Автор Тема: На разходка без лодка  (Прочетена 1526 пъти)

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
На разходка без лодка
« -: 11 Ноември 2012, 10:37:32 am »
Стана спонтанно и много бързо, Митака се обади за еднодневна разходка до някакъв водопад, аз предложих друг маршрут и готово. Събота е хората мързелуват, а аз чакам на уговореното място за среща. Вече сме на път според прогнозата слънчево а според моите очи облачно, явно ми се разминават представите с ония от метеослужбата  :). Вече сме близо до избраното място.

Оставяме колата и запрашваме с пълна скорост към това чудно местенце на България.

Малко ходене, малко катерене и неусетно стана време за чайче и похапване. Събираме сухи клонки и вече си имаме пущиняшки огън, как се пали вижте сами :)

Спретваме си набързо едно българо-китайско чайче от шипки, глог и черен чай и готово, батериите презредени демек сити и доволни. Разходката преминава в посещение на няколко хоризонтални пещери, които очароват моите спътници.

След снимки и приказки продължаваме по начертания маршрут и тук изненада  :o

Съвсем будна и не особено очарована от нашето присъствие, но без избор, бързи снимки  и без автограф.
Следва едно лежерно пийване на биричка и давай към едно от любимите ми местенца там, защо ще разберете от снимките  ::)

Деня неусетно се изниза и ние доволни и преситени от есенните багри поехме обратно към София.

За вас от мястото на събитията vanjo

kol4o

• Full Member
  • Публикации: 195
Re:На разходка без лодка
« Отговор #1 -: 11 Ноември 2012, 12:24:30 pm »
таз хубавата пещера утробата ли се казва?
и без екипировка шпицялна може ли да се влезе в нея (...и да се излезе)

vanjo

• Hero Member
« Отговор #2 -: 11 Ноември 2012, 13:22:31 pm »
таз хубавата пещера утробата ли се казва?
и без екипировка шпицялна може ли да се влезе в нея (...и да се излезе)

Не тази пещера не е Утробата, която е в Родопите.
И няма проблем да се влезе без специална екипировка, нужно е само работещо осветление и дрехи за които да не ви е жал.

kol4o

• Full Member
  • Публикации: 195
« Отговор #3 -: 11 Ноември 2012, 14:15:42 pm »
ясно
а коя е?

vanjo

• Hero Member
« Отговор #4 -: 11 Ноември 2012, 16:18:53 pm »
Една от многото в района Карлуково.

Hunter

• Full Member
  • Публикации: 108
« Отговор #5 -: 11 Ноември 2012, 18:24:37 pm »
След тази разходка определено ми се загнезди идеята догодина да се пусна по течението на Златна панега с кану. Много привлекателна за тази цел е тази река. Страхотна природа и изключителна компания. Ключов елемент за бушкрафта, особено за мен.  :D А тази пепелянка по това време на годината отново ми показа колко са се объркали сезоните и температурните амплитуди в България. Докато я снимахме тя беше доста жизнена, което показва, че не и е студено, а сме близо до средата на Ноември.