Автор Тема: На разходка, палатка или пътешествие с велосипед?  (Прочетена 67210 пъти)

jordanov

• Sr. Member
  • Публикации: 283
Re: На разходка, палатка или пътешествие с велосипед?
« Отговор #120 -: 24 Април 2013, 11:37:45 am »
Поредния чудесен разказ в темата ! Voinyt, през нашия град минава международен туристически маршрут и цяло лято до късна есен минават хора от цял свят. Никой не съм видял да влачи  ремарке , всеки е с дисаги на задния и предния багажник. Отгоре най-много палатката и чувала, раници на гърба не носят.

voinyt

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 19
« Отговор #121 -: 24 Април 2013, 12:28:58 pm »
   Йорданов знам, ремаркетата като цяло са рядкост но го предпочитам заради няколко предимства, които дават.
   Първо да носиш дисаги на предната гума за мен е неудобно. Товари ти допълнително ръцете, не забравяй, че завиваш с нея. Също така може да даде неприятно отражение при страничен вятър, пък дори и в дупка да попаднеш може а те дръпне рязко на една страна.
   Второ както казах колелото не е от най- качествените, а аз не съм от най- леките. В момента се въртя около 100 килограма. Като натоваря и багажа, теглото на задната капла става доста сериозно, а аз съм малко леворък и хич не мога да я изправям. С наличието на ремарке този проблем се решава.
   За друго още не съм се сетил, ама от друга страна- дали па не е гъзарско..:Р

P.S. Забравих да спомена. конструкцията на велосипеда е малко некадърна и леглото на болчетата, които държат багажника е супер близо до зъбците на задните венци. Накрая, когато свалих багажника да си го върна половината глава на единият болт буквално липсваше, явно веригата го беше изяла.

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 570
« Отговор #122 -: 24 Април 2013, 19:37:18 pm »
Hola, Voinyt!
Поздравления за интересния велоразказ. При следващия велопоход можеш гордо да сложиш българския трикольор на велосипеда си!!!

За пътят към Сантяго де Компостела през Пиринеите разбрах за първи път от книгата на Паулу Коелю "Дневникът на един маг". Интересно ми беше. Разбрах, че това е един от трите главни пътя за поклонение след тези до Йерусалим и до Рим. Искрено ти пожелавам да изминеш този път и да го опишеш.

П.С. Разбирам, че си имал велосипед “Балкан”. Аз съм си фен на сгъваемото балканче и в момента се подвизавам с това:

А тук може да се види и  прочете оригиналната инструкция и технически паспорт на ЛСВ Балкан от седемдесетте години на ХХ век. Моето първо колело беше такова. :)
Не се взимай толкова на сериозно.

Valenti

• Sr. Member
  • Публикации: 352
« Отговор #123 -: 24 Април 2013, 19:41:01 pm »
Здравей, voinyt! Днес, както вчера и завчера, отварям форума и както винаги очаквах да видя- ,,няма нови мнения"... и Ооо.. чудо! Някой който се е регистрирал и първият пост..... мноооого дълго разказче,точно в темата която ми е ,,особено" скъпа!  ;)
Страхотно! Още един.... който по някакъв начин, намерил форума и споделил невероятните си вело приключения! БРАВО! СУПЕР!
Добре Дошъл ! С твоят разказ, преживях всичко... все едно съм бил редом с теб!  :)
Надявам се, че няма да бъде първи и последен, разказа който сподели с нас! Лично аз, много ще се радвам, ако моята тема набира ,,скорост",като започнат повече хора да споделят в нея!

ziasko

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 47
« Отговор #124 -: 25 Април 2013, 22:47:10 pm »
Здравейте бандата  ;D
 Днес се прибрах от колоездене с голяма усмивка на лицето  :P  :P  :P
Преоткрих новия стил на Валенти каране хапване каране. Беше много горещ ден. баирите бяха унищожителни, съчетани с пролетна умора и нажежен асвалт блаженството да спреш под гъста дъбова гора , край голяма каменна чешма със вледеняващо студена вода и дълги масии с пейки ... е ключовите думи днес бяха: изтезания, блаженство. Красоти и природни гледни никак не липсваха , особено когато се отправихме по черен път към обширни поляни , скътани между пресекулки от гъста сенчеста гора :) Връщането беше по едно симпатично малко пътче, което буквално ми подпали спирачките  :o Извън града е хубаво, но днес открих нещо ново, нещо интересно което вдъхна надежди в мен, че някой ден ние българите ще станем единни като народ и ще ще работим за благото на родината. Няколко семейства пред блока на Валенти бяха засадили китна градинка с разнообразие от цветя алпинеуми и дори старовремски "геран" сиреч кладенче. Поседнахме на тяхната чудесна беседка под гъста дървесна корона, глътнахме поредното кафе. А това ме подсеща да се похваля  8) Днес се сдобих с чисто нов примус, собствено-ръчно изработен от Валката, за което съм много благодарен. Е хайде толкова от мен . Разбира се ще подкрепя разказа си с видео доказателства  ;D

http://vbox7.com/play:cd628ebee6

Чао ви за сега. ДО нови срещи и Хобо ще се радвам да разкажеш някоя твоя разходка. Действа стимулиращо когато разказвачите се увеличаваме ;)
Гледайте всички видео клипове на адрес: http://www.vbox7.com/user:ziasko?p=allvideos
Ако сте си харесали котлонче , може да го намерите и поръчате на адрес: www.spirtnik.tk

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #125 -: 26 Април 2013, 01:06:39 am »
Ето и ,,контрата" от мен за днешното супер леко(лежерно доста) каране със ziasko!   8)

http://www.youtube.com/watch?v=KwWTOPShtaE     

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #126 -: 26 Април 2013, 10:50:14 am »
... Хобо ще се радвам да разкажеш някоя твоя разходка. Действа стимулиращо когато разказвачите се увеличаваме ;)

С удоволствие, но колело карам рядко и то в града. Ползвам го като средство за предвижване. Нищо интерессно за разказване.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

voinyt

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 19
« Отговор #127 -: 26 Април 2013, 16:09:52 pm »
Здравей, voinyt! Днес, както вчера и завчера, отварям форума и както винаги очаквах да видя- ,,няма нови мнения"... и Ооо.. чудо! Някой който се е регистрирал и първият пост..... мноооого дълго разказче,точно в темата която ми е ,,особено" скъпа!  ;)
Страхотно! Още един.... който по някакъв начин, намерил форума и споделил невероятните си вело приключения! БРАВО! СУПЕР!
Добре Дошъл ! С твоят разказ, преживях всичко... все едно съм бил редом с теб!  :)
Надявам се, че няма да бъде първи и последен, разказа който сподели с нас! Лично аз, много ще се радвам, ако моята тема набира ,,скорост",като започнат повече хора да споделят в нея!

Мисля че като цяло орума ви е по- слабо посещаван. Сигурен съм, че из България има доста хора които го правят. Имам един приятел от Варна, например, който редовно излиза да прави  по 50-100км в група. Ще му пусна линк ако му е интересно да драсне някой ред и той.

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #128 -: 26 Април 2013, 21:50:53 pm »
Ето и втората част на вчерашната лежерна разходка със ziasko:

Приятно гледане!

http://www.youtube.com/watch?v=Twjc0Mghukc

Дано ви е харесало!  ;)

ziasko

• Jr. Member
  • **
« Отговор #129 -: 28 Април 2013, 21:57:42 pm »
Здравейте Бандата,
сега когато ви пиша си пийвам студена биричка отпуснат като дроб на витрина в месарския магазин. Беше уморителен дълъг и горещ ден. Всичко започна на една малка метан станцийка с лъскав покрив равен бетон и с нищо не предвещаваше ужасните баири , които трябваше да качим. То не беха слънца, огън, жупел то не беше бутане теглене тикане кой как може. Разгеле по едно време се довлякохме до скътана между гъста растителност поляна, където ни посреща гърмящия глас на водещия състезанието по колоездене ( не ме питайте какво щото и аз не знам. Още съм начинаещ)
   Разбира се си прекарахме страхотно деня . Имаше много интересни моменти, които не можах да заснема . Просто обстановката не го позволяваше. Предлагам да се насладите на няколко, колоритни кадри:

http://vbox7.com/play:5b03e2a328

На връщане решихме да минем по състезателното трасе за напреднали. Пфф пълен Хапсурд.Бутахме нагоре по баира , бутахме и надолу . Общо взето днес колело почти не сме карали , но пък я колко бира унищожихме  :P
Гледайте всички видео клипове на адрес: http://www.vbox7.com/user:ziasko?p=allvideos
Ако сте си харесали котлонче , може да го намерите и поръчате на адрес: www.spirtnik.tk

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #130 -: 29 Април 2013, 12:10:01 pm »
Вчера се проведе, ежегодният велофестивал. Организатор на който бе, велоклуб ,,Устрем'' /Варна/ .
Много добре организирано мероприятие, в което имаше участници, почти от цялата страна! Времето слънчево,горещо за сезона. Бяха проведени различни игри и забавления,но най важното-  състезанието по CX .
...и аз бях там,ядох,пих и се веселих!   Ето два три кадъра, за доказателство:

,,уловени в издънка"   , вземащи ,,допинг" състезатели:

...малко кадри от веселбата и самото състезание    :

http://www.youtube.com/watch?v=vFszWgLVgro

...На стрелба с лък, в пълно бойно снаражение  ;D ;D ;D Най-добрия!

ziasko

• Jr. Member
  • **
« Отговор #131 -: 29 Април 2013, 22:40:34 pm »
Хехеее Бравоо Валенти,
И този път доказа себе си, разказ снимки и видео . Бе вобще пълен набор от способи да пресъздадеш един момент по най-добрия начин.  Кефя се, че и мен ме има из между кадрите ,че ако не си ти, няма кой една снимка да ми напрай да се види, че и аз съм бил там . Хайде да видим какви приключения ни очакват в близко бъдеще. Тия дни се запалих не само по новия ти стил бушкрафт крос кънтри, но ии по все по често обсъжданите умения за оцеляване ;)

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #132 -: 29 Април 2013, 23:45:57 pm »
Вече и ,,медийна звезда"  :P  ;D ;D
http://www.facebook.com/photo.php?v=441931132564330

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #133 -: 30 Април 2013, 07:27:46 am »
Супер!         

Спешно се заемам да избърша прахта от мойто колело...   
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 570
« Отговор #134 -: 30 Април 2013, 16:10:48 pm »
След филмите и репортажите на  Стивън Valenti681 Спилбърг и Джордж Ziasko Лукас от Висшата лига, да се включа и аз с един кратък вело отчет от селската лига:

КОЛЕЛО, ВЪДИЦА, БОБ КОНСЕРВА, БИРА ИЛИ КАК СИ ИЗЯДОХ СТРЪВТА ......
И тъй миналия петък решавам да разходя въдицата за сефте тази година. Натоварвам с такъми велосипеда, кръстен “синия пламък” на легендарната кола. Смятам да стоя цял ден като съчетая риболова с плаж, затова взимам и нещо за ядене – хляб и консерва. 
Стръвта обаче е проблем, затова се отправям към магазина за риба. Има прясна цаца. Поръчвам 100гр. за 20ст. като гордо заявявам, че смятам да храня попчетата днес. Продавачката ме знае. Поглежда ме насмешливо (въдицата се подава от раницата на гърба) и ми дава още 150гр. бонус. И така напълно екипиран поемам курс изток / североизток към избраната точка.

Пристигам и разполагам велосипеда на удобно за него място (да се вижда отдалеч де и да сее завист у преминаващите покрай него).

Разтоварвам и зареждам въдицата. Слънцето припича нетипично яко за април. Търся сянка за стръвта и бирата. Обаче бирата (кен) от клатенето ли, от слънцето ли, гледам леко се разфъщя, без да е отваряна. Според уравнението за състоянието на универсалния газ P.V=R.T (налягането по обема е право пропорционална на температурата умножена по константа) за да спре изпускането трябва да  има охлаждане. Затова слагам кена потопен до “шия” във водата на сянка зад един камък.

Продължавам с храненето на рибите – аз им хвърлям нарязана цаца, те не щат да ядат. Нещо не ме харесваше рибата днес. Още един рибар имаше наблизо. Той изкара 2-3 рибета, пък на мен дори не ми клъвна. Добре че минаха покрай мен двама рибари без въдици – българи и руснак, че поразтеглихме известно време рибарската тема.

Реших да се преместя на друго място:

И там същата работа, никто нет дома, както казах на руснака.

Започна да ме гложди въпросът със стръвта. Имах излишък от поне 200гр прясна сребриста цаца. Поповете не я щяха и аз се замислих, че докато я закарам до вкъщи ще се скапе и дори котарака няма да я яде. Дали пък да не я пекна тука... Криза е. Грехота е да се хвърля прясна риба...
Прибрах такъмите и се заоглеждах за клечки. Намерих си подходящо закътано местенце за огънчето, малко изсъхнали стъбла от тръстика и клечки. За щастие си намерих и парче дъска. Това ще ми е “тавичката”.

Времето е слънчево и тихо обаче огъня не се пали щото теорията е фантазия, а практиката мизерия. По принцип съм минималист ;) и затова нося една запалка и два кибрита. Изхабих половин запалка и 10 клечки кибрит, пробвах и със спирт медицински - огън не мога да запаля. Накрая скъсах едната кутийка кибрит и с хартийката за разпалка и стана работата. Това се случи:

Оказа се, че и една кора от дърво стана за "тавичка", както и капачката на консервата. Нямаше нито върба нито тънки клечки наоколо иначе щях да нанижа рибетата на мини шишчета. Сложих и боба да се топли, като използвах мини пирустийка.

Случиха се и известни загуби. Една част от рибата падна при обръщането на дъската.

Това е крайния резултат на софрата:

(зелената бутилка е H20)

Ето това е кратко филмче с кулинарната част. http://youtu.be/50gW9Ia17m8

Извод: Когато тръгнете за риба, подберете си такава стръв, че да ви харесва на вас...

П.С. Снимките са правени с апаратура за СРС-та и затова им е такова качеството
Не се взимай толкова на сериозно.