Автор Тема: Предложете място за палатки около Варна  (Прочетена 6157 пъти)

gargo2

• Full Member
  • Публикации: 121
Re: Предложете място за палатки около Варна
« Отговор #15 -: 04 Март 2013, 23:36:38 pm »
Радиото е преди всичко информация например за времето .Става и за изолиране от неприятна звукова среда но това не е в планината.Не всички радиостанции са чалга.Телефона е нещо като осигурително въженце а и не мога съвсем да загърбя  семейните ангажименти а и часовник защото не нося друг .Не ,че толкова много ми трябва защото обичам сам да се ориентирам за времето по слънцето.Може и да се наложи и нещо да се пресмята а ме домързява по класическите начини.За парите не си прав .Те трябва да присъстват и в комплекта за оцеляване.Ако пътуваш например на стоп ,а и не само ,може да се окажеш в неподходящото място и време .Само бързото напускане  например с такси дори на 3-4 км може да ти стести непредвидими неприятности.Да не говорим ако спешно се нуждаеш от някое лекарство .Използвам малки суми от по-дребни банкноти не по-големи от 20лв.и то скрити по няколко на различни места.За палатката съм си приготвил една сигнализация за въдица за 5лв но още не съм я използвал.Свикнал съм да се предвижвам тихо и по възможност незабележимо още много преди да се появят тайфи мургави.Някога те не се отдалечаваха от махалите си освен в билизост за дърва и тн.а и бяха с каруци бавно повижни и на по-малки групи.Още някога обаче открих ,че природата може да ти покаже неподозирани неща ако не си шумен и забързан .Тогава може да видиш и усетиш много повече неща.Понякога ми се е налагало и по удърни придвижвания но те са били по скоро по необходимост или ако съм с група.