Автор Тема: Урок по география или търсачи на съкровища  (Прочетена 6152 пъти)

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Преди 2 седмици детето се оплака, че не разбира нищо от уроците по география. поговорих ме си малко и разбрах, че всъщност има проблеми да разбере какво са паралелите и меридианите и тн. Това ме накара да помисля и тогава ми хрумна да изпробвам нещо нестандартно. И така реших да си организирахме една страхотна разходка в парка с детето в търсене на съкровища (геокешинг). И ето, че намерението ми се оказа добро, детето знае вече това което и "куцаше" по география, намери първите си две "съкровища". В крайна сметка си изкарахме страхотно ядейки сладолед, разхождайки се в прекрасният ден парка с едно щастливо и доволно дете. Дадох си сметка, че за първи път комбинацията от съвременни технологии и детски мечти може да е полезно и приятно. И така ето и 2 снимки доказателство за добре свършената работа от детето.

Първото откритие

Второто откритие

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 351
Re:Урок по география или търсачи на съкровища
« Отговор #1 -: 13 Ноември 2010, 21:07:01 pm »
Живи да сте. Каката само пищова /пневмо/ баря засега, не съм се сещал при две джипсита изправни да и направя тренировка с приятна изненада.

zoso

• Full Member
  • Публикации: 117
« Отговор #2 -: 14 Ноември 2010, 08:11:13 am »
Разкошна идея!!! Ваньо, за  пореден път имаш моите адмирации!
Когато ние преди години бяхме малки ученици, проблемът на нашите родители беше телевизията и (по-късно)видео-касетофоните. В днешно време в този проблем се включват компютрите и интернет.
Спомням си как преди две години с ужас открих, че моята племенничка-първокласничка вече си има скайп акаунт. Оказа се, че тяхната класна ръководителка нарочно е помолила родителите да създадат такъв на децата си и след училище, вместо домашно са влизали всички (заедно с учителката) в скайп-група, където да си пишат. Идеята е да се научат по-бързо да пишат думички.
Идеята на Ваньо с геокешинга, по мое мнение е малко повече от разкошна. ;)
Русене, събирай идеи, батка, че и нас ни чакат подобни моменти в живота :) 

vanjo

• Hero Member
« Отговор #3 -: 14 Ноември 2010, 21:02:09 pm »
По-добрата новина е , че детето много хареса тези уроци и днес записахме още едно успешно намиране на съкровище.
Ето и доказателството:

малко заядливата шега на детето : ;D

И на края за какво е всичко това:

Надявам се това да е траен интерес и за в бъдеще нещата да продължат все така.
ПП момчета ще помагам с каквото мога, въпреки нескопосаните ми опити на родител  ::)

unior

• Full Member
  • Публикации: 163
« Отговор #4 -: 15 Ноември 2010, 09:50:55 am »
Е те това ако не е Баща Мечта :)
Браво бравоооооо :)
Zoso ,бате нема се плашим я къв светъл пример си имаме тука  :) :)

ПС.
Аз между другото от сега търся некоя раждива калъчка ама по голема като на Кат, да я закача на стената
и като почне да ми ги води да минават инструктаж покрай нея на стената  ;D ;D
Да притежаваш и носиш нож не е привилегия,
а отговорност.

zoso

• Full Member
  • Публикации: 117
« Отговор #5 -: 15 Ноември 2010, 09:53:42 am »
ПС.
Аз между другото от сега търся некоя раждива калъчка ама по голема като на Кат, да я закача на стената
и като почне да ми ги води да минават инструктаж покрай нея на стената  ;D ;D
А, така! А, така! И после след "инструктажа" веднага на масата да се види тоя зет може ли да пие ракия с мезе!

vanjo

• Hero Member
« Отговор #6 -: 15 Ноември 2010, 13:18:26 pm »
А аа момци грешна ви е тактиката, аз ги срещам с мама и ако не избягат минавам към фаза 2 - хладни оръжия, и тн.
 ;D

морков

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 6
« Отговор #7 -: 15 Ноември 2010, 13:57:20 pm »
Ей,много страшни татковци сте.Май вече забравихте как се запознавахте с тъст и тъща ;D.Ми ние дето имаме синчета как да посрещаме кандидат снахите-като вас ли? ;)

vanjo

• Hero Member
« Отговор #8 -: 28 Ноември 2010, 18:59:49 pm »
Днес се възползвахме от сравнително хубавото време и отново впуснахме в издирване на "съкровища".
Целта ни беше Ловният Парк. В началото щерката нещо не беше ентусиазирана, но след заобикалянето на един заблатен участък и форсирането на рекичката с помощта на едно паднало дърво всичко си дойде на мястото. И накрая след намираното му, до мен имаше едно изключително доволно дете.

На снимката се вижда оставената от нас фигурка

kol4o

• Full Member
  • Публикации: 195

vanjo

• Hero Member
« Отговор #10 -: 16 Март 2011, 09:26:29 am »
Не съм колега, но определено не е единственото село, което е обезлюдено. Определено ме заинтригува , и ако имам път и време ще се огледам.

kol4o

• Full Member
  • Публикации: 195
« Отговор #11 -: 16 Март 2011, 12:41:34 pm »
 ;D ;D ;D писало го е някое студент4е наркоман4е да заблуждава хора като теб и мен ...няма такова село.размести буквите на бумал4а и се полу4ава булама4...

vanjo

• Hero Member
« Отговор #12 -: 16 Март 2011, 13:12:46 pm »
 ;D ;D ;D ;D

vanjo

• Hero Member
« Отговор #13 -: 04 Април 2011, 11:48:17 am »
Отново имах възможността да се позанимая с откриване на съкровища, този път отбора беше различен а именно аз, Kent и неуморимите му деца. На тях се падна трудната и неблагодарна задача да намерят "съкровището" и те се справиха чудесно със задачата, вярно не без помоща на мама, но победителите никой не ги съди  ;D
Това е фото ориентир за мераклиите, които биха го потърсили:

vanjo

• Hero Member
« Отговор #14 -: 17 Април 2011, 17:40:01 pm »
Днес не разполагах с много време и затова решихме със щерката да се запишем с едно градско "съкровище"

Ето и доказателството:

Покрай търсенето му попаднахме на нов вид услуга "мобилност за вашите цветя"

Единствено не разбрахме защо в тази чудесна градина са сложили тия ужасяващи контейнери за боклук  ???