Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс КОХАНСКИ, а не Кочански!
Когато се подготвях за похода доста неща изчетох, но най-синтезирано всичко е събрано в сайта за Е-3 "ОТ ВРЪХ КОМ ДО НОС ЕМИНЕ". Има и примерен графих за дневни преходи съставен от Красимир Новаков. Него съм използвал и аз с малки вариации касаещи избягване на нощувка в неработещи тогава хижи. Ако някой реши да тръгне, ще ги изкоментираме тези неща, както и новите места за спане, които са отворени като например на Ришкия проход. Важно е да си отбележат на картата безводните участъци. Не са много, но пък са дълги. Тази година няколко момчета преминаха прехода с велосипеди и някои от тях написаха подробни пътеписи откъдето може да се почерпи свежа информация. Има ги във велосипедния форум mtb-bg.com. Повечето са в темата Ком - Емине, но има и още един интересен пътепис от Rayko в темата КОМ-ЕМИНЕ - по ръба на Балкана с колелото.
брат ми само не разбрах защо не си го изцибал ония босия в храстите еми си отишъл ти аз така бих направил било то и не анонимно