Автор Тема: Огнестрелно оръжие!  (Прочетена 28223 пъти)

jordanov

• Sr. Member
  • Публикации: 283
Re: Огнестрелно оръжие!
« Отговор #45 -: 20 Август 2013, 15:15:02 pm »
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2250242

Е това е като за нас, жалко че са го спрели. Мъка. Пак ще трябва да разчитаме на Макаров /това в режим на оцеляване/ 8).

gavra74

• Full Member
  • Публикации: 200
« Отговор #46 -: 23 Септември 2013, 08:42:25 am »
"Мисълта засича, МАКАРОВ - никога". По-добре да го имаш и да не ти трябва, отколкото да ти трябва, а да го нямаш. Имал съм няколко лични случки, а и са ми разправяли истории за "превенция" на агресията  ::) .
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
« Отговор #47 -: 23 Септември 2013, 10:27:56 am »
Само изваждането на оръжие има достатъчен отрезвяващ ефект . А ако видиш тая 3цевна долма насочена срещу тебе направо може да замирише

gavra74

• Full Member
  • Публикации: 200
« Отговор #48 -: 23 Септември 2013, 22:12:12 pm »
Само изваждането на оръжие има достатъчен отрезвяващ ефектл

Точно това имах в предвид като казах "превенция на агресията"
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Gergoff

• Full Member
  • Публикации: 101
« Отговор #49 -: 29 Октомври 2013, 20:33:15 pm »
Само изваждането на оръжие има достатъчен отрезвяващ ефект . А ако видиш тая 3цевна долма насочена срещу тебе направо може да замирише

http://prikachi.com/images.php?images/223/6703223G.jpg

П.С. Това е мое, правиха ми го по поръчка. На някой, ако му е интересно, мога да разкажа.
Блажен да е този, който няма какво да каже, но въпреки това мълчи!

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #50 -: 30 Октомври 2013, 06:42:17 am »
Разбира се, че е интересно, колега Gergoff! 

Дайте подробности, моля и лични впечатления, ако не Ви затруднява!
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Gergoff

• Full Member
« Отговор #51 -: 30 Октомври 2013, 07:15:42 am »
Това е револвер. Наричат го пиперница. Едни казват, че е "бащата" на револвера и аз съм склонен да им вярвам на тях. Други твърдят, че са произвеждани едновременно, но не предлагат никакви доказателства, а и логиката не е в тяхна полза. Разполага със седем цеви, които са преднопълнещи се с черен барут и съчми. Там, където удря чукчето, наричат се пистони, се поставят капсите. За да стреля се държи с две ръце, като едната, тази която държи ръкохватката, "дърпа" петлето, а другата, след всеки изстрел, завърта цевите. В България има една такава, наистина уникална-сибирска пиперница. Тази ми я прави майстор от София, като спази абсолютно всички едновремешни методи-без заварки. Всичко е с месингов припой. Доколкото ми е известно, тези, с повече цеви, като моята, са ползвани за постови оръжия, заради тежестта им.

http://prikachi.com/images.php?images/198/6704198h.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/199/6704199g.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/200/6704200B.jpg

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #52 -: 30 Октомври 2013, 10:30:30 am »
Благодаря!

Аз имах Кримка(Крнка, модел 1869г.) 2 стари револвера и няколко саби, но ги дадох на колекционери да им се радват, щото на мен нещо мерака ми мина.

Сега даже няма с какво да се похваля в тази тема.
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

jordanov

• Sr. Member
« Отговор #53 -: 31 Октомври 2013, 10:42:51 am »
Таз пиперница ми заприлича на митральозите в плевенските музеи.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0
 Gergoff , два въпроса- колко време отнема зареждането и капсите кога се поставят - при зареждането или ..? В България едва ли са имали някакво приложение, с оглед нашата специфика и нужди, затова и няма бройки. За разлика от чифте пищова /двуцевка/, например.

Gergoff

• Full Member
« Отговор #54 -: 31 Октомври 2013, 12:11:16 pm »
Зарежда се предварително. Именно в това е било предимството. Имаш седем изстрела- голямо предимство пред чифтето и едноцевните.

LOUIS

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 37
  • Варна
« Отговор #55 -: 02 Ноември 2013, 08:58:17 am »

Последната ми занимавка-действаща реплика на капсулен пистолет.
Sic transit gloria mundi

Lao Shu

• Newbie
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #56 -: 05 Декември 2013, 15:45:00 pm »
Здравейте.
Относно носенето и употребата на късо оръжие в планината личната отговрност е същата както и в населените места. Не бих наранил живо същество,освен ако ситуацията не опира до оцеляване и няма други начини. Пиратките са ефективни,но не винаги. Случвало ми се е ефекта от пиратката да е обратен- настърви животните от тогава нося малък газов пистолет с накрайник за ракети- сигнални и гърмящи,плюс халостни и газови патрони. Не заема място не тежи много и е функционално и ефективно. А иначе ако ви се наложи да ползвате  пистолет срещу мечка дори и с Макаров ще имате шанс, ако сте с хидрошокови патрони. :)

LOUIS

• Jr. Member
  • **
  • Варна
« Отговор #57 -: 05 Декември 2013, 20:02:46 pm »
Здравейте.
Относно носенето и употребата на късо оръжие в планината личната отговрност е същата както и в населените места. Не бих наранил живо същество,освен ако ситуацията не опира до оцеляване и няма други начини. Пиратките са ефективни,но не винаги. Случвало ми се е ефекта от пиратката да е обратен- настърви животните от тогава нося малък газов пистолет с накрайник за ракети- сигнални и гърмящи,плюс халостни и газови патрони. Не заема място не тежи много и е функционално и ефективно. А иначе ако ви се наложи да ползвате  пистолет срещу мечка дори и с Макаров ще имате шанс, ако сте с хидрошокови патрони. :)

Здравей Колега,
Би ли прикачил линк как изглеждат хидрошоковите патрони за "Макаров".
Sic transit gloria mundi

jordanov

• Sr. Member
« Отговор #58 -: 07 Декември 2013, 18:38:17 pm »
LOUIS, а ти малко ТТД и снимка в цял ръст на кабзалията, ако може.

LOUIS

• Jr. Member
  • **
  • Варна
« Отговор #59 -: 08 Декември 2013, 09:39:36 am »
LOUIS, а ти малко ТТД и снимка в цял ръст на кабзалията, ако може.

Може. Това е линка към албума в "снимката". Всъщност там може да се види и цялата Колекция..... :P
http://dimanov7408.snimka.bg/arts/pi6tov.739054.29948412
Та за пищова:
Изработен е от един майстор(знам му името) от Сопот. По-подробни снимки-след Коледа.
ТТД:
Цев-безшевна тръба и последваща механична обработка(осмограм, фаски, отвори, резби и т.н.).
Калибър-произволен.
Приклад-орех.
УСМ-от стара ловна пушка.
Общо-взето-това е.....
Ако искаш подробности- с удоволствие ще отговоря на всеки на лични :)

:)Напомням за незапознатите колеги, че съгласно изискванията на ЗАКОНА ЗА ОРЪЖИЯТА, БОЕПРИПАСИТЕ, ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА И ПИРОТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ този вид пушкала не се водят оръжие.

ПС:
Поздрави колега Йорданов, и аз съм почитател на .22 калибър-пренебрегвания "флоберков". От тези, които не знаят за какво иде реч.
Sic transit gloria mundi