Автор Тема: Предложете място за палатки около Варна  (Прочетена 6162 пъти)

AlexHD

• Newbie
  • *
  • Публикации: 1
Предложете място за палатки около Варна
« -: 28 Септември 2012, 22:36:17 pm »
Здравейте, нов съм във форума, но не и из природата. Радвам се, че има и други хора като мен, който обичат и обикалят природата, макар и понякога доста първобитно.
Та търсим някакво интересни и красиво място на 60-70км от Варна. Доста сме обикаляли и вече се чудим къде да отидем, а гледаме да използваме последните хубави дни.
По принцип перфектното място е да има вода, да има гледка и колата да е до нас, но не сме много претенциозни. Може би само колата да ни е на близичко.
Аз мога да препоръчам с. Манастир и с. Невша. Много красиви места. На яз. Ген. Киселово също е хубаво.

Благодаря!

kol4o

• Full Member
  • Публикации: 195
Re:Предложете място за палатки около Варна
« Отговор #1 -: 02 Октомври 2012, 18:34:00 pm »
може да не си нацелил форума...тук май са все пешеходци  ;D ;D ;D

gargo2

• Full Member
  • Публикации: 121
« Отговор #2 -: 06 Октомври 2012, 15:57:01 pm »
Аз също се интересувам от такива местенца по морето където няма да ме подгонят местните но и да се достига без кола с неособено дълъг преход защото всичко трябва да се носи на гръб.Времето за тези неща вече отминава но нали има надежда и за другото лято.Добре е да съм на ясно по рано.Интересно ми е и как се отнасят към нелегалното преспиване с палатка и в близката Гърция.

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 570
« Отговор #3 -: 06 Октомври 2012, 18:24:08 pm »
AlexHD не съм от този край, но често пътувам къмз него от юг. Все не ми остава време, а имам мерак да проуча следните места: Река Камчия, Лонгоза към Старо Оряхово и Долни Чифлик, яз. Цонево, Шкорпиловци извън резервата (и изоставените къмпинги), Иракли и Емона (извън сезона).
Очакваме отчети от разузнаването ..... ;)

Не се взимай толкова на сериозно.

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #4 -: 06 Октомври 2012, 18:51:15 pm »
Аз също се интересувам от такива местенца по морето където няма да ме подгонят местните но и да се достига без кола с неособено дълъг преход защото всичко трябва да се носи на гръб.Времето за тези неща вече отминава но нали има надежда и за другото лято.Добре е да съм на ясно по рано.Интересно ми е и как се отнасят към нелегалното преспиване с палатка и в близката Гърция.

В съседна Гърция "дивото" къмпингуване е забранено извън регламентираните места, но за една нощувка принципно никой няма да ти направи проблем. Изключително важно там е да пазиш чисто и след вашето пребиваване да не оставяш нищо, защото има вероятност да го отнесеш и заради други. Внимавай да не си в частна собственост или ако е така трябва да се спазариш за престоя си със собственика. Извън сезона нещата са по-лесни, но все пак внимавайте.   

LOUIS

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 37
  • Варна
« Отговор #5 -: 07 Октомври 2012, 11:42:36 am »
Местата на които съм ходил на палатка по това време-извън активния сезон:
1.Карадере до Бяла.
2.Шкорпиловци.
3.Пашадере до Варна.
Вчера се върнах от къмпинг до яз.Николаевка-Суворовска община.
Мястото е много хубаво.
Sic transit gloria mundi

gargo2

• Full Member
« Отговор #6 -: 08 Октомври 2012, 11:26:45 am »
Благодаря за информацията за Гърция .Аз и у нас още от едно време си бях разработил такова невидимо поведение .Придвижвам се най-често сам с малка палатка която разпъвам по мръкнало и събирам по зазоряване.Спиртник , малко газово котлонче или миниатюрно огънче а от скоро и печица от консервена кутия.Никакви светлини и готвене или огън по тъмно и винаги ново място само за преспиване.Не замърсявам и се стремя дори да не оставям следи.Имам само един проблем с който не мога да се справя -хъркам и то доста силно а нощно време се чува много по на далеч поради тишината.

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #7 -: 08 Октомври 2012, 12:09:01 pm »
Имам само един проблем с който не мога да се справя -хъркам и то доста силно а нощно време се чува много по на далеч поради тишината.
И аз така. От една страна е неприятно, но от друга - предимство. Откакто хъркам, щото преди не го правех, чакал до палатката ми не е посмял да припари, камо ли да ми отмъкне нещо. Та погледни го от хубавата страна. ;D
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

gargo2

• Full Member
« Отговор #8 -: 08 Октомври 2012, 14:27:23 pm »
То си е така но откакто се помня проблемите ми са с двуногите а с останалите форми на живот общо взето съм се разбирал.Дори комарите много не ми налитат ако има друга жива мръвка наблизо .

masik

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 18
« Отговор #9 -: 22 Януари 2013, 22:11:13 pm »
То си е така но откакто се помня проблемите ми са с двуногите...

Интересува ме как си се разбирал с двуногите, а особено с мургавите ни сънародници.
Например ако срешнеш в гората тайфа индобългари въоружени с брадви.
Сподели своите начини за уреждане на конфликти, защото и аз имах подобни приключения.
 :(

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #10 -: 23 Януари 2013, 09:35:07 am »
Карадере е едно от малкото незасегнати диви места за бивакуване, а и с автомобил се стига нормално, ако се кара бавно и внимателно.

Двуноги пешеходни неприятели там не сме забелязвали, може би защото плажът е сравнително далече от главния път Варна - Бяла. А и обикновено всеки от групата влачи кой хладни, кой огнестрелни "въдици", а някои и двете.

Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

masik

• Jr. Member
  • **
« Отговор #11 -: 23 Януари 2013, 14:51:18 pm »

А и обикновено всеки от групата влачи кой хладни, кой огнестрелни "въдици", а някои и двете.

Ако група - да.
Ами ако си сам самичек в диво място?

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 540
« Отговор #12 -: 23 Януари 2013, 16:31:08 pm »
Ако група - да.
Ами ако си сам самичек в диво място?
Прав си, сам в планината се озърташ за мечки и глигани, а в равнината за двукраки. Мечки и глигани я дойдат, я не..., но двукраките почти сигурно.

gargo2

• Full Member
Re: Предложете място за палатки около Варна
« Отговор #13 -: 25 Януари 2013, 18:20:10 pm »
Преди всичко избягване на конфликтите.За щастие в повечето случаи опасните групи са шумни и се чуват от далеч.Винаги преди преминаване на по-големи открити пространства предварителното оглеждане с бинокъл може да помогне много.В гората прикриване и изчакване да преминат а ако са се разпръснали -заобикаляне.Преди всичко тихо предвижване.Скромна екипировка и спокойно и сдържано поведение при среща на отделни индивиди.Ранна вечеря без много външни ефекти на друго място а след това опъване на палатката непосредствено преди притъмняване,по далече от пътеката без неразумно светене и шум .Слушане само с една слушалка например на радио възможно най-тихо.Никога в движение освен в култивирана обстановка.Телефон на вибрация ,тихи и ограничени разговори но не когато всичко утихне през нощта. Нося си и една здрава тояга а и нож на кръста ,пиратки за кучета.Стремя се също така да не информирам съмнителни за по-нататъшния си маршрут.

masik

• Jr. Member
  • **
Re: Предложете място за палатки около Варна
« Отговор #14 -: 29 Януари 2013, 12:13:36 pm »
Преди всичко тихо предвижване.Скромна екипировка и спокойно и сдържано поведение при среща на отделни индивиди.Ранна вечеря без много външни ефекти на друго място а след това опъване на палатката непосредствено преди притъмняване,по далече от пътеката без неразумно светене и шум .Слушане само с една слушалка например на радио възможно най-тихо.Никога в движение освен в култивирана обстановка.Телефон на вибрация ,тихи и ограничени разговори но не когато всичко утихне през нощта.

И аз така пытувам.
Като разузнавач в тила на врага.
Само че не слушам радио. Какво да слушам? Чалга ли?
Предпочитам да се наслаждавам от звуците на природата.
И телефона не го мъкна.
Даже пари не нося.