Автор Тема: До хижа Мазала и обратно  (Прочетена 1961 пъти)

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
До хижа Мазала и обратно
« -: 02 Май 2011, 14:24:47 pm »
Тази събота ми се отвори възможност да се поразтъпча малко в Централен Балкан. Идеята беше да се отиде до хижа Мазалат от х. Партизанска песен преспиване горе и в неделя обратно.  Тръгнахме от София през виаферата да сменим колите, после Велико Търново да вземем още един мераклия. В крайна сметка след няколко часово пътуване стигнахаме на хижа Партизанска песен и запрашихме по пътеката към Мазалат. Времето беше благосклонно към нас, приятно прохладно и  облачно. Нашата стегната групичка застигна основната група която беше тръгнала 1 час преди нас посока към хижата казахме си здрасти и след кратка почивка при чешмата продължихме нагоре към х. Мазалат. В крайна сметка пристигнахме точно преди да почне леко да превалява. Вечерта няма да я описвам то ясно хапакапийване, лафче и малко песни заедно с други ентусиясти от Ямбол и Велико Търново. Цялата тумба се настанихме в пристройката потънахме в обятията на Морфий. На сутринта времето реши да се избъзика с нас и се оказахме в мъгла, облаци и доста неприятен вятър. Решихме да изчакаме до 10,30 и ако времето не се промени да отпрашваме надолу посока колите.

Към 10.15 часа изглеждаше ето така:

Времето ревниво пазеше от погледа прекрасната панорама към "Кадемлиите"

Но и аз съм инат :) успях да "щракна" някое и друго кадро

Потеглихме на долу и се откри ето тази възможност за снимане:

Пристигнаме по живо по здраво при колите и тук отново срещнахме познайниците от Ямбол и Търново, взехме и двама стопаджии и юруш към Търново и София.

Толкоз за тази разходка.

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 540
Re:До хижа Мазала и обратно
« Отговор #1 -: 02 Май 2011, 16:32:14 pm »
Браво на вас за похода, браво на теб за хубавите снимки, най-вече първата и втората.

Atanassovski

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 20
« Отговор #2 -: 09 Септември 2011, 20:07:52 pm »
Прекрасни снимки! Браво, много ми харесаха!  ;)

kol4o

• Full Member
  • Публикации: 195
« Отговор #3 -: 09 Септември 2011, 20:32:18 pm »
хубави снимки
бъзикани ли са?

LIC

• Full Member
  • Публикации: 154
« Отговор #4 -: 10 Септември 2011, 08:03:23 am »
Почнал е вече снега горе като гледам. Чудесно място сте си избрали за разходка. И хубави снимки са станали. Колкото повече мъгла толкова повече драматизъм в сниката  ;D

Racho

• Full Member
  • Публикации: 122
« Отговор #5 -: 10 Септември 2011, 20:33:10 pm »
Само дето е ланския сняг  ;D
Поста е от началото на май  ;D