Автор Тема: Пуни, Римляни и пещери -2012  (Прочетена 1255 пъти)

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Пуни, Римляни и пещери -2012
« -: 08 Май 2012, 16:23:31 pm »
Група български пещерняци (6 човека) се съгласихме да проведем въвеждащ курс за спасяване в пещери и пропасти на територията на планината Загуан в Тунис. И така представители от 5 държави и 3 континента се събрахме за да направим това събитие възможно. Няма да ви занимавам с детайли по организацията само ще ви кажа, че домакините от Тунис се справиха чудесно с логистиката на място. За периода от 26.04.2012 до 06.05.2012 успяхме да намерим нови приятели, да посетим няколко пещери и да проведем самия курс.

Момент от тренировките на колегите от Алжир, Иран, Мароко и Тунис.

Демонстрация по прихващане на пострадал

Обучението се оказа доста силно предизвикателство за голяма част от хората, но в крайна сметка се справиха с чест.

Снимка от пазара в Тунис

Подготовка за проникване в една от най-красивите пещери на територията на Тунис:

В малкото свободно време с което разполагахме, успяхме да посетим музея и разкопките на древния Картаген

Времето се изниза неусетно бързо и ето, че отново съм в къщи. Опитвам се да наместя в главата си този микс от впечатления. За съжаление нямам таланта на Кент или Мечо Пух да пиша за което се извинявам на всички съфорумци.
Надявам се снимките да компенсират до някъде този мой недостатък. Пълен албум ТУК

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 540
Re:Пуни, Римляни и пещери -2012
« Отговор #1 -: 08 Май 2012, 17:44:09 pm »
Снимките са прекрасни vanjo. Нямам класен фотоапарат, пък и аз съм лош фотолюбител.
Колкото до разказа, стига да е обяснено със две думи над снимката.

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #2 -: 08 Май 2012, 19:03:44 pm »
Ханибал и Картаген - това ми е останало свързано в празната ми кратуна навеки.

Разгледах подробно албума - хвала!

А, че наши пещерняци са поканени да правят показно в Африка - е те тва вече си е постижение. Аферим, не всичко е загубено.
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #3 -: 15 Май 2012, 10:19:42 am »
Благодаря за добрите думи. Самият проект, на практика обхващаше представители на 3 континента: Европа, Африка и Азия.

Един от трудните елементи  при спасяване на пострадали в пещери и пропасти