Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс КОХАНСКИ, а не Кочански!
Освен това един спрей със сълзотворен газ няма да ви утежни много екипировката.
Още един аргумент: Животните убиват за самоотбрана или за храна. Човека в повечето случаи за удоволствие - примерно ловците.
Цитат на: meco puh в 25 Август 2011, 21:46:00 pmОще един аргумент: Животните убиват за самоотбрана или за храна. Човека в повечето случаи за удоволствие - примерно ловците. Честно казано, все ми е тая поради каква причина ще ме сръфат или изядат
Ако срещна мечка бих направил следното >1. Замръзвам на място и не мърдам
Цитат на: Atanassovski в 07 Септември 2011, 21:27:55 pmАко срещна мечка бих направил следното >1. Замръзвам на място и не мърдаАко ти издържат нервите.По nNational Geographik даваха предаване за мечките(непомня как се казваше)един пич.експерт по мечките се изправи пред мечката и почна да вика и тя избяга.Той каза че на мечките не им е до хора,и трябва да се вдига шум.Та въпроса е не е ли мит ,че нетрябва да мърдаш като видиш мечка .
Ако срещна мечка бих направил следното >1. Замръзвам на място и не мърда
Тая тема я има във всеки форум за оцеляване, бушкрафт и туризъм и колко хора в БГ са умряли от мечка, глиган, вълк? Ето ви едно линкче с малко статистика сега търсих за мечките но освен няколко случая от последните две три години два случая се сещам ай да кажем че са три случая на убит от мечка човек. Смърт на човек от вълк ами колеги чиче Гугле нищо не показа. От глиган ами трябва да си ловджия за да стигнеш до този номер че да те атакува. От змия да може там съм съгласен че има опасност. Надявам се че тази проста статистика ще даде някаква светлина за нашите човешки страхове. По скоро ще попаднете на пяна компания и да има обмен на мисли с юмруци от колкото с мечки. Кучетата от тоягата се плашат то и човека бяга от тоягата .