Автор Тема: Кога да очакваме агресия от домашните животни извън населените места?  (Прочетена 8095 пъти)

samotniq valk

• Full Member
  • Публикации: 119
И за да не си мислите, че само коня, магарето и мулетото раздават къчове виж ето ТОВА

И да не си мислите, че ритници раздават само на хората цък ТУКА
Тук кравата е уплашена. Някакви идиоти се опитват по най-аматьорски начин да я уловят и си понасят последиците. Но вероятността такъв инцидент да се случи с някой турист клони към отрицателни стойности.

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Ето и бушкрафт версията ТУК

samotniq valk

• Full Member
  • Публикации: 119
Ето и бушкрафт версията ТУК
Подобни като горните идиоти, ама на пасище.

Всъщност клипчетата показват точно какво не трябва да се прави.

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Както казва колегата unior баш така си е  ;D

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
Както писах най опасното животно в България не е мечката както смятат повечето хора а бивола. Въпреки че масово разпространеното мнение че тревопасните са кротки и глупави животни въобще не е така те също си защитават малките при това доста яростно. Но за разлика от другите чифтокопитни бивола е силно териториално животно и пази и защитава яростно територията ,стадото и особенно малачетата . Мъжкия бивол достига 1200 кг и за разлика от биковете биволите не се кастрират стадата обикновенно се състоят от 5/10животни като мъжки има само един. Понеже пазят територията си а територия може и да е любимото им блато за каляне при приближаване към тях обикновенно първи излиза мъжкаря започва да рие с копита и да размахва глава показвайки рогата си следващото предуприждение е наддаването на рев ако до тогава бавно не се отдалечите следва атака не само от мъжкия а от цялото стадо . Знам че ще бъда апострофиран че мечката все пак е хищник със големи зъби и дълги нокти но пистолет срещу бивол е напълно излишен просто дори и от шума на истрела не се плашат а самия куршум нищо неможе да му направи . Когато атакуват за разлика от биковете не се стремят само да прободат с рота а да стъпчат обекта на атака , а ако успеете да се измъкнете от мъжкия ще си имате работа с биволиците .

jordanov

• Sr. Member
  • Публикации: 283
Като войник на едно занятие из горите преживях атака от козел. Трябваше да мина през едно стадо и докато пастира извика да се пазя пръча беше решил че съм опасен и летеше към та----те ми >:( Успях да се дръпна встрани и получих само милувка по бедрото /бях с въшкарници и шинел/ На втората атака вече го посрещнах с палка по муцуната щото калашника беше през рамо иначе щеше да има приклад между очите. Не знам това ли помогна или виковете на пастиря ама нямаше повече атаки ;D

cat

• Sr. Member
http://vbox7.com/play:8ced1ce50d    :D :D :D попаднах на този клип гледайте го и имайте предвид че животното е младо и си играе само

Atanassovski

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 20
Здравейте колеги.

Животните си дават ясни сигнали кога ще нападнат. Умението да се наблюдават диви животни помага много за интерпретирането на тяхният език на тялото. Всеки сигнал от страна на животното за повишено внимание към вас трябва да се интерпретира като предупредителен за всеки случай. Не чакайте а се отдалечавайте бързо  :)

cat

• Sr. Member
За съжаление не винаги животните дават сигнал че ще нападнат . Когато е нарушена рязко територията им или са изненадани обикновенно нападат без предупреждение .

Atanassovski

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 20
И това го има да, но в много случаи хората сами предизвикват нападение. В случаите, когато както казваш рязко им е нарушен лимита на търпимост в много случаи нападат, според зависи от животното. Това обикновенно става когато се изненада животно, аз с това го свързвам.  :)

EXeCuTiOnER

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 84
Всички животни си защитават малките. За кучетата голям респект вдъхва ако си по-висок от тях, т.е. изправен максимално. Това за клякането с раницата ми се струва тъпо, понеже от опит знам, че ризеншнауцерите много обичат да се изтласкват по посока на шията. Т.е. ако сложиш раницата пред себе си и клекнеш, ако те напада представител на тази порода, първото, което ще направи е да използва раницата като траамплин към врата ти. Друг е въпросът и, че много от кучетата нападат именно ако клекнеш. Изправиш ли се рязко, веднага спират атаката.
Също, дивите животни (лисици, катерици, вълци, чакали, еноти, язовци и т.н.) често разнасят бяс. Вирусът му се намира в слюнката и при ухапване лесно попада в кръвта. Ако бъдете ухапани / одраскани вие или ваш домашен любимец от диво животно, веднага трябва да потърсите лекарска помощ и въпросната ваксина. Изобщо в слюнката на дивите животни гъмжи от бацили на какви ли не заболявания. Това последното предполагам всички го знаете, ама за всеки случай да е написано черно на бяло.
Всеки може да живее в цивилизацията, номерът е да оцелееш извън нея.

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 570
Някои теоретични идеи за поведение при схватки с кучета.
Схватка с собакой.
Руски език, 16 стр. Файл pdf в архив zip, 400 кб. Сваля се без регистрация. Има картинки.
Как нападат кучетата. Закономерности, които могат да помогнат в реална схватка човек-куче и практически схеми на противодействие.
http://survival.com.ua/d2.html
http://kombat.com.ua/fail/sobaki.zip

Не се взимай толкова на сериозно.

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
Интересно четиво, благодарско! Работили са със служебни и обучени кучета. А интересно с нашите помияри и глутници от помияри какво да правим в случай на нападение? Имам чувството, че постоянно се увеличават, все едно някой нарочно ги размножава в София и околностите!!!
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 570
За нищо ko54. Дано не се налага да се прилагат подобни техники при реално кучешко нападение.
С бездомните кучета нямаме преблеми където живея, но имам позната в София, която си ходи с  кучегон и и върши работа.

Имам някакви впечатления от бездомните псета в централната част на Варна. Ходя по наколко пъти годишно там от около 20г. По едно време толкова много бяха се навъдили, че ме беше страх дори боклук да хвърля посред бял ден. Жена ми разхождаше децата навън поне с още някоя приятелка. От няколко години нещата ми се виждат коренно пременени, кучетата са малко на брой, маркирани са, не съм виждал повече от 2-3 заедно и не са с агресивно поведение. Изглежда общината там има пари за тези неща, някаква постоянна политика или поне на мен така ми се струва.
Не се взимай толкова на сериозно.

Nitro

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 23
Прочетох менията с интерес. Имайки известен опит в селския живот до края на студентските си години, мога да споделя за два реални случая на нападение на домашни животни над човек завъшили трагично. Единият е от нападение на овен, човека е издебнат и ударен в гръб в областта на кръста. Другия я от разгонена крава която скача върху стопанина си. И в двата случая жертвите са били стопани на животните. Друго за което се сещам е разказ на баща от неговото детство. Когато е бил малък са го пращали да пасе биволи. Естествено някой от тях са били агресивни и са се опитвали да бодат. Учели са го да носи винаги дълъг прът и веднага щом забележи бивола да сваля рогата ниско да го удря слино по рогата докато го откаже.