Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс КОХАНСКИ, а не Кочански!
Цитат на: LOUIS в 01 Май 2013, 13:34:37 pm...Един приятел пати много от една сколопендра.Какво животно е това? Израснал съм на село, вероятно го знам с някакво друго име. Дайте една снимка, да се запознаем. Да бе, питах чичко Гугъл:Обикновена стоножка. Не зная някой да е пострадал. А ги има по влажни места, но знам че са безопасни. Плаши се внучката ми, еех, нали са гражданки .
...Един приятел пати много от една сколопендра.
....и колко хора в БГ са умряли от мечка, глиган, вълк? Ето ви едно линкче с малко статистика ...
Аз пък за едно от най-опасните животни в България, бих посочил стършела. Освен, че има много силна отрова за размера си, много рядко напада сам. Като дете бях свидетел на едно нападение на стършели, над наш приятел докато бяхме на палатка. Бяха го ужилили 17 за по-малко от половин минута, просто защото не е знаел, че минава покрай тяхното дърво. Отърва се на косъм. Беше се подул страшно и лекарите казаха, че само няколкото хапчета "Алергозан", които му дадоха на място, преди да го закарат в болницата, са го спасили. Оттогава винаги нося такива хапове със себе си, особено когато се разхождам в горите