Автор Тема: Орехи и куче, снимки като доказателство...  (Прочетена 2526 пъти)

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
Срам не срам, признавам си, че до днес не бях виждал куче да яде орехи, т.е. сам самичко старателно и внимателно да си ги чупи, даже ядката на 3-я орех беше цяла, аз не мога да счупя орех така. Цирк.
Но да караме подред. Днес онези  гадатели от метеослужбите предрекоха хубаво време и аз отидох да нагледам вилаета до Вискяр планина(бушполигона). Направих си кафе и седнах под ореха да пафкам цигари с надеждата отнякъде да се появят 2-те катерички и да направя някоя снимка. А имаше доста нападали орехи, демек примамката беше налице.  Внезапно чух специфичните звуци от трошене на орех зад мен и се обърнах бавно с надеждата да не ги подплаша. Обаче се оказа, че звуците издава съседския помиар(на снимките по-долу), който кротко си чупеше орех. Втрещен, сигурно и аз съм бил за снимка с увиснало чене, започнах да наблюдавам и чак на третия орех се сетих, че не е лошо да направя някоя и друга снимка.
Всъщност аз цял месец се чеша по главата, намирайки черупки под ореха и си мислех, че катеричките се гощават, въпреки, че съм ги наблюдавал как ги белят и ги отнасят някъде си, а не ги ядат на място. А то каква била работата. Никога не съм имал куче и съм много бос по кучешките работи, но този пес направо ме шашна. Та такива работи, човек се учи цял живот!

Въпросния орех:

Кучето:

Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

fena3000

• Newbie
  • *
  • Публикации: 3
    • Керамични ножове
Re:Орехи и куче, снимки като доказателство...
« Отговор #1 -: 26 Декември 2011, 12:58:44 pm »
Криза е казват, и кучетата трябва да хапват нещичко :)

usera

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 13
« Отговор #2 -: 04 Февруари 2012, 10:37:27 am »
Кучетата са доста изобретателни. Но и котките изумяват понякога. Нашите живеят на село и имат една котка, която си похапва редовно жаби. Наблизо има един канал и там е ловното поле. Баща ми казва, че често намира из двора остатъците- хитрушата изяжда само бутчетата, другото го оставя  :D

stnenkov

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 26
« Отговор #3 -: 25 Юни 2012, 00:03:03 am »
Затова кучето е най добрият приятел на човека , орехи може та ти събере ;D, трюфели може да ти намери или някой див глиго да ти докара от гората. :o ;D ;)
Бързай,защото Живота е прекалено кратък.

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
« Отговор #4 -: 12 Септември 2012, 16:23:12 pm »
Колега Ко54, сладкия рошльо, който си снимал е бебе и таман подраства. В тая възраст организмът му се нуждае от витамини и всякакви вещества, които се набавят предимно от растения, а инстинктът му да си ги набавя си казва думата. Орехите съдържат и доста йод. Моите кутрета като бебета също много пъти са ме учудвали: виждал съм ги да ядят моркови, череши, ябълки. Въобще на плодове налитаха здравата, не им прощават заради фруктозата.
Ще си имаш разбран другар на полигона! :D
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #5 -: 12 Септември 2012, 18:42:23 pm »
Няма го помиара, уви!

Вероятно е сублимирал макар, че в региона не съм забелязал виетнамско-китайско присъствие...

А може би, аз, не съм достатъчно бдителен! Казва ли ти някой....

Одъртяваме, да го ева. Само меракът си е същия!
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.