Автор Тема: Раница "Alice bag"  (Прочетена 12639 пъти)

scrooge

• Full Member
  • Публикации: 176
Re:Раница "Alice bag"
« Отговор #30 -: 21 Ноември 2011, 11:47:57 am »
Mavrud  страхотно ревю с много подробни снимки и ценна информация си направил
don't waist your time for searching all those waisted years

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #31 -: 21 Ноември 2011, 12:48:36 pm »
Поздравления за хубавото ревю! Със здраве да я ползваш раницата!
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #32 -: 21 Ноември 2011, 14:45:42 pm »
Поздравления колега Mavrud , наистина страхотно ревю. Със здраве да ползваш раницата и все така хубави ревюта да пускаш.

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 570
« Отговор #33 -: 22 Ноември 2011, 19:52:36 pm »
Благодаря за оценките и пожеланията. Смятам, че само продължих вече написаното от колегите преди мен. Мисля, че общата цел е ясна – всеки, който се интересува от раницата ALICE bag, да получи някаква предварителна информация, която би му била полезна при избор на раница с външен самар.

Ето още няколко неща за ALICE bag:
1. За решаване проблемът с многото „пробки” (отвори в джобовете и основата торба) допълнително се използва вътрешна водоустойчива торба (Alice Pack Waterproof Bag Liner).

Цена в САЩ около 5.00$.
Тази торба, може спокойно да се замени коя и да голяма торба по ваш избор - за смет, зеле или грозде :).

2 Допълнителна планка за товар 1бр.

За предназначението и вече писа по-горе Hobo.
Добавям само, че при повечето продажби не се предлагаше с раницата. Затова, ако смятате да купувате раницата, добре е да договорите и планката (Alice Cargo Shelf). Цена само за планка в САЩ в ebay от 3 до към 10 долара. Но транспорта си е друго нещо.
Планката е от алуминиева сплав. Данни за тегло не намерих, но раницата ще бъде още малко утежнена. Може би планката не е само за пренасяне на товари със самара, но и да поеме / подпре товара на при тежка раница.

Нещо се губи gogo124, който е започнал темата. Интересно ще е да се чуе неговото мнение, ако вече е натрупал опит с раницата си, както и на всеки друг, особено на тези, които имат впечатления от ИЗПОЛЗВАНЕТО на раницата ALICE bag.
Не се взимай толкова на сериозно.

Mavrud

• Hero Member
« Отговор #34 -: 22 Ноември 2011, 21:06:09 pm »
Мислих за проблема на колегата traktorist – бавно отваряне и затваряне на капака. Това  стана и мой проблем.
Колега предлагам следното - разшиване на края на ремъка.

После можем да си го връзваме както ни се иска.

Може и по следния начин:

1. От стегнато положение

2. Отпускаме ремъка докрай.

3. Прегъваме върху капака.

4. Прехвърляме през капака.

5. Закрепваме охлабения ремък някъде.

6. Захващаме или завързваме ухото на капака.
    Вече сме в по-свободно положение.

7. Ако ни пречи колана за кръста.

8. Можем да го закрепим за задната част самара.

traktorist

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 11
« Отговор #35 -: 23 Ноември 2011, 11:19:08 am »
Благодаря, информацията е много полезна.И аз искам да си купя дапълнителна планка, но сигурно ще почакам да се появят на българския пазар.

Mavrud

• Hero Member
« Отговор #36 -: 06 Декември 2011, 20:03:00 pm »
За тези, които се интересуват от други раници със самар освен ALICE, Hobo е направил и по-подробно ревю за шведската Rucksack 35l тук Тема: Шведска армейска раница LK-35

За тези, които имат намерение да купуват скоро, в момента все още се организира обща покупка на раница LK-35 от Германия на изгодна цена във форума тук: Тема: Организиране на обща покупка от Германия.

Макар, че аз съм си фен на ALICE се включам в общата поръчка с 1 бр. от шведската раница. Трябва ми в раница за подарък за тинейджър, а цената ми се струва доста добра. Дано да се съберем поне кандидати за 10 раници.