Автор Тема: Градско оцеляване.  (Прочетена 4075 пъти)

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 351
Градско оцеляване.
« -: 24 Септември 2010, 17:31:47 pm »
Това е тема за Градско и въобще социално оцеляване. Нека да си помогонем взаимно срещу - мързеливи чиновници, мъгляви закони, и юридическа и житейска неинформираност  по повод стандартни на вид чисто човешки ситуации.

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Re:Градско оцеляване.
« Отговор #1 -: 24 Септември 2010, 17:42:01 pm »
Добра идея, май unior и Hobo трябва първи да пишат по темата

Meze

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 40
« Отговор #2 -: 24 Септември 2010, 22:03:36 pm »
Ето ви градско оцеляване - да съм в 5:00 сутринта пред МВР-София, за да си платя глобата и взема талона. МВР-то отваря в 8:00. 10-тина минути след мен дойде втория човек. Към 6 бяхме вече 30-тина, към 7 - стотина, към 8 - около 300  ;D Ама аз гордо седях най-отпред пред вратата, щот бях първи. Бях се запасил в мешката със вода и сандвичи, само пикането стана проблем по някое време  ;D

unior

• Full Member
  • Публикации: 163
« Отговор #3 -: 27 Септември 2010, 09:10:47 am »
Добра идея, май unior и Hobo трябва първи да пишат по темата

Шегаджия, ши ми паднеш тииии  ;D
Да притежаваш и носиш нож не е привилегия,
а отговорност.

vanjo

• Hero Member
« Отговор #4 -: 27 Септември 2010, 10:13:14 am »
Що бе unior, тази драма с ваксината си има "завръзка и развръзка" в крайна сметка и си е градско оцеляване от всякъде.

unior

• Full Member
« Отговор #5 -: 27 Септември 2010, 10:27:34 am »
Имах предвид че ние с Хобо само сме въртуални оцеляващи през тази година  ;D ;D
иначе си прав наистина си е оцеляване

Сега сериозно по темата, онзи ден си говорехме в чата за Комисия Защита на Потребителя (КЗП) и моите приключения с тях....(следват нецензурни изрази по адрес на създателя и и най вече мо майчина линия , да ме прощава жената ама тъй го е изучила ....)
Та с две три думи ще преразкажа.
Става въпрос за лекарствени продукти, и затова че рябва да знаете че те не са ресор на гореспоменатата комисия независимо че вие сте краен клиент с касова бележка в ръката ,тоест потребител.Не било техен ресор, не били компетентни по въпроса и т.н. Затова ви препращат към РИОКОЗ, щото те били компетентни , ДА  ама Не, тъй като те могат само да направят проверка дали лекарствения продукт се съхранява според изискванията и дали се води температурен дневник, ака трябва да изследват някое лекарство от конкретна партида дали е  годно, се оказва че нямат необходимите средства и оборудване....... най много да спрът временно продукта от продажба във въпросната аптека.Препращат ви в КЗП, и се почва една въртележка. А обикновенно когато си поискаш от аптеката да ти вЪзтановят  платената сума, те излизат с отговора "Ще възтановим парите след становище на компетентен орган"... ДА ЗНАЕТЕ такъв Няма в БЪЛГАРИЯ
Та как успях да се справя със ситуацията след близо един месец разкатаване.
За щастие имах копие от протокола за върната партида от въпросната ваксина към доставчика и решението за спиране на продажбата на същата от РИОКОЗ (все пак имаше полза от тях) и на база на тях поисках от РИОКОЗ да направят проверка в склада на доставчика , ей така да ги стресираме малко.Оказа се че имаше ефект от това защото при следващото ми посещение в аптеката парите ми бяха възтановени с усмивка и извинение.
Е те така....
КЗП са компетентни само за нехранителни и нелекарствени продукти или иначе казано за Обувки, колелета, инструменти, телефони... и всичко от този тип .И ако случайно попаднете в една от тези групи те са готови да късат и хвърлят , да доведът търговеца до прединфактно състояние само и само да е тяхната, независимо от гаранционни условия и подписани договори между клиент и търговец.Но не сте ли в ресора им оправяй се сам.  И двете съм ги преживял.....

А в крайна сметка щом държиш касова бележка значи си краен потребител ...
а отговорност.

zoso

• Full Member
  • Публикации: 117
« Отговор #6 -: 27 Септември 2010, 19:37:08 pm »
Я дайте малко по-подробно за тия ваксини. Мене живо ме интересуват антигрипните ваксини за сезон 2010-2011, щото той Ваньо ме пита "Абе, човече къде се изгуби?", ама аз да ви се похваля, че ние със жената сме бременни и искам да се ваксинирам за да не стане някоя беля.
Ваньо, сори батка, ама ни е първа бременност. Знам, че имам един нож у дома за дооправяне и съм ти обещал бира на Кравай, ама в момента сме на седмото небе от щастие и живота ни се върти около "онова нещо".

Kent

• Sr. Member
« Отговор #7 -: 27 Септември 2010, 20:02:49 pm »
Зосо здравей. Ако си с нормален имунитет, средно боледуващ и жена ти също, заеби ваксините човек. Тове е машина за кинти. Казвам ти го като човек, а не като лекар де :) Пък супругата въобще да не смее да се боде особено ако е в първи триместър на бременноста. В началото демек.
п.п. Ще го износите и изгледате и така, ако сте здрави и сори за непоискания съвет. И успех.

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #8 -: 27 Септември 2010, 20:29:19 pm »
Zoso, честито! Да сте живи и здрави на рожба да се радвате! За ваксините само да споделя, че след такава противогрипна ваксина сестра ми изкара три месеца болна на антибиотици., Едвам се оправи. Не агитирам, само споделям.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

zoso

• Full Member
« Отговор #9 -: 27 Септември 2010, 21:09:39 pm »
Zoso, честито! Да сте живи и здрави на рожба да се радвате! За ваксините само да споделя, че след такава противогрипна ваксина сестра ми изкара три месеца болна на антибиотици., Едвам се оправи. Не агитирам, само споделям.

Аха, знам го тоя момент. Преди три години се ваксинирах - един от моя офис се оказа, че е вече заразен, ама още е в "предразболяващ се" период или както там му се вика по докторски. И той така като сестра ти - полежа си в болница 2 седмици. Както и да е - аз тогава си спомням, че пропуснах грипните периоди. Важното е да не си се заразил. Ще питам докторите колко е периода на инкубация (май така се казваше). Преведено на човешки - ако в периода на инкубация ста имали контакт с грипни или болни, или настинали - не е добре да си правите ваксина.

Кент - хелп, бе човече! Момента не търпи отлагане - положението е близко до ситуацията!
P.S. Kent, Отговори от типа "Кент хелп" (can't help) от тебе не се приемат! :P

Kent

• Sr. Member
« Отговор #10 -: 27 Септември 2010, 22:50:17 pm »
Зосо, според мен не е разумно да се  бодеш за квото и да е било ако сте здрави. Яж там чесън и пий червено вино. Тея ваксини са ибаси комерсиализма, казвам го пак като на авер, макар и да не се познаваме наживо. Питай LZASP1, ако не вярваш. Сал грипа напада пъзльовците, алкохолиците и имуносупресираните.  И ние сме били брем. за първи път, въобще не сме се замисляли за вакцини такива. Гледайте си бременноста и си живейте живота братче.

vanjo

• Hero Member
« Отговор #11 -: 28 Септември 2010, 09:52:38 am »
Zoso, подкрепям мнението на Кент за ваксините. Не се боцкайте за няма нищо само проблеми ще си създадеш.
ПП. Честито  ;)

zoso

• Full Member
« Отговор #12 -: 28 Септември 2010, 21:24:46 pm »
Благодаря на всички за отговорите! Идеята беше аз да се ваксинирам - за жената е ясно, че всякакви "външни намеси" са абсолютно табу! С чесъна не знам как ше се оправим, тя жена ми не я търпи тая миризма, ама ше тряа да я науча и нея - така поне няма да ѝ прави впечатление, че мирише на чесън около нея ;D

unior

• Full Member
« Отговор #13 -: 29 Септември 2010, 12:20:12 pm »
Zoso да сте живи и здрави и двама , поздрави на съпругата  от мен и Красимира,
много се радвам за прекрасната новина.
А ваксината е "Пентаксим"  тя се поставя на бебетата и до нея ще стигнете  :)
в момента е в безплатния списък , но при мен още не беше.
Иначе през живота си само веднъж съм си поставял ваксина антигрипна,
но като видях какво се случи с братми след една такава вече не искам и да чувам за ваксини.
 Мааме чесън яко с жената,  пием чай от шипки, липа и др. и те така да чукна на дърво само настинка най много .

Ех че хубава новина  :) :) :) :) :)

п.с. Хобо тури малко емотикони тука още че нема как да си изобразя кефа сега  :)
а отговорност.

Kent

• Sr. Member
« Отговор #14 -: 29 Септември 2010, 14:53:02 pm »
Има и безобидни тинктурки, дето увеличават неспецефичния имунитет. Ако не помогнат, поне не вредят. Като забахърлей работата децата с такова ги поя...