Автор Тема: Найлонленд  (Прочетена 2348 пъти)

scrooge

• Full Member
  • Публикации: 176
Найлонленд
« -: 11 Април 2011, 11:58:40 am »
Винаги когато има силен вятър и минавам по пътя Пловдив-Карлово гледката е уникална.Всякакви найлони,различни по форма и големина и цветове са се закачили в високите треви.На живо гледката е потресаваща.Прилича на безкрайно поле от найлони

Ето ви и едно клипче
http://vbox7.com/play:a0bb36ff
  П.С. снимките и клипчето съм ги правил с телефон
don't waist your time for searching all those waisted years

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Re:Найлонленд
« Отговор #1 -: 11 Април 2011, 13:27:20 pm »
Адаш още по-страшна е гледката в искърското дефиле, жалко че нямах фото в мен да щракна 2-3 снимки.

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
« Отговор #2 -: 11 Април 2011, 15:20:06 pm »
За жалост не само около пловдивското сметище е така а около всяко общинско сметище . И по страшното е че не само около сметищата е пълно с боклук а се изхвърля навсякъде около  родните ни язовири и водоеми всяко една мяста за риболов е едно мини сметище местата за бивакуване също торбички опаковки и всякакъв друг боклук се търкала навсякъде из страната и затова не е виновна държавата а самите ние .

SkyRunner

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 18
« Отговор #3 -: 18 Април 2011, 18:25:52 pm »
Днес разбрах за едно много интересно начинание на не знам кой точно но! Имаше някаква група хора към 20-25 човека (много свежи личности осъдени на обществено полезен труд) който с не малка доза нежелание почистваха полянките край междуселските пътища.Имаха си и вещо лице един униформен господин полицай който стриктно съблюдаваше за качеството на свършената работа.И като цяло на лице имаше доста и качествено почистена територия.
Много се зарадвах  ;D
Когато гледам планините
и слушам да шумят реките,
в шума на Рила и Пирина
аз чувам моята Родина!

vanjo

• Hero Member
« Отговор #4 -: 25 Октомври 2011, 10:13:05 am »
Без коментар

vanjo

• Hero Member
« Отговор #5 -: 11 Декември 2011, 19:01:19 pm »

vanjo

• Hero Member
« Отговор #6 -: 14 Септември 2012, 18:36:55 pm »
Да не си мислите, че проблем с боклука (найлоните) има само тук. Вижте за какво иде реч в друга европейска държава:

vanjo

• Hero Member
« Отговор #7 -: 23 Септември 2012, 08:15:12 am »
Старият пост се е прецакал, моля за извинение  :-[
Да не си мислите, че проблем с боклука (найлоните) има само тук. Вижте за какво иде реч в друга европейска държава:

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
« Отговор #8 -: 23 Септември 2012, 12:43:52 pm »
Колкото повече вдигаме шум за този проблем, толкова по-добре става, макар и бавно. Хората, които не се съобразяват с нуждата от този вид култура изпитват неудобство и срам. А пластмасите имат период разпад 300 години, хартията - 90 дни.
Живея в ж.к. Люлин. Преди години, клошари и цигани вадеха от контейнерите съдържанието им да търсят нещо ценно и естествено не го прибираха обратно. Отделно, като духнеше силен вятър, дори пликовете от контейнерите се разлитаха. Атмосферата се изпълваше с гнусни, реещи се "балони".  Откритите тревни площи ставаха ужасни. Прави ми впечатление, че от две-три години има някакво подобрение, като че ли е по-чисто.
От електрод съм си приготвил един шиш с дървена дръжка и пластмасов дюбел за предпазител на острието. Стои в багажника. Когато отида на пикник, първата работа е с гореописаното приспособление и с работни ръкавици да посъбера в найлонов чувал кутийки от стръв, пликове от захранки, шишета от вода и т.н. Страшното е, че отпадъците са оставени от въдичари. Би трябвало това да са хора, уважаващи природата, които, отивайки отново на същото място, ще изпитат дискомфорт от мърсотията.
Човешкият мързел е двигател на прогреса!