Автор Тема: 100км за 24 часа - реално ли е това  (Прочетена 6789 пъти)

scrooge

• Full Member
  • Публикации: 176
Re:100км за 24 часа - реално ли е това
« Отговор #15 -: 13 Март 2011, 06:15:25 am »
не споря, питам от чисто любопитство
стана ми интересно защото човек ходи с към 5км/ч което прави 20 часа с тази скорост
а пък трябва и да се почива,да се яде,да се спи такива работи
но щом го има значи е така  ;D
човек ходи с 5 км ама на асфалт.Аз си засичах скороста при бързо вървене е между 5 и 6 км в  час.
6км е почти бягане.Май тая обиколка не е за мен
don't waist your time for searching all those waisted years

bobber

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 48
« Отговор #16 -: 13 Март 2011, 12:37:07 pm »
еййй тва човек за една безплатна бира ще преплува океана  ;D
шегувам се, всеки който е тука знае каква е наградата за това което правиш
и гаранция никой няма да те помисли за луд  :)

KrumIliev

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 8
« Отговор #17 -: 18 Август 2011, 14:18:31 pm »
Ако някой иска да се пробва на такъв тип маратон и му е в за първи път му препоръчвам да мине първо Алеко. Това са най леките 100/24 които съм минавал. Миналата година го минах с песен на уста, въпреки, че първата година не можех да ходя след това. Витошките 100/24 са съвсем различни вече. Той е единствения 100км. мартон който е реално 100км. всички останали са между 80 и 90км. Принципно големите кризи при такива маратони са първите 5 километра и между 50тия и 70тия, успете ли да ги прескочите ще завършите. При първото ми участие на Витошкия маратон на 70тия километър психически здадох багажа и това ми се отрази физически. Най добре на такива маратони е да си с някой приятел с който да си приказвате, за да обръщате по малко внимание на натоварването. Относно темпото. Тази година един познат го мина за 9ч. и нещо като средното му темпо е било над 10км/ч. Аз го завърших за 17ч. със средно темпо 5 и нещо. Това е при постоянно ходене и без почти никакви почивки. Предната година го завърших за 19ч. и 30 мин. но тогава го давахме мн ларж :) то не бяха почивки то не беше чудо.

scrooge

• Full Member
  • Публикации: 176
« Отговор #18 -: 21 Август 2011, 12:28:46 pm »
Принципно големите кризи при такива маратони са първите 5 километра и между 50тия и 70тия,
Защо кризите са още в началото?Тези кризи не се ли получават към края ,при продължително натоварване и при преумора на мускулите, схващания и разни спазми.
don't waist your time for searching all those waisted years

LIC

• Full Member
  • Публикации: 154
« Отговор #19 -: 21 Август 2011, 13:57:07 pm »
В началото те трепе физическото натоварване. Нещо като при бягането е. На Алеко за мен първата точка е на разклона на х. Добра вода.  Иначе Крум е много по-опитен в маратоните от мен и доста по-напред в материала. На по-опитните им идва по-далече точката на пречупване на организма. То чувството е странно наистина. В един момент те удря и всяка крачка става много тежка, потиш се, едвам дишаш и после изведнъж си преминава и можеш да ходиш доста след това и да не почувстваш разлика в умората. Иначе втората точка на мен ми е след Дорково като се тръгне към кулата. Тогава вече километрите и цялата нощ без сън почват да си казват думата и онова изкачване ме преучпва!

KrumIliev

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 8
« Отговор #20 -: 01 Септември 2011, 17:50:29 pm »
LIC е прав за първоначалното натоварване. Просто в началото му трябва малко време на организма да се нагоди към натоварването. Ако редовно ходиш и тичаш, този праг няма да го има. След 50тия километър си е чисто натрупване на умора и натоварване на мускулите.

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 540
« Отговор #21 -: 02 Януари 2012, 23:03:04 pm »
еййй тва човек за една безплатна бира ще преплува океана  ;D
шегувам се, всеки който е тука знае каква е наградата за това което правиш
и гаранция никой няма да те помисли за луд  :)
И днес ми действат като допинг, ония маратони. Дали са били 100 км. не зная, но греха на това да носят ония, които пишеха, че са 100 км.
Първия - Връх Чумерна - Шипка - 12 часа, 48 минути, 42 секунди. Хората с които бяхме все още са живи, а бяхме отбор от 6 човека. Единия, бог да го прости, беше голям за мене, почина. Колко километра са вие мерете.
Втория - Обиколката на Витоша, непознат маршрут за нас. Четири човека, завършихме двама. Другите двама се отказаха на 25тия километър.
Третия - Квартал Острец - х.Тъжа - вр.Ботев - хотела на Беклемето - 11часа 37 минути.Тогава мисля, че и рекордьора на Ком Емине Палакарчев беше с нас. Ако е бил, много, с много добри намерения го моля да каже - да или не.
Четвъртия - Обиколката на Витоша. Сам от Разград. Като пиша броя на хората, това се отнася за хората от Разград.
И сега като тръгвам на поход си казвам: "Мечо ти си бягал 100км. Опитай нещо по-дребно". Догодина, въпреки моите 67 години, мисля да опитам едно 100 км. Може и да не успея, но ми е достатъчна дързоста. Колко ли правят това?

LIC

• Full Member
« Отговор #22 -: 03 Януари 2012, 07:38:26 am »
Хайде, добре дошъл на нашия. Той е туристически, няма нужда от бягане. За ходене с мохабет става дума  ;D

meco puh

• Hero Member
« Отговор #23 -: 17 Януари 2012, 15:25:55 pm »
Хайде, добре дошъл на нашия. Той е туристически, няма нужда от бягане. За ходене с мохабет става дума  ;D
Мисля, да опитам някой по-лек 100 километров маратон. То, какво ли ще му е лекото, 100 км си е 100 км. Но не е все едно да се въртиш почти по равно или да изкачиш Ботев от кв. Острец - около 1500 м. денивелация и след това да катериш вр. Купена.
Препоръчвай някой по-лек.

EXeCuTiOnER

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 84
« Отговор #24 -: 21 Януари 2012, 20:12:52 pm »
"тва реално ли е 100км за 24 часа?или е шега"
====================================
Преди години изминах повече от 60 км за 14 часа, включително вървене през нощта и опит да спя. Сега не мисля, че ще се хвана да го повторя, но ако се напъна, колко му е за още 10 часа да мина още 40 км. ;D
Всеки може да живее в цивилизацията, номерът е да оцелееш извън нея.

LIC

• Full Member
« Отговор #25 -: 22 Януари 2012, 16:45:13 pm »
Официално сте поканени на маратона организиран от ТД "Алеко" Пазарджик. Маратона е лекичък, евентуално ако се подготвя по-добре ще участвам и аз, че нещо са ми клеясали лагерите. Маратонът е приятен, с раздумка се изминава.

meco puh

• Hero Member
« Отговор #26 -: 22 Януари 2012, 17:59:42 pm »
Официално сте поканени на маратона организиран от ТД "Алеко" Пазарджик. Маратона е лекичък, евентуално ако се подготвя по-добре ще участвам и аз, че нещо са ми клеясали лагерите. Маратонът е приятен, с раздумка се изминава.
От къде до къде е маратона, колко километра е по регламент, колко е лимита на времето и по кое време се провежда? Мога ли от някъде да науча тези неща?

LIC

• Full Member
« Отговор #27 -: 23 Януари 2012, 20:12:12 pm »
Ми, главно от мен  :D Всяка година се провежда в седмица в която е убит Алеко Константинов, като маратона се избира събота срещу неделя. Да направя малко очертание на маршрута - тръгва се от паметника на Алеко, който се намира на пътя между Пазарджик и Радилово към 4:30. От там се минава през с. Дебращица, където участниците минават да запалят една свещ през манастир св. Неделя и попа да ни припее. От там се тръгва към хижа Добра вода, после към вилно селище св. Константин, където се прави първата голяма почивка. Да вмъкна, че се ходи групово и по принцип гледаме да не разкъсваме много линията в началото. От св. Константин почва "тъмната" част на маратона, както и през по-леката за мен. Насочваме се посока Дъното /яз. Батак/ през още едно параклисче - св. Георги победоносец и след това през Превала където е втората голяма почивка. От там започва да се ходи по асфалта до Цигов чарк, до Ракитово, Добринище, където се прави също една хубава почивка. От там се почва втората много трудна част, а именно изкачването на една кула, за да се премине през един хребет и да се излезе над х. Добра вода, после малко спускане и край.
Общо взето има два много трудни момента а именно между Дебращица и св. Константин, където е изкчзване и след с. Добринище. Лимита на времето е еднакъв за цялата група, понеже по правилник трябва да се ходи в група. По принцип се завършва под 20ч. с изключение на лошо време, недай си боже някой да се изгуби в тъмното.

meco puh

• Hero Member
« Отговор #28 -: 23 Януари 2012, 22:39:04 pm »
LIC, много благодаря за информацията. Ще мисля, ще се подготвям и в крайна сметка ще участвувам в един маратон и той ще бъде този, за който съм по-подходящ(поради възраста ми). Казвам честно този ми харесва. Подготовката ми ще е за него (за сега). Ще ми бъде приятно на този маратон да се запознаем.

LIC

• Full Member
« Отговор #29 -: 24 Януари 2012, 10:15:43 am »
Миналата година го прпопуснах, но тази година ще се постарая да не правя пак тази грешка. Когато ми се обадят с точната дата ще драсна, но обикновенно е първата или втората седмица на май. За мен най-доброто време в Родопа, когато планината се събужда и росата вдига благоуханието на билките. Има много възрастни участници, стари кучета, който всяка година засрамват нас младите  ;D
Всъщност току що проверих какво пише в нета и тази година официалната дата на маратона е 11-12 май. Желаещите да заповядат.