Автор Тема: Помогнете в избора на палатка  (Прочетена 9380 пъти)

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
Re:Помогнете в избора на палатка
« Отговор #15 -: 15 Юли 2011, 08:21:32 am »

Ако питаш за брезентова палатка от типа на тази все още се намират миналия четвъртък си купих още една за 20лв но беше единствена на сергията . Брезентовата палатка си е хубаво нещо но тежи за съжаление , може да се ползва само ако си с кола тази от снимката си е 6 кила мисля .

kol4o

• Full Member
  • Публикации: 195
« Отговор #16 -: 15 Юли 2011, 12:48:09 pm »
здравейте пак съм тука ;D
не съм писал по темата от доста време...нямах нет
4ета тук и гледам , гледам никой нищо не казва конкретно за двата модела дет питах за тях...ама нищо де аз още мисля...ама няма да е много...ся 4акам едни кинти и после към софия за хъскито  8)
и най накрая и аз кат мъжете с палатка
 ;D ;D

kol4o

• Full Member
« Отговор #17 -: 18 Юли 2011, 23:53:23 pm »
4акането продължава...оба4е аз попаднах на тази палатка.
http://www.coleman.eu/Benelux/p-25669-pictor8482-x3-tent.aspx
някой знае ли колко струва в бг и къде се продава...а и ако каже нещо за марката..
здраво спамя тука ама хората са казали с питане...нали..
та аз затуй питам  ;D ;D

EXeCuTiOnER

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 84
« Отговор #18 -: 19 Юли 2011, 00:07:27 am »
Тази палатка много ми прилича на палатката на един авер. Не е точно същата, но не се различава много. Беше я купил тази година за близо 300 кинта (260 май бяха, но може и да се лъжа), изключително обемна и тежка, но нито вятър я събаря, нито дъжд. За къмпинг е идеална, но не и за планински преходи. За марката ще питам допълнително.
Всеки може да живее в цивилизацията, номерът е да оцелееш извън нея.

EXeCuTiOnER

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 84
« Отговор #19 -: 19 Юли 2011, 00:16:56 am »
Като прочетох характеристиките май става въпрос за доста различни палатки, по отношение на теглото.
Всеки може да живее в цивилизацията, номерът е да оцелееш извън нея.

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #20 -: 19 Юли 2011, 09:26:40 am »
здраво спамя тука ама хората са казали с питане...нали..
та аз затуй питам  ;D ;D
Защо да спамиш? Пишеш си по темата. По-скоро ние я спамим, че не ти отговаряме конкретно,. Предверието на палатката е много ценно, но не е ли тежичка тази, Колчо? Ще иска яка гърбина. :D Също така ще е нужно повече място за разпъване, а то не винаги се намира, особено по високото. От друга гледна точка на тунелните палатки най-добре се използва вътрешното пространство. Труден ще е избора!

IMHO за пешеходен туризъм палатката трябва да е лека и проветрива, та да прави по-малко конденз, както и да се разпъва бързо. Удобствата са на заден план. Да опази хората и багажа сухи. Това е. Имаш едно преспиване. Виж ако е за къмпинг тази последната ще е екстра, защото дава удобство, а на къмпинг се живее в палатката, не само се преспива.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

SkyRunner

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 18
« Отговор #21 -: 19 Юли 2011, 13:00:35 pm »
Ето  поразгледай и тези една сравнително добра марка и не чак толко скъпа но не е и много известна в БГ. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.101166173269907.1440.100001295734022
А ако нямаш Ф.Б.профил ето официалния сайт на фирмата http://www.quechua.com или http://www.decathlon.com/index.htm
Когато гледам планините
и слушам да шумят реките,
в шума на Рила и Пирина
аз чувам моята Родина!

kol4o

• Full Member
« Отговор #22 -: 20 Юли 2011, 11:27:46 am »
ами писна ми да 4акам и се заръ4ах най ефтиното дет намерих 4е да не ме е яд ако е боклук а именно алфа3оо на ванго
 :-X
като се върна другата седмица от тестове ще докладвам  ;D

voinyt

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 19
Re: Помогнете в избора на палатка
« Отговор #23 -: 25 Април 2013, 18:54:17 pm »
Виждам че темата е супер стара, но може би някой все още има съмнение за палатка която да избере.
Видях палатките за които пита Колчо и смятам, че е грешка да се взима толкова скъпа палатка за преходи от 3/4 дни максимум.
Лично аз бях спрял избора си между две ниско бюджетни палатки- едната 3-местна, другата е 2-местна, но в синьо:

http://www.decathlon.es/tienda-t2-verde-id_8249044.html

Цената беше еднаква, тежестта също- 3.4кг. ако решиш да се оттървеш от металните колчета пада под 3 три килограма, монтира се супер лесно и бързо.
Избрах тази, защото беше по- компактна от 3-местната, а и не ми трябва толкова голяма все пак.
Някой е споменал бързоразтварящите се палатки на Quechua- те бяха моят 1ви избор, обаче са много неудобни за носене, а и в крайна сметка малко по- скъпи. А теглото и от 2.7кг е калкулирано без колчетата. Поне на теи, продавани в испанските магазини.

kol4o

• Full Member
« Отговор #24 -: 04 Май 2013, 16:34:20 pm »
 :D
стара е ама аз вече взех алфа 300 на ванго
много съм доволен
голям дъжд ме е прал много пъти с нея и нямам оплаквания
тогава беше около 150 лв...
а декатлона...ами едва тази година влизах в такъв магазин в германия...за съжаление в бг още няма

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #25 -: 04 Май 2013, 18:58:49 pm »
...
а декатлона...ами едва тази година влизах в такъв магазин в германия...за съжаление в бг още няма

Спокойно колега вече почти завършен, близо до ИКЕА-та ще се намира

BushMask

• Newbie
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #26 -: 25 Юни 2014, 20:26:51 pm »
Хъскито е няколко пъти по- добра от вангото. Не като параметри с воден стълб и тежина, ( и двете са повече от достатъчни в случая) Ами като здравина. разликата е огромна.
Бих вмъкнал фирмата Zajo, като една от най- добрите, който съм ползвал до сега, нямат шанс да пропуснат вода, особено моделите от серията presto. А и цената им е супер достъпна за българи. :)

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
« Отговор #27 -: 17 Юли 2014, 23:26:17 pm »
В Лидъл са пуснали палатки по 34 лв еднослойни 1,5 кг , купих на сина изглеждат хубави но е разпъвана само в двора . На 25 заминаваме за 10тина дена с него като се върна ще пиша отзиви .

Hunter

• Full Member
  • Публикации: 108
« Отговор #28 -: 18 Юли 2014, 01:13:01 am »
За мен най - важното нещо при избора на палатка е да се прецени, на колко често човек може да си позволи да я смени с нова. Аз съм си моторист и по събори съм говорил с десетки хора, собственици на палатки от по 30 лева, до такива за по 1300 лева. Истината е , че колкото и скъпа да е една палатка тя иска специализирана поддръжка, да не говорим колко пари струва и тя. Ако някой си мисли, че ще си купи палатка за 200 лева, ще я ползва по 30-тина пъти в годината и тя ще кара, колкото и да я пази от скъсвания, 10 години, се лъже. НЯма да изкара и 5 години. Това е същото като със скъпите обувки и дрехи. Няма ли препарати, с които да се обработват постоянно, материала на палатките старее бързо и неусетно.
 Скоро гледах един клип в ЮТуб, за жалост е изтрит поради нарушение на някакви авторски права, та там имаше тест на палатка която по документи издържа воден стълб 2000мм. Изтестваха я и издържа докъм 2500 даже. Съшата палатка беше оставена да седи в задния двор на пича за 2 месеца, без никаква поддръжка , като на всеки две седмици мереха водния стълб. След шестата седмица палатката падна на воден стълб 1800, а до края на втория месец на 1500мм. След като я обработиха с нещо , накисваха я, тя възвърна качества но докъм 1900-2000мм. преди да пропусне. Препарата, с който я промазаха струваше около 35 долара за 100 грама, което се разрежда във вода и се кисне. Аз лично си правя сметката , че навместо да си играя да търся препарати , да пазя палатката като очите си, съм по-склонен веднъж на 3-4 години да дам докъм 120-150 лева за палатка която за 50-тина излета няма да загуби работните си качества. След това просто се сменя с нова и това е. Ако сметна химията която ми е нужна за да я поддържам на ниво излиза почти същото, а така съм с нова къщичка постоянно. Така според мен е най-добре с оглед на това, което пазара предлага да се избира палатка. Вечни неща няма, качеството е занижено дори и от най-големите производители, така че не се подлъгвайте, ами дайте излишните пари за бира и пържоли. Гаранция, че с палатка за 30 лева, но с пържоли на скарата и бира в реката ще сте по-добре, отколкото с палатка 300 лева дето да я пазите от слънце и да не смеете да запалите огъня до нея. Това имах да кажа, пък който, както си реши 8)

Racho

• Full Member
  • Публикации: 122
« Отговор #29 -: 18 Юли 2014, 07:42:53 am »
Hunter ! Азсъщо съм моторист. И когато съм с мотора нося не само палатка, но и дюшек, маса, столче, скара и т.н.
Но. Когато съм в планината не мога да си позволя целия този товар. За планината екипировката ми е съвсем друга. В планината е много важно да се запазя сух. Аз и багажа ми. За целта използвам  Vango Banshee 200. Съгласен съм, че няма нищо вечно, но все пак, когато пазиш и поддържаш материалната си част, то тя ще те изкара доста време. А иначе по събори са ми прецаквали палатка. Добре, че вече си караме една малка група, обичаща тихо пиене на слививица, полегнали на хълбок край огъня и сладко хортуване. А до нас леко ромоли поточе.  :D

Леле! Размечтах се! Отивам да си стягам багажа  ;D