Автор Тема: Кибер-войни в Русия  (Прочетена 1209 пъти)

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
Кибер-войни в Русия
« -: 04 Април 2013, 09:16:35 am »
Професионални хакерски dos-атаки сринаха доста от известните руски сайтове - guns.ru, popgun.ru и даже rusknife.ru. И molorok.ru вчера беше сринат за няколко часа.

Не знам дали си правят тренировки специализираните руски служби или е скъпоплатена поръчка от конкуренти, но нещата не вървят на добре.

Силно се надявам нашият уважаван съратник Hobo да е взел превантивни мерки за архивиране на надеждно място на нашия форум, щото не ми се мисли колко усилия и време ще коства възстановяване му.

Чукам на дърво, т.е. по главата си, дано не се загледат и към нас.
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
Re: Кибер-войни в Русия
« Отговор #1 -: 05 Април 2013, 07:51:27 am »
Нещата се оказват по-дебели май...

http://www.youtube.com/watch?v=8bwHQScNnUg&feature=player_embedded
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #2 -: 05 Април 2013, 12:27:18 pm »
Мисля, че нещата са наистина много дебели. guns.ru според мен не е само сринат като достъп, а и с изтрита база данни. Самият факт, че това се случи наведнъж с най-мощните и авторитетни форуми в Русия е твърде съмнително да е случайно или както може би се искаше да се внуши, като война между форумите с еднаква насоченост. Жалко, толкова ценна инфрмация се съсипа. Дано братята успеят да възстановят форумите.

Повече от ясно беше, че ще има съпротива срещу сегашното положение в Интернет. Сега напрактика всичко минава през америка и се контролира от техните служби. Отдавна се говори за паралелен интернет или такъв , в който никоя страна няма да може да има тотален контрол върху адресите, рутирането и потока от информация . Може би е дошло времето това да се случи. Това обаче ще срещне нечувано яростна и жестока съпротива от страна на сегашния монополист. Според мен изтърването на контрола над мрежата е равносилно да се смени петродолара с петроевро , петроюан или петрорубла. Така, че тепърва предстоят жестоки кибер битки.

Разбира се, следвайки демократичните традиции, всичко ще бъде забулено с някаква всенародно демократична кауза. Например "Наказахме ловните форуми в Руся, защото там се събират хора, които убиват животни". Доста изтъркано, но щом все още се ползва, значи все още има и кой да вярва в това.

Що се отнася до нашия форум то щом guns.ru не можаха да се опазят, още по-малко ще успеем ние ако целенасочено ни нападнат. Прави се редовен бакап на форума и той се държи на място недостъпно по мрежата. Все пак при злонамерен кибер удар е възможно да се загуби някаква информация и регистрацията на последно регистриралите се. Говорим за период от един до няколко дена. Всичко друго е възстановимо за по-малко от час.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

ridedok

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 37
« Отговор #3 -: 07 Април 2013, 18:49:23 pm »
Браво колега!Най-после виждам изказани мисли ,подобни на моите!Явно не съм само аз ,който мисли така по отношение на световният монополист и милиционер. ;)