Автор Тема: 100км за 24 часа - реално ли е това  (Прочетена 6858 пъти)

scrooge

• Full Member
  • Публикации: 176
100км за 24 часа - реално ли е това
« -: 11 Март 2011, 18:10:50 pm »
А може би 100км преход за 24 часа стигат за начинаещ разряд по Бушкрафт? И диплома има
тва реално ли е 100км за 24 часа?или е шега
don't waist your time for searching all those waisted years

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Re:100км за 24 часа - реално ли е това
« Отговор #1 -: 11 Март 2011, 18:14:24 pm »
Съвсем реално е, виж ТУК

Тук са резултатите за 2010 година ЦЪК

bobber

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 48
« Отговор #2 -: 12 Март 2011, 21:20:37 pm »
иване с каква скорост ходят пешаците че да минат 100км за 24 часа

vanjo

• Hero Member
« Отговор #3 -: 12 Март 2011, 21:31:12 pm »
иване с каква скорост ходят пешаците че да минат 100км за 24 часа
Виж това за мен е тайна, ама знам, че повечето са разни маратонци и тн. Факт е обаче че се прави от доста години тази обиколка и си има своите фенове. Лично аз не съм участвал. Предполагам, че може да се изчисли скороста като знаем разстоянието и времето за което е изминато.
Що не питаш направо участника LIC ? Ъъъ той май не е единственият участник в това мероприятие  ???

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 351
« Отговор #4 -: 12 Март 2011, 21:34:09 pm »
Бобър с достатъчна. Правил съм го четери пъти, не е разходка определеноа бързо ходене сравнително и постоянно. Както и Ком-Емине, не е разходка /26 дневна/. Но КЕ  не е много трудно за изпълнение на 20, но за 40 и нагоре си е направо успех гинески. Ако не се преебът обувките или краката де. От осмия ден щото почва, не на последно място да ти убива ентусиазма табана...ебахти безкарйния табан дето беше 9 часа минимум. Или 10. Ходиш като говедо нон стоп и то не много бавно.
Всеки ден.
100 за 24, сериозно съм решил да го опитам пак. 27 години след първото на 14 г., тъй че може и да споделя впечатления през юни. Да видим ко ше стане.

Ийон Тихи

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 22
« Отговор #5 -: 12 Март 2011, 21:45:32 pm »
Kent, сам ли смяташ да минеш КЕ. Ако искаш компания, мога да се пробвам (ако мога да се освободя тогава). Абсолютно начинаещ съм, но пък доста ентусиазиран :D
"Ако е Ка, ще връхлети като вихър и плановете ти ще рухнат като хамбара на дядо ми, когато го порази циклонът."

bobber

• Jr. Member
  • **
« Отговор #6 -: 12 Март 2011, 21:48:27 pm »
не споря, питам от чисто любопитство
стана ми интересно защото човек ходи с към 5км/ч което прави 20 часа с тази скорост
а пък трябва и да се почива,да се яде,да се спи такива работи
но щом го има значи е така  ;D

vanjo

• Hero Member
« Отговор #7 -: 12 Март 2011, 21:59:31 pm »
bobber, ясно че не спориш, просто на мен не ми е минавало през ум да изчислявам с каква скорост се движат. За мен това е просто факт който се случва от години. Аз самия съм твърде мързелив да мърдам краци по 20 часа, но миналата година ми се наложи да го правя по 8-10 часа на ден за 10-на дни ма на малко по-височко между 3500 - 4000 метра надморска височина  ;D.

Kent

• Sr. Member
« Отговор #8 -: 12 Март 2011, 22:22:36 pm »
Kent, сам ли смяташ да минеш КЕ. Ако искаш компания, мога да се пробвам (ако мога да се освободя тогава). Абсолютно начинаещ съм, но пък доста ентусиазиран :D

Здравей Йион. Мисля да мина 100х24 прявят го покрай Варна всяка година в средата на юни. КЕ съм го минавал на 15 години като бях, с един приятел, с ораганизирана група студенти /нас ни взеха с връзки/. Това си е марш на скок и то як, тогава и други се грежеха за прехрана и нощувки, тъй че сега не е за мен...поне заради дивашкото бързане. Като, че ли нямам желание да повтарям тоя табан, поне на цяло. За 100х24 покрай Варна ще се обадя ако имаш желание.

Ийон Тихи

• Jr. Member
  • **
« Отговор #9 -: 12 Март 2011, 22:33:06 pm »
Да, бих желал да участвам. Каквото и да е това 100х24  ;D
"Ако е Ка, ще връхлети като вихър и плановете ти ще рухнат като хамбара на дядо ми, когато го порази циклонът."

bobber

• Jr. Member
  • **
« Отговор #10 -: 12 Март 2011, 22:34:09 pm »
това за което говорим 100км за 24ч  ;)

Ийон Тихи

• Jr. Member
  • **
« Отговор #11 -: 12 Март 2011, 22:35:20 pm »
Перфектно. Звучи достатъчно предизвикателно  ::)

Kent

• Sr. Member
« Отговор #12 -: 12 Март 2011, 23:06:31 pm »
Хубу, ще пратя инфо към май щото се правят тренировъчни преходи - 30км, 50км преди това. Само ми напомни. Или пиши на скайпа docvas :)

Ийон Тихи

• Jr. Member
  • **
« Отговор #13 -: 12 Март 2011, 23:09:30 pm »
Благодаря ти

LIC

• Full Member
  • Публикации: 154
« Отговор #14 -: 13 Март 2011, 03:04:44 am »
Нещо не бях влизал от известно време. Ми как се ходи ли? С бодра стъпка! Първата година изкарах някъде около 50-60км само. Нещо не сметнах правилно обувки и т.н. Уж отидох да направя само някоя снимка, пък се захванах с ходенето от любопитство. Е, може би и това, че цял ден бях на работа и не бях наблегнал на предварителния ми хранителен режим, а и неудобните обувки ме свалиха бързо. Иначе на следващата година вече гърмян заек. Ходенето е определено с бодра стъпка, но е ходене. Участниците има и почти професионални спортисти. С тях не мога да се меря, тъй като на края едни лежим, други скачат на въже.  ;D Маратона като цяло има само няколко тежки участъка и на 20-30% е тежък. Иначе като цял ходенето не е особено силово. За разлика от витошкия маратон, където ако не си подготвен и уверен не тръгвай, че ще страдаш.  ;D
Тази година гаранция ще си го направя пак, както и Вереята, която е по-кратка.  Иначе адмирирам КЕ, особено метода на едни мои познати - 9дни. Българсия рекорд ако не се е лъжа е 6 дни на едни... хмм, ученички. Как ли - ми с тичане, а тези за 9 дни и провизиите на гърба. При мен подготовката е следната: обикновено през ден по 5-6км тичане. Събота и неделя излизане в балкана от типа Калофер-Ботев-Калофер под 9 часа за очукване на колената ;) Общо взето е забавно, дори когато вали. А идеята да ходиш като гламав - ми не е точно така. През нощта се завързват запознанства, мохабетец.
Защо го правя - ми за спорта. Хората защо изкачват върховете - да не би горе да има златни кюлчета. Накрая получаваш една грамота, потупване по рамото и една безплатна бира е голямата награда  ;D

Тази година търся мераклии ;)