Автор Тема: 7-те Рилски езера (3-6.09.2011г.)  (Прочетена 2910 пъти)

BazilVenceslas

• Full Member
  • Публикации: 175
    • Туристическо дружество "Сърнена гора"- Стара Загора
7-те Рилски езера (3-6.09.2011г.)
« -: 07 Септември 2011, 20:05:05 pm »
Тръгнахме от Ст.З. в 8ч. в добро настоение, развеселени защото две от седалките на автобуса бяха счупени (направо лягаш в скута на задния  ;D) и бяха оправени съсъ случайно намерена край една запусната сграда тел.  :P Група от 32 човека. Всички от дружеството.

Стигнахме до Самоков и там посетихме народния музей. Входа за студенти беше 50ст. Беше отилично ремонтиран и имаше много интересни макети на самокова (уреда) и то движищи се. Разказваха ни историята и тн. Там си бих печата на 100 НТО.

След това поехме за х.Пионерска. Там автобуса ни остави и около 50мин. се качвахме до х.Скакавица.

х.Скакавица

Същият ден посетихме и Скакавишкият водопад, но всеки когато си иска, защото е на 30мин.

Ядохме, пихме, пяхме и накрая легнахме.
На заранта тръгнахме в 7ч. за езерата.

Имаше доста хора, повечето не бяха туристи, а бяха дошли по хижите да пият и ядът....

ПАНОРАМА

Моята екипировка  ;D

Имам доста снимки на ще ги кача по-нататък...

Ходихме до "Раздела" и от там наляво. Седнахме да обядваме кам 12:30 и от там, който желаеше се качи на вр.Харамията и сборен пункт беше стара хижа Рилски езера

Спахме две нощувки на х.Скакавица.

Програмата продължи към гр.Трън и от там на Ждрелото на Ерма и от село Ломница с ГАЗ-66 (виетнамка) ни качиха до х.Руй, защото пътя е дълъг, а се мръкваше. Всичко бе предвидено.

Нямам снимки, защото ми беше паднала батерията на ГСМа и после забравих да я заредя в хижата и нямам снимки на тези обекти...
На 6-ти изкачихме връх Руй и погелдахме в Сръбско и накрая слезнахме пеша до селото. От там апнахме на х.Ерма в механта по една плескавица и тръгнахме за Стара Загора.
Всичко беше много добре и всички останахме доволни!

Дано да ви е харесал моя пътепис!
Екипировката не прави туриста, само помага!

BazilVenceslas

• Full Member
Re:7-те Рилски езера (3-6.09.2011г.)
« Отговор #1 -: 07 Септември 2011, 20:15:44 pm »
Относно гащите (тип. модерен американо-капиталистически камуфлаж), направо ми съдраха кълките. Такава груба найлонена материя, че няма накъде... Повече няма да ги нося, защото ще си купя от камуфлажа през 90-те. Те са памучни и са меки. Още повече, че река от пот се ля към кубинките, но не бях с къси гащи щото имапе трънат и после забрули як вятър.

Кубинките ми бяха чисто нови и ги разтъпквах на похода. Бях са налепил с лепенки и те ме спасиха. Сега кубинките се перфектно ратъпкани, но ги пробвах в реката на Скакавишкият водопад дали пускат вода. Отначало на пускаха ходих, ходих в реката и изведнъж пъснаха и дветееее....
И после ги гледам, отлепила се подметката на няколко места ... вечният проблем.... Сега ще ходя с тях в сухото и ще бягам от реки и гьолове (от камък на камък) като хората с туристически обувки, което най-много мразя... Отделно видях турист.обувки за 250лв. как се пързалят като ски на мокрото край водопада.  :P

kol4o

• Full Member
  • Публикации: 195
« Отговор #2 -: 08 Септември 2011, 17:52:04 pm »
хубави снимки
аз с мойто си питане пак да питам
понеже съм замислил едно ходене (има го подробно в "не ме свърта")
та питането ми е:
има ли места за бивакуване оттам дето минавахте?
такива бивакувания с палатка имам предвид :)

BazilVenceslas

• Full Member
« Отговор #3 -: 08 Септември 2011, 20:15:01 pm »
Има едно перфектно място! В една долина е, с ниска но гъста трева. Това са 9-та и 10-та снимка от горе на долу! Има вода в изобилие, но едвали е дбър завет. Има много красиви гледки, просто не съм качил всички снимки. А иначе, не съм видял някой да бивакува там, нито да има тебелка ако питаш за това, но щом има вода и е равно там, тябва да става.
Само си намери по сухо място, защото на места почвата е пропита. Абе като идеш ще видиш.

И задължително снимай и коментирай!

П.С. Иначе това място на много близо до Бъбрека, май беше. На 15мин. е!
 ;)

kol4o

• Full Member
« Отговор #4 -: 08 Септември 2011, 20:24:58 pm »
красиви места там дал Господ, но аз явно не се изразих ясно
потах за обозна4ени места за целта...защото разбрах 4е там е резерват и е забранено палаткуването наляво надясно  ;D

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #5 -: 08 Септември 2011, 20:42:34 pm »
Мани, мани - и как са се оправяли едно време кемперите без строги GPS-координати, акъл не ми достига!
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Марио Сергиев

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 9
« Отговор #6 -: 08 Септември 2011, 20:44:12 pm »
На територията на парк Рила бивакуването е забранено...  Няма и означени места , на които това да е специално разрешено - за всеки случай виж в страницата на парка.
Обади ми се - имам един специален маршрут !  :D
Ако не ти пука къде си , значи не си се загубил !

kol4o

• Full Member
« Отговор #7 -: 08 Септември 2011, 20:59:21 pm »
Мани, мани - и как са се оправяли едно време кемперите без строги GPS-координати, акъл не ми достига!

не ми трябват координати просто питам къде мога да си опна палатката без да ме зака4а охраната на парка...тия хора не ба4кат ли от 8 до 5?
 ::)
а едно време кемперите са имали пушки да гърмят по стражарите  ;D ;D
едва ли са си ги дялали от дърве  ;D ;D ;D
ама нищо де мой да опиташ да напрайш едно 4ерешово топ4е  ;D ;D

BazilVenceslas

• Full Member
« Отговор #8 -: 08 Септември 2011, 21:11:43 pm »
Аз ти казах къде може да бивакуваш нелегално  :D  :D  :D
Само си чисти и поддържай хигиена и не минирай пътеките  :P

ko54

• Hero Member
« Отговор #9 -: 09 Септември 2011, 08:01:43 am »
Kol4o, това за черешовото топче е чудна идея, обаче имам само 1 череша на полигона и е хубав сорт - тъмночервени и едри череши, та ми се свиди да я режа. А от вишня би ли станало топче, как мислиш? За официалното откриване на бушполигона напролет имам предвид - няма да гърмим само с пиратки я!!! Благодаря за идеята!

kol4o

• Full Member
« Отговор #10 -: 09 Септември 2011, 15:02:36 pm »
абе 4овек ти майтап знаеш ли кво е
как тъй ще режеш 4ерешата
мани тая работа ще се утрепеш с туй топ4е
кажи кво става с моя добитък
снимки нещо ??

ko54

• Hero Member
« Отговор #11 -: 09 Септември 2011, 18:07:10 pm »
Утре вечер - в съответната тема.

Марио Сергиев

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 9
« Отговор #12 -: 10 Септември 2011, 21:38:55 pm »

Важно !
Днес бях инцидентно на 7те езера . Бивакуването на палатка е разрешено в района на хижата за не повече от 3 дни между датите 15 юли - 15 септември !
Ако не ти пука къде си , значи не си се загубил !