Автор Тема: Екипировка за бивакуване и оцеляване  (Прочетена 12368 пъти)

vasil_top

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 28
Re:Екипировка за бивакуване и оцеляване
« Отговор #30 -: 03 Ноември 2012, 19:05:22 pm »
 :)Много благодаря за Снимките пробвах няколко пъти но не се получава.Кога ще обсъдим с теб как си заостряш брадвата.

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #31 -: 03 Ноември 2012, 19:35:59 pm »
Хубави снимки и хубаво комплектче. Според мен за нашите условия, където вярно може да се случи да замръкне човек аварийно (съвсем наскоро за малко не ми се случи), за да оцелее една нощ му трябват малко неща. Огниво - кибрит и/или качествена газова запалка, разпалки, котелка, платнище, въженце и поне едно ядене. Примерно една консерва с малко хляб, или галета, ако ще е НПЗ за всеки случай в мешката. С това всеки би изкарал комфортно една нощ, стига да не е в алпийската част на планината. На другия ден още на зазоряване да си бие камшика и след макс 4 часа е в населено място. Примки, капани, корди и кукички, според мен, за нашите условия не трябват. Вместо тях по-добре една, две консерви и хляб. По възможност и едно павурче ракия. Повдига духа и помага за оцеляването. ;D
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 540
« Отговор #32 -: 03 Ноември 2012, 20:53:21 pm »
Хубави снимки и хубаво комплектче. Според мен за нашите условия, където вярно може да се случи да замръкне човек аварийно (съвсем наскоро за малко не ми се случи), за да оцелее една нощ му трябват малко неща. Огниво - кибрит и/или качествена газова запалка, разпалки, котелка, платнище, въженце и поне едно ядене. Примерно една консерва с малко хляб, или галета, ако ще е НПЗ за всеки случай в мешката. С това всеки би изкарал комфортно една нощ, стига да не е в алпийската част на планината. На другия ден още на зазоряване да си бие камшика и след макс 4 часа е в населено място. Примки, капани, корди и кукички, според мен, за нашите условия не трябват. Вместо тях по-добре една, две консерви и хляб. По възможност и едно павурче ракия. Повдига духа и помага за оцеляването. ;D
Всичко точно и според мен. Не сме в хималаите. Хляб и топлинка. А ракията, освен казаното и сприятелява хората.

vasil_top

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 28
« Отговор #33 -: 04 Ноември 2012, 22:43:03 pm »
Колеги не бях снимал храната тя е в едно пликче.в него има.
Сухари едно пакетче,разтворими супи и булион,русенско варено,рибена консерва и 500 мл вода.
Помогнете ми с избора на евтина запалка тип горелка.Имам и едно доста дебело платнище ама си тежи.