Автор Тема: Съвет за Чудните скали  (Прочетена 1729 пъти)

Fat_Jim

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 58
Съвет за Чудните скали
« -: 08 Юли 2013, 22:51:07 pm »
Търся съвет за удобно за палатка място в района на Чудните скали - подходящо за няколко дневно бивакуване в присъствието на МНОГО непослушен 12-годишен младеж с притъпен от градски живот инстинкт за самосъхранение и без абсолютно никакъв опит в туризма. :o

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
Re: Съвет за Чудните скали
« Отговор #1 -: 09 Юли 2013, 08:07:01 am »
А Wi-Fi  трябва ли да има на бивака?

Щото при мен обикновено така се получава при тръгване сред природата:

Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Fat_Jim

• Jr. Member
  • **
« Отговор #2 -: 09 Юли 2013, 16:42:04 pm »
А Wi-Fi  трябва ли да има на бивака?

Щото при мен обикновено така се получава при тръгване сред природата:

А, желателно е да няма. ;D
Всъщност моят синковец ще дойде с огромно желание. Проблемът е, че не може да си представи как би преживял без компютър. Разните му игри го карат да се мисли за всемогъщ, а това, че тренира плуване пък му дава повече кураж, когато е около вода. Тъкмо от това се притеснявам, щото язовир Цонево не е като басейна.

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #3 -: 09 Юли 2013, 19:33:13 pm »
Децата обаче не знаят, че 1 метър под повърхността на язовир(който и да е бил), темпричъра пада експоненциално надолу...

А относно морето - и мъртвото вълнение трябва да се отчита(но,  краят на август все още е далече). 

П.С. Относно язовирите - един от 1-те ми братовчеди се удави в язовира между Карлово и Сопот - беше  едва на 15 години, уви...
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 351
« Отговор #4 -: 09 Юли 2013, 20:10:25 pm »
около чудните скали е страшна жега лятото иво, дори от клуба не ходят да катерят там. имай го предвид. що не отидете по камен бряг, поне има море.

Fat_Jim

• Jr. Member
  • **
« Отговор #5 -: 10 Юли 2013, 08:17:53 am »
А, ходят. Даже сега от 29 юли до 3 август организират палатков лагер за деца там. И гледай какви пари събират.
Всъщност отначало мислех да отпрашим към Хлябово, но майка му категорично отказа да го водя толкова далеч.
А и мисля, че около Цонево има по-добри възможности да го науча да пали огън, да си готви, да стреля с въздушна пушка. Самият аз съм ходил там доста отдавна - и не знам къде брегът е по-подходящ.

Gergoff

• Full Member
  • Публикации: 101
« Отговор #6 -: 10 Юли 2013, 10:12:59 am »
250 лева за четири нощувки! Нямам думи!
Блажен да е този, който няма какво да каже, но въпреки това мълчи!

Fat_Jim

• Jr. Member
  • **
« Отговор #7 -: 10 Юли 2013, 20:15:19 pm »
Васко, какво ще кажеш да дойдете семейно с нас за 26-28 юли там - представяш ли си колко много пари ще спестим? :D
Впрочем - отнася се за всички с деца.
Направо съм финансов гений! ;D