Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс КОХАНСКИ, а не Кочански!
Малко офф топик . Чета чета и все за часове ,графици и тям подобни се говори . На работа ми е омръзнало да ги слушам . Тръгваш и докъдето стигнеш важното е участието , до където, докато и долкото можеш и ти доставя удоволствие от там нататък е мъчение .
Аз също не съм привърженик на състезателния елемент в туризма, но за един дълъг преход като Ком - Емине за повечето хора доброто планиране и стриктното спазване на графика е задължително, ако искат да стигнат до морето. Това е свързано със свободното време. Малко са щастливците, които не си гледат часовника. Повечето имат преброени дни отпуск и толкова. А ако човек не се стреми да стигне Емине, тогава не тръгва по маршрута Ком - Емине, а на няколкодневно шматкане по билото на Стара панина.
Каня се да мина Ком - Емине. Тук чета за 6 кг. раница. Как? Палалатка - 2 кг. Чувал - 1,8 кг. Вода - 2 кг.Самата раница - 2 кг.Друго нищо ли да не нося? Ами храна, дрехи, дъждобран, телефони, GPS, шаалте, резервни обувки, карти, и т. н.Къде бихте спали без бивачни съоръжения след х. Паскал , на Вратник, наРиш?
Ето това е малкия мазол на петата, а това е оказване на първа до лекарска помощ за голям мазол на ходило Тук не знам защо решиха да пришият кожата обратно към ходилото. Крайния резултата - завърши маратона.
...Райко Стефанов подобри рекорда за преминаване на Ком-Емине[/color][/b][/u][/url]. Райко освен блестящ велосипедист е и голям сладкодумец. С нетърпение чакаме и неговият пътепис за тазгодишното приключение завършило с рекорд за скоростно преминаване на маршрута Ком - Емине.