Автор Тема: Продавам няколко джобни ножа  (Прочетена 3842 пъти)

f(x)dx

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 13
Продавам няколко джобни ножа
« -: 17 Май 2013, 11:33:46 am »
Здравейте,

намират ми се няколко джобни ножа, които са ми леко излишни. Те са много подходящи за туризъм, бушкрафт и всякакви дейности сред природата, затова ще се радвам, ако някой тук си ги хареса. А и ще ми се освободят пари за нови покупки по хобито - ножовете :D

Позиция 1: Outdoor Edge Pocket Lite

Изключително компактен, лек и удобен нож. Създаден именно за аутдор дейности. Много наподобява популярния модел ЕКА Swede 10.
Има всички необходими екстри - надеждно заключване (бек лок), отваряне с една ръка, дръжка от Г10, осигуряваща сигурен захват и контрол, лесна за поддръжка и заточване неръждаема стомана, клипс за колан, насечка за палеца за по-сигурно рязане/дялане. Само дупка за въженце липсва.
ТТ данни:
Дължина затворен: 10.5 см (4 1/8 инча)
Дължина отворен: 18.5 см (7.3 инча)
Дължина острие: 8 см, от които около 0.5 см незаточени (чойл)
Стомана: АУС 8
Дръжка: G10
Заключване: lock back
Произход: (най-вероятно) Китай

Състояние
Практически нов. Носил съм го 2-3 пъти на разходки в гората, подялках една суха пръчка, колкото да го усетя. Никакви поражения върху острието. Драскотини, ако има, не ги виждам. Пиновете за отваряне са изпилени и полирани от майстор ножар, защото в оригиналния си вид бяха много остри и буквално късаха джобове.

Честно казано не бих се разделил с него, но съм си наложил самоограничения за броя на ножовете, които имам във всеки един момент. Така че, ако искам нов - трябва да се разделя с някой. А искам да му се не види  :D

Още снимки:

Позиция 2: Victorinox Nomad ИЛИ Forester
Нямат нужда от представяне, само ще опиша инструментите, с които разполагат:
Острие с дължина 9 см с liner-lock заключване, отварачка за консерви с малка отвертка, отварачка за бира с голяма отвертка (заключва се), тирбушон, шило, пинсета, клечка за почистване.
Изключително функционални и удобни ножове. По мое мнение задължителна част от багажа на всеки, който редовно излиза сред природата. Единствената разлика между двата е трионът, с който разполага Forester.

Моля, обърнете внимание, че продавам САМО единия от двата. Който първи се продаде

Състояние: Foretser е използван доста, но много добре запазен. Има леки следи от употреба по отвертките, драскотини от заточване по острието. Но всички инструменти са в много добро функционално състояние и могат да служат дълги години.
Nomad - практически нов. Ползвани са съвсем малко тирбушонът и отвертките. Има леки следи от употребата по отвертките (малко е мекичка стоманата), но отново нищо, което да пречи на работата. Лека драскотина и по едната дръжка, която се вижда при внимателно вглеждане

Снимки:

Nomad

На тази дръжка е въпросната драскотина

Forester
На всички снимки е сниман заедно с "братовчеда" Outrider (който разполага с ножица и отвертка "Филипс" и е причината за продажбата). Forester е винаги отдолу

Цена: 45 лв., отново казвам, че се продава само единия, който първи си намери купувач. Цената е еднаква, защото Nomad е почти нов все пак.

Позиция 3: Rough Rider Trapperlock

Едно малко нестандартно от днешна гледна точка ножче. Дизайн като на класически траперски сгъваем нож със заключващо се острие и отваряне с една ръка.

ТТ данни (приблизителни, защото ги меря с линийка)
Дължина затворен: 10.5 см
Дължина отворен: 18.5 см
Дължина на острието: 8 см
Дебелина на острието: 2 мм
Ширина на острието в най-широката част: 1.3 см
Стомана: 440 "razor sharp", както е написано на острието
Материал на дръжката: Обявено е като кост, в моя случай brown gigged. Мисля, че си е истинска кост, а не е пластмасова имитация.
Произведен в Китай

Ножът е копие на Trapperlock на американската фирма Case
Много удобно, леко, компактно и добре режещо ножче. Идеално за рязане на храна. Заточва се лесно и държи острота прилично, ако се използва именно за рязане.

Цена: 20 лв.

Бонус:
Наскоро закупих долното ножче на един благотворителен търг.

Целта на търга беше да се съберат пари за лечението на едно дете, затова не мисля да вадя пари от ножа. Давам го подарък на първия, който купи нещо.
Ножчето е малко, както се вижда от снимките. Направо става за ключодържател
Освен това не е много качествено изработено - има доста ненапаснати части и луфтове.
Но пък заключва надеждно и е удобно да се работи с него. Ново е, почти неизползвано.

Всички ножове, без бонуса си имат кутии (но Forester ползва кутията на Nomad).
Бартери по принцип не ме интересуват, а цените са на долния минимум така че няма много място за коментар. Все пак съм отворен за вяскакви разумни предложения

Изпращам по Еконт за сметка на купувача

За контакт, въпроси и повече информация  - лични съобщения

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
Re: Продавам няколко джобни ножа
« Отговор #1 -: 18 Май 2013, 13:15:25 pm »
Читави ножки по нормални цени. Успех с продажбите!

За първа позиция май си забравил да туриш цена.
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

f(x)dx

• Jr. Member
  • **
« Отговор #2 -: 20 Май 2013, 15:17:45 pm »
Читави ножки по нормални цени. Успех с продажбите!

За първа позиция май си забравил да туриш цена.

Благодаря, ko54!

Вярно е, че съм пропуснал цената на Outdoor Edge Pocket Lite, а тя е 40 лв.

Ако някой си харесва нещо, но цената му се струва висока, нека се обади. Ще видим дали може да измислим нещо.

f(x)dx

• Jr. Member
  • **
« Отговор #3 -: 23 Май 2013, 11:02:06 am »
Форестърът си намери купувач
Следователно отпада и Номадът

другите два са си в продажба

ZmeiGorski

• Jr. Member
  • **