Автор Тема: Бушкрафт в картинки  (Прочетена 45537 пъти)

ridedok

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 37
Re: Бушкрафт в картинки
« Отговор #135 -: 30 Януари 2013, 09:36:49 am »

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
« Отговор #136 -: 23 Юни 2013, 00:09:27 am »

Fat_Jim

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 58
« Отговор #137 -: 23 Юни 2013, 10:06:46 am »
Уау! :)
Къде е това?

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #138 -: 23 Юни 2013, 19:49:02 pm »
Булгериън Клондайк,  а  Cat играе ролята на Бельо Пушилката!...
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

gale

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 22
« Отговор #139 -: 23 Юни 2013, 20:23:14 pm »
Здравейте!Съжалявам,че с първия си пост тръгвам наобратно,но ще кажа,че това не е бушкрафт.Или може би без злато не може да оцелявате?Тези дупки много ли са красиви?И защо всички си мълчат,може би от някаква криворазбрана толерантност?Кой ще защити природата?Много въпроси...

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #140 -: 23 Юни 2013, 20:44:35 pm »
Gale, ако промиването на злато и риболова не са бушкрафт тогава какво е бушкрафт? Има специална тема Какво е това бушкрафт и как го разбирам аз?, може да споделиш в нея как го разбираш ти.

Тези дупки, колкото и да ти изглеждат некрасиви от монитора, са безобидни в реалния живот, защото няма да ги има дори след първия по-силен дъжд, да не говорим след следващото пролетно пълноводие. Ако искаш да защитиш природата по-добре се концентрирай върху найлона изхвърлен сред нея.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

Fat_Jim

• Jr. Member
  • **
« Отговор #141 -: 23 Юни 2013, 20:59:56 pm »
Прадядо ми е бил златотърсач в истинския Клондайк от 1906 до 1909 г. ;)
След онова, което съм слушал за него, гледката на златотърсачи просто няма как да не ме развълнува. ;D

cat

• Sr. Member
« Отговор #142 -: 23 Юни 2013, 22:05:16 pm »
Здравейте!Съжалявам,че с първия си пост тръгвам наобратно,но ще кажа,че това не е бушкрафт.Или може би без злато не може да оцелявате?Тези дупки много ли са красиви?И защо всички си мълчат,може би от някаква криворазбрана толерантност?Кой ще защити природата?Много въпроси...

Ходя на доста диви места където с години не е стъпвал човешки крак и понеже златарското оборудване си тежи се налага да се лишаваме от други неща понеже всичко се носи на гръб 27 кила нося за седмична разходка и ако това не е бушкрафт да си ловиш риба за да се нахраниш здраве му кажи  . Можеш да се успокоиш за природата копаем в нанос следващата пролет реката ще заличи изкопите ( да знаеш че тая дупка е малка ).

:P

gale

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 22
« Отговор #143 -: 23 Юни 2013, 22:56:09 pm »
Здрасти Хобо,не съм аз гслемия природозащитник,който да съди,защото съм харпунджия.И въпреки,че мисля да се "пенсионирам" от това хоби /това са съвсем естествени процеси на еволюция-започва да ти става жал за рибите в един момент/,ми направи впечатление,че едно е да ловуваш и събираш гъби за да ядеш-друго е да ровиш за злато за да го продадеш и забогатееш. Първото е бушкрафт-второто не е.Концентрирал съм се също в/у наелона-преди месец и половина почистих плажа на Галата седмица преди акцията за да има повече боклук за мен.То пък нямаше много шишета,но имаше много пластмасови капачки..... и кото ми се откриха... ;D

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #144 -: 23 Юни 2013, 23:42:37 pm »
Добре дошъл, Gale. Помислих те за природозащитник от фейсбук. ;D За мен всяко събирателство е бушкрафт независимо дали се яде директно или се разменя за ядене. Много хора и днес живеят от събирателство, а от промиване на злато не съм чул някой да е забогатял, но доста мазоли излизат да знаеш. Давай в другата тема си кажи възгледите за бушкрафта да не спамим тази. Тя е основно за картинки.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

Fat_Jim

• Jr. Member
  • **
« Отговор #145 -: 24 Юни 2013, 11:08:46 am »
А, бе.... то не е невъзможно да се забогатее от търсене на злато - но вероятността да уцелиш суперджакпота от тотото е неизмеримо по-висока. Доколкото знам, първата Златна треска в САЩ е започнала с това, че някакъв реднек - който цял живот се мъчил да промива злато, изведнъж установил, че 8-килограмовият камък, с който дълги години си подпирал вратата, всъщност е бил къс самородно злато. ;D

cat

• Sr. Member
« Отговор #146 -: 24 Юни 2013, 22:28:58 pm »
Следващото ходене ако не съм сам ще наснимам подробно целия процес щом са ви толкова интересни снимките .

cat

• Sr. Member
« Отговор #147 -: 29 Юни 2013, 00:29:33 am »
Да напиша и нещо относно забогатяването от ръчен добив на речно злато в България . Значи никой да не се лъже че ще направи пари от тая работа просто 5000 - 6000 години златодобив са изчерпали реките, но иначе като хоби е прекрасно за разлика от обикновенния туризъм тук можеш да усетиш тръпката и досега с дивата природа. Да отидеш за 6 дена с храна за 2 си е приключение , дда работиш на реката и същевременно да си осигуриш вечеря е много интересно .

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 540
« Отговор #148 -: 29 Юни 2013, 13:37:51 pm »
...но иначе като хоби е прекрасно за разлика от обикновенния туризъм тук можеш да усетиш тръпката и досега с дивата природа. Да отидеш за 6 дена с храна за 2 си е приключение , дда работиш на реката и същевременно да си осигуриш вечеря е много интересно .
cat, предполагам, че планинските реки имат злато в изобилие. ;) 
Нямаш ли желание да излезем в планината заедно, че да ударим с един куршум два заека - аз да си направя туризма, а ти да търсиш злато. ;D ;D ;D

cat

• Sr. Member
« Отговор #149 -: 02 Юли 2013, 22:58:31 pm »
Мечо Свищиплаз ме блазни отдавна да отида ама пусто все не остава време . А и повечето злато е по родопските реки .