Автор Тема: Сенник за кола, предмет с приложение в оцеляването.  (Прочетена 1141 пъти)

Kris De Monte

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 67
Колеги тъй като импровизацията е съществен елемент в ситуациите на оцеляване, и няма граници бих желал да споделя няколко снимки на два обикновени сенника за автомобили.Размерът на единия е около 2.30/ 40-50 см., не си правих труда да ги меря с рулетка,само ориентировъчно на око. Другия е около 2 метра. Материята е водоустойчива и светлоотразителна,също така според мен има и топлоизолираща функция, следователно имаме удобна постелка на която можем да легнем като отдолу натрупаме листа,трева и др. На второ място отлична сигнализация- опънат под ъгъл сенника ще се забелязва на километри, същевремено човек може и да легне под него,а разбира се винаги, когато обставновката не предразполага физическа дейност,преход и т.н. е най-лесно е просто да седнем и да се завием с него,оставайки сухи и запазващи вътрешната си топлина.Заема изключително малко място и много лек.

"Ако искаш живот като на филм,спри да живееш като по учебник ! К.П"

кукри

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 20
Мислех да пуса подобна тема  :)
Приложенията на въпросният "дивайс" са доста и все полезни, във нормална или екстремна ситуация.
Ползвам често сенник,вместо постелка.
Ако някоя част от еПикировката ви,ви предаде,примерно почне да ви става студено на краката,може да се сложат парчета под стелките.Може да се завиете през тялото,под якето и тнт.Изолира чудесно и отразява топлината.
Друго за което съм ползвал сенник-завивам си в него замразено месо с една малка бутилка от минерална вода,изкарва няколко дни,в зависимост от метеорологичните условия.От един сенник излизат няколко парчета за отделни порции,за да не губите студеното.
Може да се ползва и за сядане ,когато е мокро или е роса,при разходка или преход.
Винаги имам поне 2 броя и някое парче,по багажа.
Поздравления за темата колега.

Kris De Monte

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 67
Благодаря,единия сенник стои вече постоянно в раницата ми и наистина не заема много място,другия в колата разбира се.Това за стелките също е много хитро,доста е вероятно в неблагоприятна ситуация,да не сме с подходящите туристически обувки,ами с някое сабо твърди чукове да ни заболят краката адски много или просто да измръзват.
"Ако искаш живот като на филм,спри да живееш като по учебник ! К.П"

donzezi

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 24
Друго приложение на сребърния сенник е светлоотразител (Модификатор ) при портретни и макро снимки .
Накарайте модела (моделката) или някой друг да държи разгънат сенник и да отразява светлината при  снимките и може да спестите пари от някоя светкавица .