Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс КОХАНСКИ, а не Кочански!
Добре дошъл във форума Mangusta!Добър и функционален комплект си събрал, браво! Гледам, че брадвата Хускварна е от по-новите модели, като посъбереш впечатления, ще се радваме да ги споделиш тук. Има и съответна тема, посветена само на брадвите, а баш тоя модел с по-дългата дръжка ми се струва интересен.
Имам и други китайчета многофункционални разнообразни,както и други ножове,но тези са ми любимиците,последните от скоро-сгъваемите. Смит и уесъна и двата са стабилни и здрави,но като се затъпят наточването е адска мъка...шкурки,брусове,точила лично аз не се справих добре...
Днес си обзаведох Victorinox-а с часовникарска отвертка за тирбушона. Липсваше ми този инструмент. Доставен е от представителството на марката в ЦУМ за 3 лв. бройката.
Сега остана само да си взема камъчето точилце. Не онова приличащо на писалка, а камъчето. Преди беше 6 лева, сега не знам колко е.
Цитат на: emil в 20 Декември 2013, 11:16:21 amДнес си обзаведох Victorinox-а с часовникарска отвертка за тирбушона. Липсваше ми този инструмент. Доставен е от представителството на марката в ЦУМ за 3 лв. бройката.А покрай закупените отвертки открих нещо гадно и тъжно: отвертките не пасват на тирбушона на Wenger-a. Явно тирбушона на Wenger-а е с малко по-различна стъпка. Отвертката се не се завива докрай и тирбушона заедно с отвертката не ляга в леглото си при затворено положение. И на един Solingen пробвахме - и там не стават. Солингена ми хрумна, защото за производството си Vickorinox и Солинген ползуват общо заводите на солинген. Инак страшно се възхищавам на комбинацията и конструкцията: на толкова малко място уникално компактно събран набор инструментчета за ежедневието ни, и удобно се събира и в джобове на яке, сако, джинси.