Автор Тема: Отново за раница ALICE  (Прочетена 2024 пъти)

Митко

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 12
Отново за раница ALICE
« -: 03 Октомври 2012, 20:26:30 pm »
Здравейте, нов съм във форума и в бушкрафта. Имам няколко излета и много ми хареса. В момента събирам екипировка и стигнах до един от критичните предмети - раница. (възможно ли е изобщо да мина само с една) :o
Прочетох написаното тук и разгледах една такава раница в магазин.
Това което ми харесва в ALICE е, че мога да сложа в нея чувала и палатката си.
Това което не ми допада е самара, карам мотор и мисля, че самара ще пречи да се закрепи стабилно на моя мотор и второ Прекалено е голяма струва ми се.
Та един много конкретен въпрос: продават ли се някъде в БГ ALICE среден размер? от arms.bg заявиха, че получават само големи.
и последно, някой има ли впечатления от тази раница:
http://arms-bg.com/тактическа-екипировка/раница-max-fuchs-tactical-зелена-backpacks-max-fuchs-tactical.html
мерси на всички.

Митко

• Jr. Member
  • **
Re:Отново за раница ALICE
« Отговор #1 -: 03 Октомври 2012, 23:46:59 pm »
Изглежда линка, който съм постнал за раницата, за която питам не работи ето един за чужд сайт
http://www.max-fuchs.de/cgi-bin/iboshop.cgi?showd630,,30273B
Също така съм отворен към всякакви идеи относно раници(без такива над 150лв под 25литра итвърде големи 75 литра?), а особено бих се радвал ако някой притежател на ALICE, каквито тук има, подели личния си опит натрупан с такава раница.
Мерси, поздрави.

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #2 -: 04 Октомври 2012, 09:54:31 am »
Добре дошъл във форума. Няма ли да ти е малка ALICE М за палатка и чувал в нея? В темата за ALICE има написани ТТ данните. Ето ги пак. Реално без джобовете е с обем точно колкото една армейска мешка:
Раница Alice Medium
Общ обем 35-40л.
Обем на основната раница 26,6л
Габарити Височина 43, ширина 33, дълбочина 18 см
има 3 външни джоба по 3,2л (25х14х9 см)

Като споменах мешка, един приятел точно така си носи багажа за рокерските събори. В две армейски мешки :D. Дали не става да поръчаш в arms.bg голямата ALICE комплект със самара и презрамките плюс само малката торба. Питай, може с малко чакане да се получи. Самара е съвместим с двете и като го имаш с голямата ще сменяш торбите според нуждите. Голяма със самар за носене, само торбата на голямата за опаковка на багажа когато си с мотор, малка със самар и малка без самар, но с презрамки. Дори и да се наложи да купиш малката торба от някъде другаде, примерно ebay, пак си заслужава, защото ще имаш пълен комплект раници за всички нужди и случаи.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

Митко

• Jr. Member
  • **
« Отговор #3 -: 05 Октомври 2012, 00:20:13 am »
Hobo, мерси за инфото, има доста резон в това което казваш, но нали познаваш принципа "няма угодия" :) като всяко нещо и тази раница има хора дето я харесват и такива дето я мразят, за това за мен е най-ценнен личният опит. Вероятно ще я купя пък ще видим. 8)
Best, Митко.

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 570
« Отговор #4 -: 06 Октомври 2012, 18:55:02 pm »
Митко имам ALICE L. Ползвана за срамотията само един път с 8кг товар + нейните 3,2кг на 10км тестов преход. На мен ми хареса, но нямам много опит с други раници (т.е. база за сравнение).
Аз също търсих и само торба ALICE M, но намерих само в САЩ и с безбожен транспорт. ALICE L пък не може да се ползва без самар. За мотора, при условие, че ходиш само на една ръка разстояние от него, като махнеш самара с презрамките, раницата може да стане денк и лесно да се укрепи. 
В ALICE L няма смисъл да слагаш палатка, шалте и чувал, тъй като можеш лесно да ги укрепиш от двете и стани и отдолу. Може да прегледаш отново ревюто Раница "Alice bag".
Ако харесаш и купиш ALICE L вместо да търсиш торба ALICE М, можеш да използваш обикновена БНА мешка.
Добре както се казва "око да види, ръка да пипне". Ако имаш път към миризмите на Нефтохима, може да се уговорим да разгледаш моята раница. И мешка имам. ;D
Не се взимай толкова на сериозно.

Митко

• Jr. Member
  • **
« Отговор #5 -: 09 Ноември 2012, 18:39:41 pm »
Здравейте, да се изфукам, че преди десетина дена си купих ALICE раница голяма и миналия уикенд я изпробвах. С около 15 кила за 6-7 километра с бая катерене. Ходихме до Ком с приятели. Лично на мен, 175см, 68 кила, ми беше много удобна. Никъде не ме ръбеше или протриваше, самара е комфортен и стабилен. Като положителни страни мога да отбележа, че е удобна, здрава, много голяма, два от външните джобове са "тунелни" тоест мога да си вържа мачетето отстрани и то минава под джоба и не се лашка насам на там, има много маста, на който да се закрепват допълнителни джобове, манерки и тн. има много джобове, има вътрешен джоб, в който нося тежките неща, за да са високо и в средата на гърба ми. Бях го натъпкал с консерви, включително и тушенка(това на Хабо сигурно много ще му хареса ;) има вкус на създърма, а в консервата има бая месо, трима душе наяде с добавка една консерва фасул. Като недостатъци забелязах, че е тежичка (самата раница) и е много голяма, тоест изкушавам се да тъпча в нея всякакви глупости и ставам на магаре.

ако някой ме открехне как се качват снимки ще метна няколко

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #6 -: 09 Ноември 2012, 19:16:17 pm »
Бях го натъпкал с консерви, включително и тушенка(това на Хабо сигурно много ще му хареса ;) )
Хе хе, определено ;D. Честито раница и със здраве да си я ползваш!
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!