Автор Тема: Огнестрелно оръжие!  (Прочетена 28195 пъти)

jordanov

• Sr. Member
  • Публикации: 283
Re: Огнестрелно оръжие!
« Отговор #60 -: 09 Декември 2013, 17:21:20 pm »
Мдаа... Респектиращо. Преди 20ина години с един колега се канехме да правим нещо такова... Нищо де, живот и здраве все някога трябва да се наканя. Благодаря и поздравления !

LOUIS

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 37
  • Варна
« Отговор #61 -: 09 Декември 2013, 18:07:43 pm »
И аз благодаря. Весели празници и да сме живи и здрави.
Sic transit gloria mundi

Keltis

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 34
« Отговор #62 -: 22 Декември 2013, 15:33:24 pm »
Здравейте.
Относно носенето и употребата на късо оръжие в планината личната отговрност е същата както и в населените места. Не бих наранил живо същество,освен ако ситуацията не опира до оцеляване и няма други начини. Пиратките са ефективни,но не винаги. Случвало ми се е ефекта от пиратката да е обратен- настърви животните от тогава нося малък газов пистолет с накрайник за ракети- сигнални и гърмящи,плюс халостни и газови патрони. Не заема място не тежи много и е функционално и ефективно. А иначе ако ви се наложи да ползвате  пистолет срещу мечка дори и с Макаров ще имате шанс, ако сте с хидрошокови патрони. :)

Здравей Колега,
Би ли прикачил линк как изглеждат хидрошоковите патрони за "Макаров".

Изглежда като хидрошок - скосен връх и отвор ;D Преи години имаше една серия такива дето се бяха появили и по оръжейните магазини.Аз си взех такива от Пловдив , бяха американски с алуминиева гилза.После бързо изчезнаха от този магазин.
Пък и вече не е необходимо да си търся такива, като мога и сам да си ги направя.И сам можеш да се досетиш какво е необходимо и как се прави.А като поработиш и с влакнест автомобилен кит занеш ли какви хубави балистични капачки на хидрошока стават ;D.Един пич тук се дивеше на хидрошок с балистична капачка за ТТ.Цялата му компания отричаше да има такива докато не им занесох два такива  :P направени от неговите патрони.
Всичко се прави момчета.Както и ако има човек време да бърка балистичен гел всичко може да се пробва и да изчистиш изчилителния модел на скосяването , диаметъра на отвора, дълбочината на отвора и даже вида отвор (цилиндричен или конусовиден).
С най-малко труд се правят полуоблечените куршуми.Трябва ти само азотна киселина, шкурка, патрона(патрон с оловен проектил без стоманен сърдечник) и оръжието за, което е патрона.Дори и да не стигаш до хидрошок а само до полуоблечения проектил резултатите върху едро животно са впечатляващи.Говоря за кон и 9х18 полуоблечен (полусъблечен по моята терминология ) ;D .
А за саморъчен хидрошок на .357 или полуоблечен .357 и револвер с 4 инчова цев - там просто не ми се говори  :) С Макаров дори и с хидрошок патрони не бих се изправил срещу мечка, имам си резерви, но с .375 FMJ с плосък връх (без никакви хидрошок подобрения или полусъбличане) и револвер дори с 2 инча цев баба меца няма шансове - проверено е на бик с изстрел в тялото ;D

П.П.Всичките експерименти с макаровския патрон и патрона за ТТ бяха инициирани от приказките на разни разбирачи, че нищо не ставало саморъчно и трябвало в завод  да се прави  ;D ;D както и че нямало хидрошоци с балистични капачки за ПМ и ТТ .Разбира се нито един от разбирачите нямаше кой знае какво образование, да не говорим за специализирано образование в оръжейното дело.
Интересни са пробите с патрон ТТ, но с проектил от Калашников.Разбира се такъв патрон се пълни ръчно в пистолета.Резултата се мереше чрез изстрел от горе на долу през поставени една върху друга тенекии от сирене пълни с пресят мокър пясък.Нормален патрон ТТ проектила оставаше в третата (тази дето стои на земята) тенекия.Патрон с проектил от АК - третата тенекия издънена и на още 80 см. в пръстта  ;D Време да има човек, експерименти много могат да се правят и балистичния гел вече не е толкова скъп.....
Поздрави на пищовлиите и Весели Празници!

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #63 -: 23 Декември 2013, 19:06:39 pm »
Михаил Калашников е починал днес.

10.11.1919 - 23.12.2013

Цяла епоха!

Вечна памет!

Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #64 -: 23 Декември 2013, 21:25:11 pm »

Бог да го прости! Благодарение и на него живяхме в мир, имахме достойнство и спяхме спокойни!
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
« Отговор #65 -: 23 Декември 2013, 22:54:57 pm »
Много тъжна новина! Гениален конструктор! Човекът, който мечтаеше да конструира вагони и влакове. Почивай в мир!
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #67 -: 24 Декември 2013, 01:32:14 am »
Да бе, тя и партенката беше идеологическо оръжие. Времето доказа творението на Михаил Калашников. Който е пипал калашник знае това. Нека душата му почива в мир!
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

Keltis

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 34
« Отговор #68 -: 24 Декември 2013, 09:09:49 am »
АК дори е в герба на Мозамбик.Та даже и деца кръщават по Африка с името Калаш :) .
Лека му пръст на Калашников - човека чието оръжие е участвало във всички войни от създаването му!

Пламен

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 26
« Отговор #69 -: 24 Декември 2013, 20:05:11 pm »
Позволявам си и тук да пусна тази снимка на двете оръжия ( на Хуго Шмайсер и на Калашников ) разглобени, за да намаля приказките от сорта копирал ли е Калашников или не :

Да почива в мир войника-гений !

jordanov

• Sr. Member
  • Публикации: 283
« Отговор #70 -: 25 Декември 2013, 12:55:24 pm »
Мисля си, че такава възраст се достига при чиста съвест и чувство за изпълнен дълг и мисия. Лека му пръст !

Като войник имам изстреляни около един сандък /мисля че 1400 патрона бяха/ с АКС. Това лято ходих на едно военно стрелбище и за първи път от 26 години пак стрелях с АК. Все едно че не бяха минали толкова години - мишените падаха една след друга, то верно че бяха и неподвижни, пък аз съм учил на подвижни. За адреналина да не казвам къде беше стигнал... Уникално оръжие.

Два въпроса от любопитство към Keltis. Тенекиите наредени една върху друга по височина ? ТТ-то ясно че е било истинско, изстрела на какво разстояние от целта беше  ? Тенкс !

Hunter

• Full Member
  • Публикации: 108
« Отговор #71 -: 25 Декември 2013, 14:49:24 pm »
 В тая тема, огнестрелните оръжия се каня да се включа отдавна, че ми е слабост, ама сега нещо закоментирахме едно изключително оръжие, та и аз барабар Петко с мъжете да споделя :
 В един коментар, в ЮТуб.ком, на младеж, някъде около тинейджърска възраст, бях попаднал на съждение, че Калашников бил най-жестокото оръжие на света. От там и създателя му бил, ужасен човек. Това е нещото, което им е преподавано в училище в САЩ. Било оръжието на всички терористи, наркотрафиканти, бунтовници и така нататък.
 Факт е , че с кухненския нож са станали, някои от най-ужасните, потресаващи и кървави убииства в човешката история. Не знам кой е изобретателя, но мисля да го заклеймя, като жесток и безкрупулен човек, враг на световния мир и домашното спокойствие.
 Факт е, че през средновековието, повече хора са умрели от екзекуция с брадва, отколкото от чума. За мен изобретателя на брадвата, трябва да бъде обявен за варварин, злодей и  враг на човешката раса, а и на горите  ;)
 По същата логика, можем да обявим за враг човечеството, създателите на въжето, колата, сънотворните, пържената храна и т.н. и т.н.
 За мен истината е една, Калашников нито е бил, нито ще бъде най прецизния автомат, създаван някога. Не е бил и няма да бъде, най-удобния автомат, създаван някога. Но АК-67 е най-универсалния, лесен за поддръжка и най - достъпния, благодарение на ниската си цена и лесното си производство автомат, в света. Уникалността му е, че може да работи при всякакви условия, навсякъде по света, джунгли, пустини, далечния север, навсякъде. Това засега е постигнато от шепа оръжия, които за жалост могат да си позволят и шепа армии, които имат достатъчно пари за препиране и достатъчно изкуствени войни за създаване.
 За Михаил Калашников нямам какво да кажа. Аз съм никой, за да съм съдник, на това което е създал, както и на подбудите, които е имал. Факт е, че зад всяко едно изобретение има и личен мотив, но надали неговия, познавайки манталитета, на руснаците и по - специално на военните им, е бил нещо повече от това да изпълни задачата, която му е била поставена, така наречения войнски дълг. 
  За самия АК-47 е факт е обаче, че няма друго огнестрелно оръжие , което да е служило на собствениците си над 50 години и да продължава да е конкурентоспособно и на най - съвременните образци на огнестрелната индустрия, без нищо в него  да е променяно, практически.

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 570
« Отговор #72 -: 25 Декември 2013, 15:47:45 pm »
БНА определение за   Автомат Калашников АК47 от личното ми войнишко тефтерче:
"Лично оръжие на боеца за поразяване живата сила на противника с огън, нож и приклад".
Номерът на първият ми автомат беше 1221. Следващия не го помня.

Мразя всякакви огнестрелни оръжия, но още повече неуважителното отношение към тях.
Ако сега се наложи да избирам лично оръжие - пак ще е АК47 - 7.62. Ще помоля само и за шепа трасиращи и още толкоз бронебойни патрони. Може и за приставката за изстрелване на гранати ;D .
Не се взимай толкова на сериозно.

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #73 -: 25 Декември 2013, 17:56:35 pm »
Гениален си е автомата отвсякъде.

Има си хас - немска проектантска инженерна прецизност + славянски допуски и сглобки.
И именно това уникално съчетание го прави уникално незаменим - и в кал и дъжд и в пясъчни бури и в студ и мраз... И т.н. и т.н.

Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Пламен

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 26
« Отговор #74 -: 25 Декември 2013, 19:24:52 pm »
Цитат
немска проектантска инженерна прецизност + славянски допуски и сглобки

Интересно изказване. Тоест германците не са направили автомат като Калашников защото не разполагат с "славянски допуски и сглобки" ли ? Какво е "допуск" според теб че ли стана интересно.