Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс КОХАНСКИ, а не Кочански!
Честито, но защо, трябва да разчитаме на брадвата за отсичане на дърва,цепене, и после да си вадим ножа, след като има мори за "класика" не знам, но други които са си достатъчно здрави с 3/4 танг (rat tail) за батонинг и др. натоварване, днес ми се наложи и мората пак мачка страхотно. Съчетанието брадва и нож е много добро,съгласен съм че по-бързо и лесно се подготвя бивака или подслона, но лично аз съм привърженик ножът да има по-широко приложение от това само да дялка и да бъде такъв,че да не те е страх да го напънеш или праснеш с цепеницата. Брадвата я оставям вече на страна,търся си мачете на "Трамонтина" с което да я заместя в буша, тъй като брадвата за храсталаци, плетове и гъсти гористи терени е непрактична, а мачетето си цепи всичко наред.Фолдъра си е постоянно с мен,така,че просто си вземам мачетето, когато планирам излизане сред природата. Колега имам един въпрос след всичкото ми писане де, не отправятм критика или нещо друго разбира се,надявам се да не бъде така разбран поста ми, какво ти допада в Опинела и не само на теб ами и на другите, дизайна-класически и прост нож,който изисква време и две ръце за отваряне ли,(механизма на заключване също иска време)... ? Или повече технически характеристики, защото за мен джобния нож трябва да може да се отавяря с една ръка,бързо, да е с клипс и да можеш по всяко време и навсякъде да го използваш.