Автор Тема: Olight Warrior M20 - фенер здрав, като ТАНК.  (Прочетена 37198 пъти)

jose

• Full Member
  • Публикации: 205
    • OLIGHT BULGARIA
Re: Olight Warrior M20 - фенер здрав, като ТАНК.
« Отговор #75 -: 20 Март 2014, 09:15:39 am »
Oчаквайте новият OLIGHT ST25.
Изключителен и универсален фенер!!!
Максимална сила на светене 550лумена само от 2 батерии АА!!!

http://www.olight.bg/ochakvayte-noviyat-olight-st25

LOUIS

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 37
  • Варна
« Отговор #76 -: 21 Март 2014, 17:29:06 pm »
Добре.
Ползвал съм до сега няколко модела на "Олайт" на приятели. И се радвам, че и аз не се набутах с този продукт, така умело рекламиран по форумите - рънтайм, аи-пи хикс, стайнлесс стеел.....бла бла... Добра китайска направа, и нищо повече.
Сравнявал съм ги при полеви условия, а именно (лов, нощен поход+дъжд, гаден валежен къмпинг, спасителни операции и т.н) с ефтини и по-скъпи китайци - примерно  "GAVIN HL-600K-3W-H" (Каквото и да значи тази маркировка)....не може никой да ме убеди да си купя "Олайт" за тези пари. До сега не съм видял едно читаво ревю на тази марка а само снапшотове на фабрични спецификации и велики приказки. Не съм търговец и ценя парите и екипировката и понеже сме колеги във форум-горното е изцяло лично мое мнение и стоя изцяло зад него. Не искам да засягам никого и ако съм обидил някой се извинявам.
Sic transit gloria mundi

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #77 -: 21 Март 2014, 18:50:37 pm »
Нито една цена на марков фенер не ми харесва.
Спрямо нивото на доходите български.

Но не може да се отрече, че марковите фенери са издръжливи(надеждни). Особено спрямо сергийните ментета. 
Въпрос на късмет.

Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

LOUIS

• Jr. Member
  • **
  • Варна
« Отговор #78 -: 21 Март 2014, 19:03:43 pm »
Нито една цена на марков фенер не ми харесва.
Спрямо нивото на доходите български.

Но не може да се отрече, че марковите фенери са издръжливи(надеждни). Особено спрямо сергийните ментета. 
Въпрос на късмет.

Съгласен съм, че цената на марковите фенери е солена. Но си струва. Но не разбрах с какво "Олайт" е по добър от "Гевин".
Целта ми е да се сдобия с фенер, ако и да дам повече пари, но търговеца да ме убеди за какво ги давам. Завчера ходих във варненския "Вип". Харесах един "Феникс" за сериозна сума. Ами то момченцето дето ми го продава не прави разлика между 18650  и 3А и ме гледа като голям камък. Ами защо да храня търговци, които не знаят да продават?
По добре е "е-бей"

Sic transit gloria mundi

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #79 -: 21 Март 2014, 20:04:04 pm »
........ До сега не съм видял едно читаво ревю на тази марка а само снапшотове на фабрични спецификации и велики приказки. Не съм търговец и ценя парите и екипировката и понеже сме колеги във форум-горното е изцяло лично мое мнение и стоя изцяло зад него. Не искам да засягам никого и ако съм обидил някой се извинявам.
Ами ползвай търсачка и ще попаднеш на достатъчно ревюта на тази марка  8) За по мързеливите цък ТУК  или ТУК. Въпреки всичко нещата пак са субективни та знам ли, грабвай едно торбе китайчета за петарка и пак ще имаш достатъчно светлнина като ти потрябва. Ако търсиш хипер-суперсветилото то тогава пробвай с ТИЯ играчки за напреднали  или пък ТИЯ, още по-добре с ТОВА. Може и ТОВА добро е определено.

LOUIS

• Jr. Member
  • **
  • Варна
« Отговор #80 -: 21 Март 2014, 20:40:18 pm »
........ До сега не съм видял едно читаво ревю на тази марка а само снапшотове на фабрични спецификации и велики приказки. Не съм търговец и ценя парите и екипировката и понеже сме колеги във форум-горното е изцяло лично мое мнение и стоя изцяло зад него. Не искам да засягам никого и ако съм обидил някой се извинявам.
Ами ползвай търсачка и ще попаднеш на достатъчно ревюта на тази марка  8) За по мързеливите цък ТУК  или ТУК. Въпреки всичко нещата пак са субективни та знам ли, грабвай едно торбе китайчета за петарка и пак ще имаш достатъчно светлнина като ти потрябва. Ако търсиш хипер-суперсветилото то тогава пробвай с ТИЯ играчки за напреднали  или пък ТИЯ, още по-добре с ТОВА. Може и ТОВА добро е определено.

Благодаря, колега,
Ползвам търсачки и тези линкове, които постваш съм ги гледал. Както и съм намерил решение за себе си за осветлението, което ме интересува-професионално и любителски.
Въпроса не беше към теб, но благодаря че ме осветли.
Sic transit gloria mundi

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #81 -: 21 Март 2014, 21:48:26 pm »
Това вече е за абсолютните маниаци:

А японците както винаги "отвяват" всяка конкуренция  дистанция "само" 2 километра:

jose

• Full Member
    • OLIGHT BULGARIA
« Отговор #82 -: 26 Март 2014, 22:59:55 pm »

Съгласен съм, че цената на марковите фенери е солена. Но си струва. Но не разбрах с какво "Олайт" е по добър от "Гевин".
Целта ми е да се сдобия с фенер, ако и да дам повече пари, но търговеца да ме убеди за какво ги давам.

Колега,
Олайт са с 5-годишна гаранция и са едни от малкото фенери проектирани и отговарящи на американският военен стандарт mil-std 810F

Eто и един доста брутален тест на фенера от М-серията.

http://youtu.be/fJDXrUqGKcU
"Използвахме една батерия 18650 2600ма/ч с която фенерътт работи на пълна мощност 3,5часа
Презаредихме батерията и замразихме фенерът при -8 градуса
Поставихме фенера във вряща вода за 8 мин.
Изпробвахме повечето модели на OLIGHT за около час под вода от 0,5м- до 5м дълбочина
Изпробвахме фенерите и челника H15 в пещерни условия
Влачихме Оlight M20 2 километра с 40-60км/ч
Стреляхме по фенера 10 пъти със спортни патрони с дребни сачми от 15 м.
Унищожихме с помоща на фенера кутийка от енергийна напитка
Прегазихе фенера с 2тона джип VW Amarok, след което с 18 тонен противопожарен камион!
Хвърлихме фенера от 3 етаж.

...и той продължаваше да работи! Изгубихме стоманената корона по време на теста, но я намерихме и поставихме обратно. Нито една конкурентна марка не може да съперничи на OLIGHT по цена и качество. "

marcinkov

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 60
« Отговор #83 -: 28 Март 2014, 08:22:35 am »
Колегата се е изказал неподготвен за Олайт имам доста фенери от тази марка и мога да кажа, че в сравнение с китайските ментета са на години разстояние, говоря така защото имам един Police ментак и един Trustfire рекламиран на 1000 лумена, който не виждам да докарва и 600, докато при Олайт и другите маркови китайци (Sunwayman, Eagletac, Fenix, Supbeam, Skilhunt, Nitecore) такива забежки в спесификациите няма и получаваш перфектна гаранция и страхотно отношение към тебе като клиент, визирам в случая колегата Jose, който не е контактувал с него не знае за какво говоря, аз поне не съм срещал по-коректен търговец от него.

jose

• Full Member
    • OLIGHT BULGARIA
« Отговор #84 -: 01 Април 2014, 14:12:56 pm »
http://www.olight.bg/lumintop-tool-70lm
Oтново наличен! Невероятният мъник Lumintop Tool 70лумена само от една ААА батерия!

Подробно ревю на модела:
http://olightbg.blogspot.com/2013/05/lumintop-tool-aaa.html

ko54

• Hero Member
« Отговор #85 -: 01 Април 2014, 15:18:06 pm »
Не разбрах последно колко режима има това симпатично фенерче, 2 или 3?

Като гледам рънтаймите и светодиода би трябвало да харчи ток от батерийката съответно:
- при 70 лумена, за 1 час, около 900-1000 mA;
- при 1,5 лумена, за 60 часа, около 16 mA .

Струва ми се, че трябва да има и среден режим около 25-30 лумена, това значи ток около 200 mA и рънтайм 5 часа.

Това лесно се измерва, Jose, с амперметър при отвита задна капачка. 

jose

• Full Member
    • OLIGHT BULGARIA
« Отговор #86 -: 02 Април 2014, 09:17:33 am »
Здравей,
новите имат 3 режима на работа. При старите бяха 2.
Средният не знам точно колко лумена е и с какъв рънтайм, защото още нямам официална информация.

ko54

• Hero Member
« Отговор #87 -: 02 Април 2014, 14:32:30 pm »
Интересно защо в сайта на Луминтоп го дават с два режима http://www.lumintop.com/Products_14.html#.Uzvv1aJltsY

Ако има и трети, среден режим, се очертава като интересно фенерче.  Щото 1 час рънтайм ми се вижда малко(при 70 лумена).

jose

• Full Member
    • OLIGHT BULGARIA
« Отговор #88 -: 02 Април 2014, 18:12:16 pm »
Интересно защо в сайта на Луминтоп го дават с два режима http://www.lumintop.com/Products_14.html#.Uzvv1aJltsY

Ако има и трети, среден режим, се очертава като интересно фенерче.  Щото 1 час рънтайм ми се вижда малко(при 70 лумена).

Разбира се, но това е на върха на възможностите на ААА батерия (и то презареждаема). С обикновена бюджетна едва ли ще изкара и половината рънтайм на максимум.

jose

• Full Member
    • OLIGHT BULGARIA
« Отговор #89 -: 02 Април 2014, 18:12:33 pm »
Очаквайте скоро и нови модели супер висококачествени батерии Olight!