Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс КОХАНСКИ, а не Кочански!
Риторичен е за който иска да си извади главата от пясъка и да нарече нещата с истинските им имена. Всички тея нови термини като био-храни, био-продукти, био-култури, ще добавя и бушкрафт, са единствено нужни на търговците. Човеците сме живяли и преди тях, но сега здраво ни ошушкват чрез тях.
Комерсиалния бушкрафт няма за цел да даде знаия и умения на хората за Бушкрафта, а да ги направи купувачи на Бушкрафт стоки и услуги!
В този ред на мисли повече бушкрафт е да опечеш две пържоли, отколкото да качиш един връх... Особено ако си осигурил дървата сам, запалил си ги с феророда, пък ако си си утрепал и пържолата ще си даже и за пример...
Донякъде си права, но не виждам какъв е проблема в събирателството. Аз от доста години съм гъбар примерно и си бера гъби. Но ги бера, така че да остава мицела, за да може и след мен да има. Събирам сухите дърва, за да може и след мен да има. Да не говорим за санитарната сеч, която типично по български се е превърнала във вандализъм. Но правилното и неправилното присъствие на човека в природата е въпрос на манталитет.
..... Ромите, обаче, това не го разбират и след тях гъба не никне. Забравих за билките - там е същото дередже, като скакалци са.
Цитат на: ko54 в 19 Април 2011, 14:15:45 pm..... Ромите, обаче, това не го разбират и след тях гъба не никне. Забравих за билките - там е същото дередже, като скакалци са.Роми??....грапави мангали им викаме в нашия клас...... Правилната дума за циганин, е ГРАПАВ МАНГАЛ.