud ! Направо ми стопли душата, ама не се шегувам въобще да знаеш! Зарадвах се на факта,че си ,,опитал" дори малка част от любимият ми стил ВХС . А какво по-хубаво има да излезе човек сред природата,да потренира за кондиция,да изгори малко калории и накрая да ,,зареди двигателчето" с нещо вкусно и приготвено от самият него.
 ;)

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #79 -: 01 Декември 2012, 08:41:48 am »
Браво!

Ножката навява архи стари спомени... Имам такава, но без виличката...

А тази стойка за какво я ползва?
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Mavrud

• Hero Member
« Отговор #80 -: 01 Декември 2012, 17:59:28 pm »
Valenti681 виновен си! Таз велозараза с велопохапване лепнах аз от теб! Това ми е втория "пристъп", първия беше с боба. Дано велозаразата да ми стане хронична. Предполагам, че във форума има и други "заразени" от велопохапване, ама не смеят още самокомпроматни снимки да пуснат я с велосипед на чеверме, я колелото и кюфтетата, я байка и луканките и подобни....

Ко54 специално за теб тук пускам всичките ми БГ джобни ножки.
Тази поставка е и пиростийка. Тук не я ползвам, ама бях я забравил на предния излет и сега я намерих и много и се радвах. Абе дъртопуберски работи.

ko54

• Hero Member
« Отговор #81 -: 01 Декември 2012, 18:26:22 pm »
С велото не могат да ти вземат даже книжката!
Как досега не съм се сетил за велохапването и велопийването? Мъка, толкоз загубено време.

Валенти и Мавруд не сте прави - трябваше да ни подсещате по-често още пролетта, а не сега, в началото на зимата...  

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #82 -: 01 Декември 2012, 20:06:01 pm »
  Ко54,кажи как през лятото да ,,зарибявам" с разни историйки, като нЕма никакво свободно време от работа, а през почивните дни- яко каране(тук там с ВХС- пържолки и други благинки  ;D ;D ;D )

И да не съм off topic,ще направя един:

Малък раказ в картинки от лятото

Това лято ще остави незабравими спомени от велосипедирането!  ;) Мисля че най- сетне, открих правилната група, с която изминахме не малко километри. Посетихме няколко исторически места, организирахме си вело пикници, въобще си прекарахме чудничко!
Вижте малка част от незабравимите моменти с компанията:

Посетихме Шуменската крепост....

...естествено не минахме без Шуменско пиво  ;D

...миг от протестите които правим всеки месец за изграждане на обещаната от кмета велоалея във Варна:

...Бушкрафт-крос-кънтри(  ВХС )

НАЗДРАВЕеее:  :P

...долетяхме и до Плиска  :D

...и още малко с групата:

ko54

• Hero Member
« Отговор #83 -: 02 Декември 2012, 13:28:45 pm »
Евала, даже 2 печурки виждам на скарата и масата...       

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #84 -: 02 Декември 2012, 14:00:59 pm »
Днес ще се ,,престрашя" да направя кратко пътеписче, на многобройните вело-похождения с групата от лето 2012. ;D

Варна-Белослав-Петрич Кале-Варна

Дойде дълго очакваната неделя за Варненската група вело-туристи-храсталястници-любители на природата и биро-унищожители!  ;D ;D ;D
По предварителна уговорка през седмицата,днешното каране ще бъде до това невероятно място наречено Петрич Кале или Петрича.
Но преди да започна с разказа, да направя едно кратко описание на групата:
А тя наброява доста хора- повярвайте ми! Регистрирани участници(в сурат тефтера  ;D)мисля че са към 700 и няколко души! :o
Естествено е че не всички са ,,навитаци" за по-дълги карания, както по асфалт,така и по черни пътечки. ,,Редовните" сме към 50-тина мисля, но и тази бройка се редуцира до максимум 20-тина, които да карат по един от набелязаните маршрути през седмицата.
Та така и днес, разделихме се на две групи- едната само по асфалт до Камчия, а другата(нашата  ;)) до Петрич кале.

Сборният пункт - ОМВ (автогара Варна). Почти в пълен състав, някои щаха да ни чакат в гр.Белослав на ферибота  ;)

И така потеглихме по Езерният път, посока гр. Белослав.

А тук на ферито ,посрещачите ни правят фото  :)

След форсирането на Голямата вода,се насочваме към Разделна по ХасВалт. От Разделна вече влизаме по черно, изкачване с денивелация (мисля 300 метра) и ,връткане'' на педалчетата 2-3 км. до достигане на една хубава чешма с маса и пейка и най сече сянка.  ;D:D

..тук на тази лека сянка спираме да изчакаме останалите от групата, щот щяхме да ги загубим.Абе много бавни бе тия! ;D Или пък ние -бързи,не знам ама ги чакахме повече от 15 мин.! :o

..малко манекенстване...да не скучаем...

Ето на тази сянка посядаме за разхлада и кафенце с цигарка  ;)

в дъното е чешмата със студена водичка...

Продължаваме по платото до достигане на крайната цел

...това не е фото от пеши туризъм на групата :), просто ,,изоставихме" байковете, щото много ,,бабини зъби"- гадни тръни дето правят по няколко дупки в гумите, наведнъж!

...,,конете" ги ,,вързахме" до оная сграда в края на снимката..

..до тук беше целта на ,,занятието"  ;D

Не знам колко време се любувайме на невероятната гледка, но в далечината където кротко ни чакаха ,,железните кончета", съзряхме силуети на неиндефицирани ,,двукраки" съществакоито обикаляха в опасна близост до конете!
Наехме джип и бързо пристигнахме до мястото!  ;D ;D ;D

За сеобща радост,нямаше липсващи ,,магарета",опс, коне от табуна! ;D ;D ;D
От тук, продължаваме още на горе по черно ...

След като преодоляваме последният баир, се озозваваме в  с.Здравец (общ.Аврен).
...и първата мома, която съзряхме, беше набързо ,,налазена" от ятото! ;D ;D
Вижте как:

След като момата беше уважена от вело-храсталясниците, пуснахме агенти за откриване на
място в което да заредим с енергия, приятно уморените телеса!  ;)
...И в крайна сметка ,,оазиса" бе локализиран:
...Задоволяване първо на жаждата... ;D

...и ,,допинг" за сила...  ;D

...напълнихме и търбусите, а в това време се обадиха от другата група( тези които бяха в Камчия), да ни питат на къде сме, и дали няма шанс да се съберем някъде по пътя?

Естествено! Как ще пропуснем, да не се съберем цялото вело братство? Часът и мястото на срещата набързо бяха уговорени - Харамията (след Приселци).
Яхнахме отново конете и отпрашихме по асфалт.

Най-сетне! Цялото ято гларуси! ;D

Две, три снимчици набързо и газ по магистралата за Варна! Както винаги си изкараме чудесно, общо разстояние за деня 78км(моят велокомп.)
Ами това е приятели, до нови срещи от мен- Valenti !  :)

ziasko

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 47
Ето разказче и от мен. Маршрута бе варна , виница, аладжа манастир, златни пясъци , варна. Изпълнявам го често и обичам да снимам по пътя.Само че не снимки а видео клипове.
да започнем с най интересното:
хапването, което си спретнах на поляната
http://vbox7.com/play:c7c8bbb7e2

след похапване е време да утолим жаждата на чешмата :
http://vbox7.com/play:822d3ee06d

толкова от мен. До нови срещи .  ;)
Гледайте всички видео клипове на адрес: http://www.vbox7.com/user:ziasko?p=allvideos
Ако сте си харесали котлонче , може да го намерите и поръчате на адрес: www.spirtnik.tk

Mavrud

• Hero Member
Поздравления Ziasko! Интересен веловидео разказ. Давай следващите серии!
Въпрос: Как караш с тая камера? Къде я закрепваш?

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
Ziasko, поздравления и от мен. Интересна идея да снимаш велопътешествието с камера. Ако мжеш да слжиш някак си едно парченце дунапрен върху микрофона няма да се чува това фучене от вятъра, а гласа ще се записва все така добре.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

ziasko

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 47
Страхотна идея за дунапрена. Иначе камерата я държа в ръка . Не го препоръчвам на никой ама все пак най малко вибрации се усещат .
Бих могъл да добавя още кадри от видео разказа ми.
тук може да видите прехода перез виница

http://vbox7.com/play:c6ac7acf0d

и един кратък кадър от Златни пясъци през пролетта

http://vbox7.com/play:22a2bdcb10

и ще завършим с кадри към дома ...

http://vbox7.com/play:5258cdc362

желая на всички леки баири и безаварийно каране на колело ;)
Гледайте всички видео клипове на адрес: http://www.vbox7.com/user:ziasko?p=allvideos
Ако сте си харесали котлонче , може да го намерите и поръчате на адрес: www.spirtnik.tk

Valenti

• Sr. Member
Еее,най-сетне! Доживяхме, някой да се престраши и да сподели, свои байк преживявания!    ;D
Имам само една ,,забележка" към теб, ziasko- ,, Не видях, да се представиш първо!"
Инъче, благодаря че сподели, разходките си с нас!   :)

И да не съм оф топик, ето и нещо от мен:

http://www.youtube.com/watch?v=HNtD2Jo0piM

http://www.youtube.com/watch?v=Lbf03m1jdqI

http://www.youtube.com/watch?v=36_-AiO-iSA   

П.П. всички клипове и снимки са правени с GSM!     :P