Автор Тема: LEATHERMAN wave  (Прочетена 8901 пъти)

Valenti

• Sr. Member
  • Публикации: 352
LEATHERMAN wave
« -: 17 Април 2011, 11:02:38 am »
Видях че в нашият форум няма ревю на този многофункционален инструмент,та реших...
да Ви представя моят LEATHERMAN WAVE . От доста години използвам най различни мулти тулове(предимно китайски) до сега никой от тях не ме е ,,предал",но аз все си мечтаех да имам нещо по така, артък оРгинално де! ;D И ето мечтаното се сбъдна. Сдобих се най сетне с него преди девет месеца( а, не, не си мислете че съм го раждал  ;D ;D ;D)

канийката-естествена кожа,може да се носи както вертикално така и хоризонтално на колана. Странично има разположени две ластични джобчета, в които се поставят битове за отверката.От задната страна се намира трето -също ластично На тула има скрита халка, която се отваря чрез издърпване, всички знаете за какво служи! ;)

Този модел има 17 функции, всички инструменти могат да се отварят с една ръка,и имат заключващ механизъм.

Много удобно са разположени двата ножа(нормално и серетирано острие) както и триона за дърво и пилата -външно,т.е. не е нужно да се отварят клещите(има и такива модели), за да извадите нож или трион

серетираното острие...

...гладкото острие...

...двустранната пила(едната е за метал а другата фина диамантена- мисля) и триона за дърво..

клещите са доста стабилни и със тънки ,,човки" ,резача за тел върши чудесна работа(изпитан няколко пъти със стоманизирана тел 2.5мм- никакви нарянявания )

...и останалите полезни инструментчета,скрити в дръжките на клещите...
1.отварачка за консерви
2.двустранна отверка (кръстата и права) със сменяеми накрайници
3.малка сгъваема ножичка
4,,златарски" отверки (двустранни)
5.стабилна права отверка

Извод който си е лично мой: Този мулти туул замества абсолютно всички ,,други инструментчета" и ножчета за буша! Но аз си вземам винаги по няколко такива,щото :
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ имам ...съм по щастлив!!! ;D ;D ;D

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Re:LEATHERMAN wave
« Отговор #1 -: 17 Април 2011, 11:43:46 am »
Цитат на: valenti681
Извод който си е лично мой: Този мулти туул замества абсолютно всички ,,други инструментчета" и ножчета за буша! Но аз си вземам винаги по няколко такива,щото :
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ имам ...съм по щастлив!!! 
Валка няма по-точно определение от това, защо продължаваме да купуваме какви ли не джаджи, които да влачим в гората. Тулчето наистина е симпатично, със здраве да го ползваш и дълго време да те радва.
ПП Хубаво ревю +1

hr.zlatarev

• Full Member
  • Публикации: 114
« Отговор #2 -: 18 Април 2011, 09:29:31 am »
Като малки си правехме влакчета от вързани с конец кутии за обувки и си купувахме топчета.. Сега си правиме спиртници и скари и си купуваме ножки и инструменти. Кога ли ще порастнем.. ??? ??? Валенти681 благородно ти завиждам за туулчето. ;) Аз имах подобно и няколко пъти ми вършеше чудесна работа докато някъде го затрих и оттогава си нямам. Сега ти ме подсети да се огледам и аз за нещо подобно. Ако си харесам и си взема ще се изфукам и аз. :) Впрочем ти си техничар - какъв размер според теб е оптимален защото на пазара има от десетина до триисет и кусур сантиметра железа. Може би по средата - около 15 см. ???

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #3 -: 18 Април 2011, 11:53:36 am »
Ами какво да ти кажа, hr.zlatarev , не искам да си налагам мнението ,но щом питаш ще ти споделя. Аз специално разполагам с четири броя такива тулове, но всички имат разлики откъм инструмент. Зависи на теб кой модел ще ти допадне. Аз използвам най много единият ,,Mammut" който много прилича на този Ледърмен с разликата че има 12бр. сменяеми накрайници. Вече 8 год. го използвам без проблем, и до сега нямам никакви забележки относно качество и работа към ,,китайчето" Само не взимай Мамут на който ножови пилата и триона се отварят както на Ледърмена!!! Много слаба пластината(заключв. устройство ) при малко повече натягане, имам пред вид усилие , тази пластина се изметва и ножа се обръща! Дано съм ти помогнал макар и малко!

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
« Отговор #4 -: 12 Септември 2012, 12:42:38 pm »
Дано не мърлям на колегата темата! Ако е тъй, моля Админа да изтрие мнението ми.
И аз да похваля китайския мултитул. Ползувам такъв от 1998 г.-13 год. Моят е копие на Letherman Supertool, и даже и мамут не пише на него. Има удобна найлонова калъфка, с възможност за вертикално и хоризонталнозакачване и над 18 бр. стандартни осмостенни битове отвертка. Тежи към 230 гр. без калъфката.
С оригинален туул обаче не може да се сравнява. Аз притежавам Leatherman Surge, който е най-екипираният със инструменти от тежката гама на Letherman: невероятен инструмент е. Най-високо оценявам възможността да се работи с една ръка, макар че за левичари е неудобен.
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #5 -: 02 Декември 2012, 10:30:49 am »
Ако Валенти не възразява - да се включа в тази тема с моята въшка-мултитул, модел Leatherman squirt ps4.

Привлече ме наличието на клещи(по-точно клещички), ножичка, отверки, острие, пиличка - за метал и дърво, а най-вече - малкото тегло от 57 грама. Номадът ми тежи 120 грама и това тегло в джоба на летни гащи осезаемо ги дърпа надолу.

Няколко месеца вече постоянно го нося на колана на сиджимка с карабинерче и всъщност доста го ползвам.

За сериозни работи - не става, обаче да спаси положението по дребни ежедневни и неочаквани проблемчета - става.

Първата снимка е от нета, втората - реалните размери по сравнение с Викторинокс Номад.

Всъщност при мен се получи тъпо, щото сега влача и Номада(в чантичка) и Ледермана на сиджимка. Демек, вместо да намаля теглото на носените ежедневно неща, го увеличих с 57 грама. Това е положението...

Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #6 -: 02 Декември 2012, 10:54:27 am »
Симпатяга е тулчето,да ти е ,,живо и здраво" и с кеф да си го ползуваш дъъълго време! :)
Не зная как е здравината на клещичките,но един съвет:гледай дане ги пренатягаш в работата.
Казвам го,защото наред с Ледермана си бях купил и мини тул Гербер.Уж много си пазя нещата, но този същият Гербер вече е на боклука. Счупи се тази пластина която държи клещите. Поради тази причина си оставам фен на Ледермана(здрав, по-функционален от Гербер<същият клас>) Вече си го ползувам две години, ,,мъчен" доста, даже вуйчо ми чука върху клещите(щях да го убия) ;D, даже и наряняване не получиха даже! Супер здрав туул излезе!

ko54

• Hero Member
« Отговор #7 -: 02 Декември 2012, 11:35:27 am »
Да ти кажа, Валенти, успокоява ме донякъде наличието на 25-годишна гаранция на  LEATHERMAN.

Иначе имам(по-точно имах) LEATHERMAN от типа на модела Kick, 2004 година, обаче жена ми го прищипа(щото не съм го бил носил, а значи не ми трябвал) и оттогава го влачи постоянно в нейните чанти.

Иначе швейцарските тулове най ми допадат, обаче ми се виждат тежки за джоба, а и цената за мен е крайно отвратителна.

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #8 -: 02 Декември 2012, 14:35:38 pm »
Да ти кажа, Валенти, успокоява ме донякъде наличието на 25-годишна гаранция на  LEATHERMAN.

Иначе имам(по-точно имах) LEATHERMAN от типа на модела Kick, 2004 година, обаче жена ми го прищипа(щото не съм го бил носил, а значи не ми трябвал) и оттогава го влачи постоянно в нейните чанти.

Иначе швейцарските тулове най ми допадат, обаче ми се виждат тежки за джоба, а и цената за мен е крайно отвратителна.

Ко, човек когато остане разочарован от нещо, не иска повече да чуе за него. То и Гербера сигурно има гаранция,ама не ми се занимава да пиша писма и да пращам до фирмата! За мене си зная че продуктите на тази фирма са боклук и това е! Извинявам се предварително на хората които притежават продукт на Geber, но това си е лично мое мнение за сега. Малко се получава- моята кола си е най-джиджана, щото си е моя! ;D Но как е възможно, дори едно китайско менте от рода на Мамут, да ми служи повече от 15г., а реномирана марка на Gerber- 1.5 г. и да се скапе безвъзвратно?

Ха,ха аз моите ножки (тези които не нося винаги) така ги крия,че и аз не мога да си ги намирам понякога!!! ;D ;D ;D

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #9 -: 02 Декември 2012, 14:52:20 pm »
... как е възможно, дори едно китайско менте от рода на Мамут, да ми служи повече от 15г., а реномирана марка на Gerber- 1.5 г. и да се скапе безвъзвратно?

Вече какво ли не се случва в комерсиализирания консуматорски свят. Водени единствено от желанието за печалба много фирми се извратиха до степех с цената на всичко да продадат на възможно най-висока цена. Качество, експлоатационен срок, това за тях са вече  подробности без значение. Всичко е за сметка на прецаканите купувачи. Включително и цената на рекламата. Гербер според мен стигнаха дъното с ножовете си за Беър Грилс, които се чупеха даже още преди да се използват. Ти пак си късметлия да ти изкара тулчето година и половина.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

ko54

• Hero Member
« Отговор #10 -: 03 Декември 2012, 09:36:05 am »

Ха,ха аз моите ножки (тези които не нося винаги) така ги крия,че и аз не мога да си ги намирам понякога!!! ;D ;D ;D

Всъщност сега като се замисля, не е лошо в чантите на половинките да има по някое и друго острие и клещи. Хем не ги носиш ти, хем имаш на разположение острие, ако потребе.

Както казваше едно време Аркадий Райкин, когато са тръгвали за риба с приятели - "... Беру рюкзак и клажу на плечи ... моему другу Сидорову...".  Та такива работи.

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
« Отговор #11 -: 03 Декември 2012, 14:39:46 pm »
......Иначе швейцарските тулове най ми допадат, обаче ми се виждат тежки за джоба, а и цената за мен е крайно отвратителна......
Преди да взема моят Surge доста проучвах: И Swiss Tool и Leatherman Surge като маса са съпоставими. Leatherman-a обаче има огромно предимство: като разтвориш клещите за работа, остриетата се заключват. А при швейцареца даже се отварят самоволно и може да те порежат. При швейцареца не могат да се отварят с една ръка. При него е наблегнато повече на финната обработка на повърхностите. В заключение: намирам комбинацията от Victorinox Spartan и Leatherma Surge за страшно удобна-и за работа, и храна да си нарежеш.
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

кукри

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 20
Re: LEATHERMAN wave
« Отговор #12 -: 04 Август 2014, 23:17:07 pm »
Една добавка,като за "бушмен" ;)

Hunter

• Full Member
  • Публикации: 108
« Отговор #13 -: 04 Август 2014, 23:50:50 pm »
Това е най - грандиозната добавка за Ледерман. Пускай я за продукция, но не забравяй патента, че наскоро разбрахме колко е важен. Аз започвам да мисля сега коя вилица и лъжица да съсипя, ама да са с по-дебели дръжки , че да имам материал за напасване  ;D

кукри

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 20
« Отговор #14 -: 04 Август 2014, 23:57:10 pm »
Обикновено приборите са меки и може да се "потропат" с чук,за да дойде до нужните р-ри.
Остави дръжката малко по-широка и после я пречукай странично.С мерене през 1/2 удара.После се поизпилва и това е .