Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс КОХАНСКИ, а не Кочански!
На мене не ми стана ясно дали това са ножчета на народните представители или на посетители на народното събрание.
Тогава той извади една сойка, както той сам я нарече. Обясни, че формата и идва от формата на женски крак и някога го е имало във всеки БГ магазин. Та това е въпросното ножче:
Ето ги и мойте ножчета по-малкия нож е от майстора Иван Радев а по големия е купен от гр.Трявна
Имам от почти всички показани български ножчета, но един друг модел ми е любим. Имам такова още от малък, но го оцених преди година две. Тогава на 3-ти март по една ТВ програма бяха поканили Джоко Росич, това интервю ще го помня винаги. Той "един чужденец" говори така за България както едва ли българин би говорил... та на кратко стана дума за идентичността на народа на една държава. Показа част от колекцията си от сгъваеми ножове "това е френско, това испанско ножче .... можете да ги намерите във всеки магазин в съответната страна... а кое е българското? Кое е ножчето което може да се купи във всеки български магазин?"Тогава той извади една сойка, както той сам я нарече. Обясни, че формата и идва от формата на женски крак и някога го е имало във всеки БГ магазин. Та това е въпросното ножче:Джоко не е запознат с матеряла .Сойка драги ми съфорумници е това ножче името му според мене не идва от женски крака ,а по-скоро от формата на острието.
... всичките през годините ми оцеля само едно: Винпром, П.Денев, неръждавейка. Има тирбушон, отварачка за бутилки и 5 см ножче....
......Emil моля те, пусни една снимка на Винпром ножката, да си я припомним и порадваме .
Предполагам, че са на посетителите. Да не забравяме, че съвсем до скоро всеки мъж носеше колан, а в джобовете задължителното джобно ножче заедно с кибрит, гребенче, огледалце, тефтерче, молив (химикалка) и носна кърпа от плат. Не напразно тези неща бяха задължителни и в казармата. А може би точно от там беше навика да се носят и в цивилизацията. Когато баща ми почина всичко изброено намерихме в джобовете му. Извиках децата да видят и да се поучат.