По въпроса за осветлението е изписано много, какво трябва да е , как да изглежда и тн. В действителност липсват ревюта на български език за подобни устройства. За това си позволявам да представя на вашето внимание този мъник. Причините да избера точно това осветление са няколко и те съответстват на общите критерии за избор на осветление на, които няма да се спирам в момента.

Малко технически данни за изделието:
- Работи при екстремни температури: - 30 ° C до + 60 ° С (-22 ° F до 140 ° F)
- Степен на защита: IP 68 (водоустойчив до -1 m)
- Могат да бъдат използвани в потенциално експлозивна атмосфера
- Гаранция от производителя 10 години
- Заключващ механизъм на превключвателя
- Две мигащи режима: бяло или червено (за сигнализация)
- Осигурява до 4 последователни нощувки на осветление (45 часа)
- За спешни случаи, + LITE е оборудван със свирка (До 100 db могат да бъдат чути до 500 м в планината)
- Компактен и ултра лек (28 грама)
След всичките суперлативи следва де се кажат някои от слабите му страни:
- Работи с две литиеви батерии CR2032 (в комплекта)
- Източник на светлина, се върти на 360 градуса (имам опасения относно износването на този механизъм)
- калъфчето за колан е всъщност твърда пласт масова кутийка, която ограничава ширината на ползвания колан.
- цената е относително висока за възможностите на повечето български туристи
За кого е предназначен според производителя:
- Трекинг
- Ледено катерене
- Пещерен туризъм
- Алпинизъм
На практика това осветление ми беше верен спътник в продължение на 2-3 години, но по-стария модел (без свирка).
Ползвам съм го в пещери и при всяко мое излизане сред природата.
ПП.
по отношение на "живот" на батерийте - имам следното наблюдение едни батерии ми стигат за целия летен сезон, ако не влизам в пещери. Много важно е да се знае, че челника не прави точка (spot), както е при по-голяма част от разните тактикъл командос фенер