Автор Тема: не ме свърта  (Прочетена 6322 пъти)

kol4o

• Full Member
  • Публикации: 195
не ме свърта
« -: 02 Февруари 2011, 15:13:47 pm »
здравейте отскоро се регнах тука...и ве4е по4вам с въпросите
някой знае ли 4итава хижа из родопите или стара планина..нещо наблизо до пловдив...да не е много достъпна с коли и да работи сега (зимата)...да има поне 3- 4 4аса ходене до там ..от гара или автогара...абе споделете..мерси предварително

unior

• Full Member
  • Публикации: 163
Re:не ме свърта
« Отговор #1 -: 02 Февруари 2011, 15:26:23 pm »
Здравей КолчО, и добре дошъл при нази   :)
Имай търпение , колегите ще ти намерят решение :) :)
Че и аз съм първопрохождащ :) :)
Да притежаваш и носиш нож не е привилегия,
а отговорност.

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #2 -: 02 Февруари 2011, 15:29:25 pm »
Здравей и добре дошъл
Погледни ТУК

Координати :
GPS: 41° 58' 2.11" N; 24° 32' 40.80" E

kol4o

• Full Member
« Отговор #3 -: 02 Февруари 2011, 15:38:17 pm »
Ваньо мерси за насоката ама искам да не е култивирана хижата...тая дето я показваш кат хотел...аз съм непретенциозен..идеята е да няма много хора и удобства а да има кво да се види...природа...искам да избягам от навалицата   ;)

kol4o

• Full Member
« Отговор #4 -: 02 Февруари 2011, 15:41:34 pm »
оспамих тука вси4ко ама продължавам да го мисля...за сега го мисля тъй..от пловдив до карлово. карлово до  х. хубавец.  х.хубавец-вр.голям купен. от върха до х.амбарица...ама не мога да измисля тайминга...дадени са приблизителни времена в нета ама сега е сняг и тоя купен го дават по тежък от ботев...дали не е опасно сега...пък времето май ще е хубаво...дайте акъл моля

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #5 -: 02 Февруари 2011, 21:00:59 pm »
Добре дошъл във форума. Не ти отговорих точно защото не беше уточнил каква хижа търсиш. Иначе в ума ми беше да ти предложа точно този маршрут. Карлово - х.Хубавец, х.Балкански рози. Ако позволява времето и снежната покривка продължаваш до х.Васил Левски, ако не, "бивакуваш" в розите. За повече от това ти си решаваш според опита, екипировката и физическите ти възможности. И да не забравиш снимки! Ако не пътепис, поне със снимков разказ да ни зарадваш, ей!  ;D
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

ckaiyokar

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 26
« Отговор #6 -: 02 Февруари 2011, 21:16:17 pm »
Купена през зимата е само за хора с много добра алпийска подготовка.Внимавай първото ти ходене да не е и последно , и да не останеш завинаги "горе".Между Амбарица и Жълтец (където се намира и Купена) има толкова много паметни плочи че да те хване депресия.
Походи пълво по по-нормални маршрути.
http://www.bulgarian-mountains.com/bg/Huts/Stara/Dobrila
на този сайт можеш да намериш подходящи неща.Бих ти препоръчал и хижа рай, въпреки , че на мен не ми хареса.Наистина съветвам те да походиш.Зимата умножаваш часовете по две , че даже и по 2,5.
Дано не съм те разсърдил и отказал.

kol4o

• Full Member
« Отговор #7 -: 02 Февруари 2011, 22:39:42 pm »
ами не съм с алпийска подготовка...незнам даже кво зна4и...ина4е съм ка4вал в.вихрен,в.белмекен,в.мальовица,в.ботев...но все през лятото...ааа сетих се ка4вахме миналата година в.перелик...метър и половина сняг имаше..ама и път имаше...та затова се колебая...последно..утивам до левски...и от там ще питам хижарите дали е уда4но...по телефона от туристи4еското дружество казаха 4е е възможно ка4ването...времето от понеделник е хубаво...снежната покривка е 30 санта...нямам снегоходки..дали ще е проблем...объркано стана ама ме мързи да редактирам...обещавам снимки..ако навия жената да напише нещо ще го ка4а...тя филолололожката...аз съм прос физик  ;D ;D

bubachco

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 20
« Отговор #8 -: 03 Февруари 2011, 10:23:24 am »
можеш да пробваш от калофер /месността "паниците"/ до х. рай. добро ходене и неповторимата прелест на "централен балкан"

kol4o

• Full Member
« Отговор #9 -: 03 Февруари 2011, 13:53:23 pm »
ка4вал съм ботев през паниците...голям зор прекарах с едни ов4арски ку4етатам... ;D

kol4o

• Full Member
« Отговор #10 -: 10 Февруари 2011, 12:27:05 pm »
в4ера се върнах...ка4ихме го купена сега мислим пътеписа и трябва да разбера как се ка4ват тука снимки..и умуваме как се казва аджеба тоз купен...голям купен или само купена...щото оказа се 4е в джендема някъде около х.рай имало голям и малък купен също..оба4е те малки към 1600 метра...та сега съм в 4уденка...ина4е не беще кой знай колко трудно ка4ване ако изклю4им някои по екстремни момента...в смисъл не го ка4ихме от юг а от югоизток...пести се време но е по стръмно и заледено...а ние бяхме без котки и пикели с гети за сняг и тояги от гората..абе бушменска работа , но Бог с нас..успяхме  :)

vanjo

• Hero Member
« Отговор #11 -: 10 Февруари 2011, 14:00:46 pm »
Чакам с интерес пътеписа.

Ето така се качват картинки. Първо трябва да си ги качил някъде в интернет. Подходящия размер е 650 х 400 пиксела за да не се товари сървъра и браузерите  :)
След това използваш иконката с изображение на картина (втората иконка от ляво на дясно, на вторият ред от горе на долу ). Това ще добави следните два тага:
[img][/img]
След което поставяш адреса на картинката в интернет и се получава това:
[img]http://i54.tinypic.com/30hy0hx.jpg[/img]
крайният резултат е:

Реалната бира мисля че си я заслужих  ;D

kol4o

• Full Member
« Отговор #12 -: 10 Февруари 2011, 14:53:06 pm »
хапцилютно  :)
http://kol4o75.snimka.bg/?album;aid=569894;pid=22363098
тъй снимки ка4их малко тука...ся остана пътеписа...

vanjo

• Hero Member
« Отговор #13 -: 10 Февруари 2011, 15:15:09 pm »
Язък ми за урока  ;D

kol4o

• Full Member
« Отговор #14 -: 10 Февруари 2011, 15:29:02 pm »
важното е 4е стана не се коси