Автор Тема: Партенки вместо чорапи  (Прочетена 29748 пъти)

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
Re: Партенки вместо чорапи
« Отговор #60 -: 02 Септември 2014, 02:23:26 am »
След наводнението в Аспарухово гледах един репортаж. Показваха импровизиран временен медицински пункт. Основно лекуваха протрити крака. Точно по време на репортажа един доброволец си събу ботушите. Жал да му стане на човек. Краката му бяха с ужасни рани. Имаше няколко протривания до месо. Проблема на тези хора беше, че са си обули гумените ботуши на бос крак. Сега отиват доброволци в Мизия и отново правят същата грешка.

Дано повече от тях прочетат тази тема. Проблема се решава елегантно като се навият какви да е партенки. Тогава колкото и да запотяват ботушите краката няма да се протрият. Казвам го от опит. Партенките попиват потта. Краката остават сухи и кожата не се протрива. На бос крак протриванията са сигурни понеже мократа запарена кожа, а това е неминуемо в гумени ботуши, се протрива дори само да се ходи. Чорапите спасяват само временно докато са сухи като в никакъв случай не трябва да са от изкуствена материя. Така, че умението да се навиват партени се оказва полезно и днес във времето на космическите технологии.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

jordanov

• Sr. Member
  • Публикации: 283
« Отговор #61 -: 03 Септември 2014, 16:39:40 pm »
Гледах го и аз. Похвално е че все още има хора които проявяват себеотрицание и солидарност, лошо е че и без подготовка не става. Все пак като спасител се предполага че ще помагаш, а няма да се налага на теб да ти оказват помощ, абе дълга тема... Протрити крака лятно време във мокротията могат да докарат бая проблеми... Или пък доброволци тръгнали да гасят горски пожар по къси гащи и сандали? Ами едни дънки и кубинки  да обува и е готов. А гумените ботуши това лято се оказаха много ценна вещ, както няма и държавен резерв, ще се разчита май само на БЧК. И наистина в жегите само партенките спасяват положението, според мен де.

kozet76

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 8
« Отговор #62 -: 02 Октомври 2014, 14:57:24 pm »
Цяло лято по обекти и из балкана съм с кубинки(белгийски) и партенки... ,Ми нема проблеми с копитата,единствено дето дигнаха цената на американа,та чакам булката да "пенсионира" някой чаршаф и и го приватизирам ;)