Анкета

Защо излизаме в горта/планината/полето/ морето

За да си направим снимки
0 (0%)
За цър-пър / ядене пиене/
1 (2.8%)
Лов, риболов, любителска фотография, други хобита
5 (13.9%)
За да отидем на точно определено място.
3 (8.3%)
Смесено от горните.
15 (41.7%)
Съвсем за друго.
12 (33.3%)

Общ брой гласове: 36

Автор Тема: Защо излизаме.  (Прочетена 6872 пъти)

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 351
Защо излизаме.
« -: 15 Декември 2011, 18:08:03 pm »
Значи моят отговор е - за да стигна точно до някъде и нещо да видя, запечатля и евентуално ако ми се стори интересно - споделя.. За това именно и по пикници рядко ходим вече, че няма време за всичко.

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
Re:Защо излизаме.
« Отговор #1 -: 15 Декември 2011, 21:17:53 pm »
Много интересен въпрос без еднозначен отговор . Защо излизаме , ами трудно е да се обясни , най вече заради контакта със самата природа заради усещенето за живот който кипи покрай нас това сред бетона на градската среда го няма . А относно скарата, ми правим едва ли има някой който да не яде докато е в планината . Да стигнем до опредерено място не, вървя докато ми е хубаво да вървя или ако ми хареса някое местенце оставам там .

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 540
« Отговор #2 -: 15 Декември 2011, 21:51:56 pm »
Определено за да съм сред природата. Харесва ми вървенето, харесва ми да съм в гората. Преди бях сам, сега си намерих 2-3 приятели, с които ми е по приятно. Вървим по 3-4-5 часа, след това сядаме на нашето място и си правим пикник. Започнахме да си правим и заслонче на нашето място. Дано да успеем. Трудно е с материалите.
 Последно, ходим за удоволствие.

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 570
« Отговор #3 -: 16 Декември 2011, 13:59:07 pm »
Подготвям се ............ за по-лошия вариант....

Цитат
Тери Фицпатрик и приятелката му живеят в палатка в гората около град Атина, щата Джорджия САЩ,  защото не искат да живеят с други бездомни хора. Те са пенсионери и живеят от социални помощи, но се справят до голяма степен сами.
Тази снимка е направена от фотографа Йоаким Ескилдсен, нает от списание TIME да направи фото репортаж за продължаващата криза, засягаща над 46 милиона американци. Репотажът е със заглавие Под чертата: Портрети на американската бедност. Снимките са 31 с коментар към всяка една. И на руски.

Между другото hobo stoves - печките от консервни кутии и подобни май са плод на нуждата породена от голямата депресия в САЩ през 30 години но XX век. Сега събирам кутии и ги кътам. Ще им дойде времето.... ;D
Не се взимай толкова на сериозно.

meco puh

• Hero Member
« Отговор #4 -: 16 Декември 2011, 23:20:52 pm »
Все пак кажи, защо излизаш ти? Искам да чуя самата истина, без завъртулки, за да кажа, те това е. Човека обича природата, обича ЖИВОТА.

scrooge

• Full Member
  • Публикации: 176
« Отговор #5 -: 17 Декември 2011, 23:59:44 pm »
Излизам първо за да избягам,от ежедневиетом,лицемерието и лакумията на хората.В гората ги няма.Иначе обичам да ям и да пия,роболова и да видя нещо ново!!!
don't waist your time for searching all those waisted years

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 351
« Отговор #6 -: 18 Декември 2011, 13:25:29 pm »
Аз писах - за да отида на точно определено място /с голямо предимства са местата на които не съм ходил/. :)

Mavrud

• Hero Member
« Отговор #7 -: 18 Декември 2011, 19:44:34 pm »
От анкетата аз попълних последното - Съвсем за друго. Поясних, че се подготвям се за по-лошия вариант. Пуснах и снимката с текста по-горе.
Хич не ми са завъртулки и въобще не се шегувам. Като сметна, че в продължение на 19г. съм оставал поне 5 пъти без работа и ако оцелея, ще се пенсионирам около 70-75 годишен.  ;D

P.S. Ако Admin прецени, че отговорът ми със снимката не е по темата, моля нека го премести в Кошче. И там трябва да има нещо.

meco puh

• Hero Member
« Отговор #8 -: 18 Декември 2011, 22:05:26 pm »

P.S. Ако Admin прецени, че отговорът ми със снимката не е по темата, моля нека го премести в Кошче. И там трябва да има нещо.
Не, в никакъв случай в кошчето. Трябва да имаме търпимост помежду си. Даже нека да ти кажа, че чета мненията ти с интерес. Затова моля админите, мнението да остане там където е.
Mavrud, ако съм те обидил, извини ме, моите уважения към теб.

Mavrud

• Hero Member
« Отговор #9 -: 19 Декември 2011, 08:29:06 am »
meco puh нищо лично - не си ме обидил, надявам се и аз не съм те засегнал.
Смятам, че всеки, който дори само чете този форум и сродни на него може да се смята, за малко по-подготвен за справяне с всякакви неприятни ситуации. Това дава самочувствие.
За себе си намирам доста полезни неща, чета за интересни пътувания, за справяне със ситуации и др.
Ценя твоите мнения и описания на пътувания, звучат реално, имаш опит, пък и дар слово :).
Само ще добавя, че съм дал задача на един 19г. юнак да прочете за твоя преход Ком-Емине и после да си направи изводи. ;D

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
« Отговор #10 -: 25 Ноември 2012, 13:59:14 pm »
Стара, но прекрасна тема! Не съм я чел досега, защото съм нов.
Искам да отправя една молба към автора на темата: Въпросите са нееднозначни, нека да има възможност да се гласува за повече от един отговор!
Искам да гласувам за барем два отговора.
Природата е душевна хармония. То психолозите най-точно ще отговорят защо имаме нужда от душевна донастройка, макар че отговорът май няма да ни хареса.
Колега Mavrud: Гледай бодро и позитивно! И аз съм изпадал в подобно положение. Най-страшното при него са депресивните състояния, в които изпада една дейна личност. От тях все повече се затъва и вредят най-вече на здравето.
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

Valenti

• Sr. Member
  • Публикации: 352
« Отговор #11 -: 26 Ноември 2012, 20:45:31 pm »
 Не знам защо,но тази тема съм я пропуснал още от създаването.  :o
Позволете и аз да се включа:
- Ами, излизам сред природата,поради няколко причини:
1.Обичм Природата !
2.Спортувам(поне се опитвам  ;D)
3.Излизам навън,защото в къщи се депресирам(като съм затворен между четири стени  :D)
4.Най-хубавото ядене става на ,,чист въздух"
5. За да направя изпитания на някой нов спиртен примус или джаджа която съм сътворил!

hr.zlatarev

• Full Member
  • Публикации: 114
« Отговор #12 -: 02 Декември 2012, 18:05:12 pm »
http://www.bushcraftbg.com/forum/index.php?topic=54.msg1696#msg1696 
Мисля, че това до голяма степен се доближава до темата  ;D