Автор Тема: Новак в сайта търси компания  (Прочетена 1053 пъти)

nofway

• Newbie
  • *
  • Публикации: 3
Новак в сайта търси компания
« -: 01 Февруари 2015, 19:02:00 pm »
Здравейте,както се разбира от заглавието съм нов в този сайт.От Стара Загора съм и искам да си намеря компания с която да излизам в природата.В интерес на истината опитах в туристическото дружество на града но там нещата са прекалено организирани,спане по хижи и др.които нямат нищо общо с бушкрафта.Желанието ми е за нещо по нетрадиционно от обикновенния туризъм.Оборудван съм с необходимото, но по ми е интересно на нови места и с подръчни средства,защото всеки може да си купи и спалня сега когато има всичко но мисля ,че смисъла е "оцеляване".Ако съм предизвикал интереса ви бихме могли да влезнем в контакт и нещо да се получи."А може и вие да кажете нещо по темата ,струва ли си,как мислите.Предполагам,че сайта е организиран и за подобряване на  контактите на хора със сродни интереси.

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
Re: Новак в сайта търси компания
« Отговор #1 -: 04 Февруари 2015, 23:44:39 pm »
 ;D Внимавай какво си пожелавашче може и да се сбъдне . Верно че в дружествата е организирано ама хубаво помисли дали си готов за извън пътеките , има колеги от Ст З сигурно ще ти пишат .

nofway

• Newbie
  • *
« Отговор #2 -: 05 Февруари 2015, 23:06:47 pm »
Сайта е сериозен,така ,че съм обмислил това което пиша.Не претендирам ,че съм добър бушкрафтър,но ми харесва и искам практика,щото само с гледане на дискавъри и други подобни не се получава.аз и сам обикалям от време на време но с компания е по приятно,все пак сме социализирани ,не толкова диви.

matus

• Newbie
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #3 -: 04 Март 2015, 00:54:27 am »
Ходя из гори и планини от доста години. Правил съм, правя и ще правя многодневни преходи с бивакуване където заваря, сам и с приятели. Наскоро разбрах, че това което правя (обичам да правя) се нарича бушкрафтинг (или поне най-много се доближава до това).
Тази вечер за първи път ми изникна въпроса за организиран преход.
Никога не съм участвал в официален такъв, а ще ми е интересно да пробвам.
Търсейки информация, попаднах на форума и на Темата: "Пешеходен маратон", в която се дава линк към българската федерация по туризъм в отговор на запитване за организиран пешеходен маратон.
На сайта има 3 "оферти" за пешеходен туризъм. Прочитайки условията по тях, ми стана ясно, че никога няма да участвам в ТУРИСТИЧЕСКО мероприятие !
Вие сериозно ли ?! Първо: за да участваш, трябва да си член на дружество ... документации, застраховки, договори ....!!! Второ: стриктно спазваш всички правила наложени от дружеството, организиторите, водача. Трето: плащаш си за да участваш !!! (Таксата за участие в прехода Ком - Емине примерно е 150 лв. !)
Всичко това, на мен ми звучи абсурдно и е тотално извън разбиранията ми за бушкрафтинг (ако правилно съм  разбрал идеята) и за сближаване с Природата !

Причината да пиша в тази тема е да се преброим и да се групираме по разбиране на термина бушкрафтинг.
Кой е "за" дружествата и кой смята, че всичко свързано с тях е абсурд ?

nofway

• Newbie
  • *
« Отговор #4 -: 07 Март 2015, 11:40:27 am »
Напълно съм съгласен с публикацията на Мatus.И аз така разбирам идеята за единение с природата.Без организация на такова ниво.Ако се налага нещо да се организира то трябва да е в някакви логични и разумни граници за да остане чувството за приключение.Например да се уговорим за дата и тръгване по приблизително определен маршрут.В противен случай изглежда като организирана почивка и скоро ще видим и агенции организиращи отдих с логото на бушкрафтинга.Стига дето разни фирми по цял свят се наместиха и произвеждат скъпо и тъпо оборудване за желаещите да се занимават с това.Мисля ,че идеята е сами да си направим оръжията и инструментите за оцеляване(с малки изключения разбира се ).А организираното посещение на хижи и дружното вървене по установени пътеки е далеч от идеята за оцеляване,още по малко да не говорим за застраховките.