Автор Тема: Осветление за извънредни ситуации e+LITE®  (Прочетена 2893 пъти)

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Осветление за извънредни ситуации e+LITE®
« -: 08 Октомври 2010, 10:29:53 am »
По въпроса за осветлението е изписано много, какво трябва да е , как да изглежда и тн. В действителност липсват ревюта на български език за подобни устройства. За това си позволявам да представя на вашето внимание този мъник. Причините да избера точно това осветление са няколко и те съответстват на общите критерии за избор на осветление на, които няма да се спирам в момента.

Малко технически данни за изделието:

- Работи при екстремни температури: - 30 ° C до + 60 ° С (-22 ° F до 140 ° F)
  - Степен на защита: IP 68 (водоустойчив до -1 m)
  - Могат да бъдат използвани в потенциално експлозивна атмосфера
  - Гаранция от производителя 10 години
  - Заключващ механизъм на превключвателя
  - Две мигащи режима: бяло или червено (за сигнализация)
  - Осигурява до 4 последователни нощувки на осветление (45 часа)
  - За спешни случаи, + LITE е оборудван със свирка (До 100 db могат да бъдат чути до 500 м в планината)
  -  Компактен и ултра лек (28 грама)

След всичките суперлативи следва де се кажат някои от слабите му страни:

- Работи с две литиеви батерии CR2032 (в комплекта)
  - Източник на светлина, се върти на 360 градуса (имам опасения относно износването на този механизъм)
  - калъфчето за колан е всъщност твърда пласт масова кутийка, която ограничава ширината на ползвания колан.
  - цената е относително висока за възможностите на повечето български туристи

За кого е предназначен според производителя:

- Трекинг
    - Ледено катерене
    - Пещерен туризъм
    - Алпинизъм

На практика това осветление ми беше верен спътник в продължение на 2-3 години, но по-стария модел (без свирка).
Ползвам съм го в пещери и при всяко мое излизане сред природата.

ПП.
по отношение на "живот" на батерийте - имам следното наблюдение едни батерии ми стигат за целия летен сезон, ако не влизам в пещери. Много важно е да се знае, че челника не прави точка (spot), както е при по-голяма част от разните тактикъл командос фенер  ;D

vanjo

• Hero Member
Re:Осветление за извънредни ситуации e+LITE®
« Отговор #1 -: 08 Октомври 2010, 15:53:19 pm »
Поради допуснат от мен пропуск  качвам файл с допълнителна информация за въпросният челник.
Моля да ме извините за което

ПП.
Цената на която може да се намери в момента е 51.00 лева

kol4o

• Full Member
  • Публикации: 195
« Отговор #2 -: 11 Март 2011, 12:51:20 pm »
Ваньо много съм му навит на туй светило, но не си казал доволен ли си от него...сподели моля в свободен текст...не в форма на ревю
ще съм благодарен
поздрави

vanjo

• Hero Member
« Отговор #3 -: 11 Март 2011, 13:09:05 pm »
За мен това е "светулката" е с най-добър оптимум между, тегло, обем и сила на светене. Единствен недостатък на челника са батериите, които не сме свикнали да се ползват за осветление.  Лично аз бях много доволен за мен това е едно от най-добрите решения за резервно осветление. За времето което бях собственик на този модел не се разделях с него и в града и извън него.

voda4a71

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 5
« Отговор #4 -: 11 Март 2011, 13:49:45 pm »
Аз също ползвам този модел челник вече трета година и съм много доволен.Нося го постоянно не се разделям с него и засега няма проблем.Единствен проблем са скъпите батерии 2 батерии сони 6 лв. Сега е с по-евтини батерии но колко ще изкарат божа работа.От декември миналата година се сдобих и с  PETZL MYO RXP който засега също се представя чудесно.

vanjo

• Hero Member
« Отговор #5 -: 11 Март 2011, 13:55:00 pm »
Аз също ползвам този модел челник вече трета година и съм много доволен.Нося го постоянно не се разделям с него и засега няма проблем.Единствен проблем са скъпите батерии 2 батерии сони 6 лв. Сега е с по-евтини батерии но колко ще изкарат божа работа.От декември миналата година се сдобих и с  PETZL MYO RXP който засега също се представя чудесно.
Колега защо да не направиш едно ревю на MIO RXP

kol4o

• Full Member
  • Публикации: 195
« Отговор #6 -: 11 Март 2011, 14:12:01 pm »
подкрепям Ваньо-напрай ревю 4е нали казах умувам къф да ми е 4елника...предстои покупка.. ;)

voda4a71

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 5
« Отговор #7 -: 11 Март 2011, 16:08:52 pm »
Разликата между двата модела МИО основно е в режимите на светене стария 3 режима новия 10.При новия е увеличена и силата на светене на 160 лумена също така има и известна разлика в цената.Добър вариант е модела TIKKA 2 издържа 120 часа сила 40 лумена цена 50 лв.За мен може би най -добро като съотношение между цена издражливост на батерии  и сила на светене е модела TIKKA XP цената му е около 88-92лв освен това издържа до 1 метър под вода.

vanjo

• Hero Member
« Отговор #8 -: 15 Август 2011, 10:00:56 am »
Да се похваля от миналата седмица отново съм горд собственик на такъв мъник.  ;D

Колегата  Hunter ми беше на гости този уикенд на via ferrata и също го разгледа, а друг мой приятел вече се превърна във фен на малката джуджафка  8)