Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс КОХАНСКИ, а не Кочански!
Ако знаете какви яки бомбички правехме от калиев перманганат, сяра и алуминиев прах /т.нар. бял бронз/. Ама рецептата не издавам, че на някой млад експериментатор да не му отхвърчат кунките.
Тази същата смес са възпламенява и от удар .Открихме го случайно и пръста ми заприлича на препечена наденичка :)но после се оправи .За съотношението и аз ще мълча.За това не го споменах до сега...
......Първият път проповядвах на група хлапета, че е гнусно да си оставяме отпадъците в природата. Заедно направихме бърза оборка на местността и събрахме удивителна купчина боклук. .................КАто спря дъжда децата пак тръчнаха при мен: има ли риба? Няма риба, мръсно е и е гадно-и на нас и на рибоците. И тогава блеснах пред хлапаците: нищо че е мокро, пак ще ги изгорим, даже топнах уредите в реката за по-достоверно. ......
Може и да съм мнителен, но програмата за съвременното НВО ми звучи като "Изпадна един зелник, дай да го изпапапме, а подготовката кой му пука. Колкото по-зле, толкова по-добре! За съжаление за унищожаването на нацията ни плащаме ние, самата нация. Така и не разбрах как го допуснахме.