Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс КОХАНСКИ, а не Кочански!
Като гледате как са съсипали този втория ръб, как предлагате да бъде възстановен?
ако острието е дебело е нормално да не се огъва,но ако е тънко и не се огъва това е недостатък защото е закалено на много голяма твърдост и така е станало много крехко и чупливо
Изключително полезна статия. Благодарение на нея се амбицирах да поправя сам издънката на този, който е точил един от ножовете ми, преди този нож да стане мой. Е ... при неуспех, винаги мога да го занеса на ножар, който да порави моята поправка Вижте за какво става въпрос:http://bgroots.hit.bg/DSC04114.JPGНе знам каква точно е стоманата, но на ножът пише 420 STAINLESS, за по-запознатите може и да означава нещо. Изключително твърда е, не се огъва, доста добре реже самият нож и затова го ползвам за всичко в планината. Като гледате как са съсипали този втория ръб, как предлагате да бъде възстановен?Благодаря предварително.
Леле майко Сега за "реставрацията"... според мен този нож вече е заминал. Може да се реставрира успешно на лентов шлайф (гриндер). Може да потърсиш услугите на някой от ножарските форуми. Razorblade, woody, gogotattoo или някой от другите. Имай предвид, че след като се оправят скосовете, ножа най-вероятно няма да е със същата форма.Можеш да се опиташ и сам да си го оправиш на груби камъни, но не диамантени. Нещо с грит 80 или 150. Можеш и с шкурка да опиташ на ръка, но не знам колко шкурка ще ти трябва.Лично аз бих му направил лек вторичен скос и не бих се занимавал повече с него. ИМХО оправянето му, ще ти струва повече отколкото е цената му, когато си го купувал.
Ето още един съсипан нож,незнам кой го е търкал като "хамалин",и върху какво,но мисля че не е върху високооборотна машина,няма изгледи от прегряване
За хора с малко финанси препоръчвам да си вземат Крокстика на Лански ... съответно на цена 25 лв. ... и около 45 лв