Автор Тема: Сушени свински сърца  (Прочетена 5269 пъти)

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
Сушени свински сърца
« -: 14 Октомври 2010, 00:28:10 am »
Здравейте та решх и аз да се разпиша във форума. Мислех да демонстрирам тази рецепта на похода в Средна гора обаче няма да мога да отида така че ще я напиша тук защото смятам че е полезна. Оргинала е сушено месо по ямболски обаче аз го замених със свински сърца , та рецептата вземат се няколко сърца изчистват се и се измиват добре , взема се една подходяща по размер тенджера и се пълни с вода като във водата се разтваря сол 10% разтвор или по 100гр сол на литър вода поставят се сърцата и се вари до омекване на сърцата , (без камък не е шопска глава  ;D) когато омекнат се изваждат и се отцеждат . От тук вариянтите са 2 или ги закачате на проветриво място да се сушат или ги сушите във фурна на бавен огън ( аз лично ги суших във фурна ) след като се изсушат се съхраняват на хладно място в платнени торбички . Съхранявах сърцата нарочно в агресивна среда т.е на топло и влажно място за 5дни не са се променили като вид и вкус . Като недостатък на тази рецепта мога да посоча че месото или сърцата в случая не са подходящи за директна консумация а само за готвене тъй като са твърди като подметка и доста солени но стават отлично за готвене пробвано с част от тях ,+совете са голямата им траиност и бързо приготвяне .

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 570
Re:Сушени свински сърца
« Отговор #1 -: 30 Декември 2011, 11:00:38 am »
Cat, ще пробвам на фурна. Моля, дай градуси и ориентировъчна продължителност на сушенето. 
Пусни и една снимка , ако имаш наличен готов материал.
Не се взимай толкова на сериозно.

cat

• Sr. Member
« Отговор #2 -: 30 Декември 2011, 23:23:36 pm »
Около 3ч на 50 градуса и са готови но сега е по добре да се изушат на балкон .

kol4o

• Full Member
  • Публикации: 195
« Отговор #3 -: 31 Декември 2011, 08:52:30 am »
аз правих тая година сушени телешки сърца
хи4 не са лоши
по добре става от свинските защото са по големи и не изсъхват толкова зверски...кофтито е 4е стават доста солени...мезенце 4удно ама за наяждане не става  ;D

cat

• Sr. Member
« Отговор #4 -: 31 Декември 2011, 12:13:58 pm »
Във състоянието в което са изушени действително не стават за ядене . Сушените меса преди са се ползвали основно за готвене просто това е било начин за консервиране на месо, когато не е имало капачки тип омния и фризери .