Автор Тема: Войнишка мешка вместо раница  (Прочетена 19594 пъти)

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
Re: Войнишка мешка вместо раница
« Отговор #30 -: 30 Януари 2013, 14:36:48 pm »
Точно за тази война говоря. Звучи ти невероятно ли? Мога да ти разкажа много неща по въпроса. Всичко това съм го учил и смея да кажа добре запомнил от уроците по военно дело, но ще оспамим темата. Ако искаш отвори нова. ........
Смятам, че нова тема по въпроса, особенно за WWII ще е доста интересно. Аз само слухове съм чувал за преживелиците и на двете страни в зимни условия.
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

Phoenix

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 46
« Отговор #31 -: 30 Януари 2013, 20:41:16 pm »
Аз също смятам, че нова тема например "Военно дело" би била много интересна.В нея биха могли да се дискутират исторически и военни събития и участниците в тях.

voyslavov

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 21
« Отговор #32 -: 31 Януари 2013, 16:41:52 pm »
относно подобна тема и аз съм твърдо "ЗА"

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 351
« Отговор #33 -: 31 Януари 2013, 18:07:05 pm »
няма да пусна тема за военните хобо. не са ми присърце екипировките им, макар че имат отделни попадения които ме устройват в някакви моменти.

jordanov

• Sr. Member
  • Публикации: 283
« Отговор #34 -: 01 Февруари 2013, 13:28:36 pm »
Мешока по принцип си е импрегниран, както и другите брезентови работи всъщност, така че ако се шие нещо по него трябва да се прави както трябва. За дълго носене на товар презрамките трябва да се тунинговат. За още по-дълго носене с още по-голям товар мислете за комбинация с една/две торба/и тип сухарка или противогазна. Както всички казват - подредбата е много важна. Практична вещ и не бие на очи. Най-сладкото нещо което съм носил с него - 3 хубави дини :D .Това леко на бегом в нощта, щото бяха малко крадвани и отпред на ръце йощ една :D ;D

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
« Отговор #35 -: 10 Март 2013, 21:55:14 pm »

Не е много по темата ама мешката в действие нося сгъваема лопатка легени и други неща към 4 кила ама си е удобно .

peachlover

• Newbie
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #36 -: 22 Август 2013, 16:34:50 pm »
Много си е добре мешката за някой неща. Не съм служил в армията защото когато ми дойде времето я отмениха, но мешка ползвам от гимназията.
Ползвам я за носене на тежки и не особено чисти неща. Рибарски такъми, стойки пък и рибата някой път :)
Ползвам я и за разходки (тогава не се носи нищо мръсно вътре). Когато случая е такъв след като се обърне и натъпче с нещо става чудна възглавница.

Имам раница на Ташев 60+10 и за по-сериозни разходки ползвам нея а в нея мешка. Защото става за много неща а и за материала да я ползваш и да я нарежеш за платнище и презрамките за връзка срещу цената и си струва.

emil

• Sr. Member
« Отговор #37 -: 08 Септември 2013, 00:52:53 am »
А аз наскоро купих две, едната е вече в употреба: и се родих!
Късите въдици си ги мъкна от десетина години в един италиански сак. Ползувам го вече за дребни неща: две-три въдици и най-необходимия такъм вътре за да ида до някой водоем. При все, че има има дръжки за вертикално и хоризонтално носене и регулируем по дължина ремък, си има доста неудобства. Въдиците го дебалансират. Метнат ли е на рамо-все се криви, все два три плика допълнително нещо мъкна. Мешката побра всичко, заспа ми удобно на гърба само с единия ремък. Преоткрих топлата вода.
По-подобен начин преоткрих и удобството на противогазното сакче!

gargo2

• Full Member
  • Публикации: 121
« Отговор #38 -: 08 Септември 2013, 15:11:39 pm »
Аз пък си купих една сухарка.Не е точно като едно времешните с малки разлики.Имам идея да я прикрепям на раница със самар защото още от казармата мразя да нося нещо само на едното рамо.Има само едно изключение но от казармата не ми се е случвало да го правя. :)

emil

• Sr. Member
« Отговор #39 -: 09 Септември 2013, 00:20:04 am »
А може ли някой да ме посъветва как се съхраняват? Зимния сезон ги държа в гардероба, да не вземат молци да ги проядат.
Спомням си военните складове и въшкарниците бяха обилно снабдени с нафталин, но бяха направени от вълна.

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #40 -: 09 Септември 2013, 00:27:39 am »
Молците налитат на вълна. Мешките и аз не знам от какво са. Дали от памук или от лен, но досега молец не съм видял да им се навърта. Дръж ги смело в гардероба без нафталин, няма проблем.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #41 -: 09 Септември 2013, 08:24:33 am »
Като гледам накъде върви света - май ще опрем и до дисагите от козя вълна. Е те там си требе нафталин.  Отивам да купя 2 кила. :D
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

jordanov

• Sr. Member
  • Публикации: 283
« Отговор #42 -: 09 Септември 2013, 12:04:37 pm »
gargo2
Не знам дали си видял, в темата "От нищо-нещо" колегата Мавруд е представил интересен тунинг на БНА сухарка. Виж го може да ти хареса.

emil

• Sr. Member
« Отговор #43 -: 09 Септември 2013, 15:42:56 pm »
........още от казармата мразя да нося нещо само на едното рамо.......
И аз така. Всъщност с мешката примъквам багажа от апартамента до колата, и от колата до водоема- разстояния от по 200-300 метра. Инак за дълго ходене задължително с двете презрамки и на гръб.

emil

• Sr. Member
« Отговор #44 -: 21 Септември 2013, 23:51:27 pm »
Пуснах в действие мешка и противогазно сакче за по-дълго разстояние, отколкото до колата и обратно. 16 км.- 4 тегела в Западния парк с двучасов престой на една ливада. Доколкото можах, разпределих равномерно разпределението на товара в мешката. Една бутилка бира 2.5 литра обаче я дебалнасираше на гърба ми и постоянно ми убиваше левия ремък. Но не е проблема в мешката, а в бирата: тя не е направена да се носи, а да се пие. Та на една поляна, като пооблекчихме с дебел кеф товара, превърнахме живота в роман. А на поляната мешката служеше и за посядване, постлана върху един найлон. Ако товара е под 6 кг. за неопитен човек, като мен, мешката е страшно удобна и функционална.