Автор Тема: Помогнете в избора на палатка  (Прочетена 9377 пъти)

kol4o

• Full Member
  • Публикации: 195
Помогнете в избора на палатка
« -: 17 Юни 2011, 21:39:10 pm »
досега фаворит ми беше
http://www.huskyeu.eu/tent-extreme-lite-beast-3-prs-red-124_dst.html
но наскоро попаднах на тази  http://www.tashev.bg/shop/product_info.php?idarticles=790
 и по4вам да се колебая..какво мислите коя е по уда4но да си взема?

GOART

• Full Member
  • Публикации: 126
Re:Помогнете в избора на палатка
« Отговор #1 -: 18 Юни 2011, 09:31:09 am »
Зависи какви преходи ще правиш и както се вижда , палатките са за 3ма души.
И пак , ако прехода е дълъг и сте само двама , няма СМИ от такава тежка и за трима, ако няма да я носиш и само ще я ползваш на къмпинг , то си вземи дори още по-голяма.
Три неща никога не се връщат обратно: време, дума, възможност.
Три неща никога не трябва да се губят: спокойствие, надежда, чест.
Три неща са най-ценни в живота: любов, убеждения, приятелство!

kol4o

• Full Member
« Отговор #2 -: 18 Юни 2011, 14:37:19 pm »
за трима де
аз жена ми и син ми..той по голям от жена ми...расте с дни и иска да идва се с нас...ааа и пин4ер имам и той ще идва...то май палатката основно заради него...по хижите не пускат ку4ета а вън не мога да го оставя...ще умре от студ  ;D
ина4е преходите са основно по за три дни по хижи кат се мъкнем ама с палатка мисля да се шматкаме по за седмица да ре4ем...време имам доволно като съм в бг
е коя е по добра?
като воден стълб хъскито е малко по добра ама пък другата по лека ама ако ме завали и подгизне пода...та 4удя се помагайте моля

GOART

• Full Member
  • Публикации: 126
« Отговор #3 -: 18 Юни 2011, 18:06:12 pm »
Аз лично бих си взел българската......имам положителни впечатления от ТАШЕВ,
за ХЪСКИТО незнам, сигурно са добри, но ти като ходиш из планината все пак ще гледаш и прогнозата , нали?
Така , че взимай по-леката от двете, щото май ти ще я носиш? ;)
Три неща никога не се връщат обратно: време, дума, възможност.
Три неща никога не трябва да се губят: спокойствие, надежда, чест.
Три неща са най-ценни в живота: любов, убеждения, приятелство!

kol4o

• Full Member
« Отговор #4 -: 18 Юни 2011, 20:20:05 pm »
коя е българската?
http://www.vango.co.uk/
ванго не е бг
ина4е и аз съм фен на ташев
нещата им са в пъти по добри от тва дето го има в германия а са пъти по евтини
за съжаление не правят палатки...дистрибутори са   :)

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
« Отговор #5 -: 18 Юни 2011, 23:09:22 pm »
Според мен си вземи  ташевката че е по лека . То е ясно че като завали гледаш да се добереш до покрив .

kol4o

• Full Member
« Отговор #6 -: 18 Юни 2011, 23:43:00 pm »
то и 4адър мога да си взема...още по лек е  ;D
питам някой който по им разбира...мнения от рода земи си 4ервената 4е по е як цвета не ме устройват  ;D

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #7 -: 18 Юни 2011, 23:57:25 pm »
Дано се яви съфорумник, който е ползвал някой от двата модела и да сподели лични впечатления. Аз каквото съм чел досега определено избират Хъски пред Ванго и това няма нищо общо с Ташев.

Всъщност исках да ти кажа за дъното на палатките, понеже видях, че то е едно от притесненията ти. Според мен точно дъното едва ли трябва да те притеснява. Дори най-евтините китайки издържат на подгизнала земя. Последното ми къмпингуване беше с една зелена, еднослойна, двуместна палатка купена от Практикер за 16лв, сега май е 23. Та мястото на което бях беше буквално подгизнало от вода поради многото и проливни дъждове, които бяха валели няколко седмици подред преди да отида там. Нямах никакъв проблем, дъното нищо не пропусна, въпреки че напрактика съм спал в локва с вода. Подпочвените води се бяха вдигнали до повърхността. Това го разбрах когато скатавах палатката. Там където съм лежал земята беше леко поддала и пълна с вода. Предполагам в скъпите палатки няма да е по-зле работата. Това е от мен. Успех с избора!
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

kol4o

• Full Member
« Отговор #8 -: 19 Юни 2011, 00:18:49 am »
мерси хобо
наистина ме притеснява дъното,щото няма да спя на походно легло ами на пода в 4увал с няква постелка.а 4е се сетих да питам някъде бях попаднал на изказване 4е вместо стандртна постелка някой ползвал подложка за паркет от по дебелите..дали ще върши работа а?

Hobo

• Hero Member
« Отговор #9 -: 19 Юни 2011, 00:30:21 am »
Не съм ползвал такава подложка за каквато говориш. Чувал съм, че за лекота и по-ниска цена някои използват сенници за автомобили. Те са облицовани с алуминиево фолио и сигурно изолират, но самото фолио бързо се къса, знам това от опита ми с подлепено с фолио стандартно шалте. Какво става после със сенника не знам. В случая, който описвам, бях с обикновено шалте от най-евтините, които се продават във всеки магазин за туристическа екипировка. Дебелината му е 7мм и много добре изолираше от студената мокра земя. Беше през месец Май миналата година. Как е на сняг не знам, но студената вода под мен въобще не усетих. Видях локвата чак когато махах палатката на тръгване, а там изкарах десетина дена.

RAZORBLADE

• Newbie
  • *
  • Публикации: 1
    • http://knivesbg.com
« Отговор #10 -: 25 Юни 2011, 13:28:40 pm »
Ето и аз да се постна за сефте в този форум. Важно е палатката да може да се опъва бързо. Основния тип куполна с две кръстосани рейки има два вида разпъване - в долния слой има защити уши от самия плат през които трябва да се проврират рейките. Втория вид е с пластмасови куки или връвчици, които се щракат/привързват за рейките - това е по-бързия вариант. Сам разпъвам палатката си (Hannah TREK- 2 места) за 3 минути. Тя е с кукички. Та от мен това за фактора скорост на разпъването. Помага много, когато вече е заваляло и трябва бързо да се подслониш палатката ти да е лесна за разпъване.
Акълът в главата идва бавно и болезнено. Много е вероятно въобще да не се появи. Тогава ти остава само болката..........

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #11 -: 25 Юни 2011, 13:32:58 pm »
Добре дошъл колега. Фактора време наистина не е за пренебрегване, много уместен пост моите адмирации.

Hobo

• Hero Member
« Отговор #12 -: 25 Юни 2011, 15:09:09 pm »
RAZORBLADE, добре дошъл! Удоволствие е за нас, че уважи форума. Много уместен коментар. Искам да добавя, че е хубаво и входа на палатката да е нацяло защитен от дъжд. Моята еднослойка е с цип по самия купол и когато вали докато отворя, изляза и затворя се пълни с вода. Особено ако вали по-силно.

Keltis

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 34
« Отговор #13 -: 27 Юни 2011, 10:07:20 am »
Когато съм сам използвам тази закупена от тозиhttp://tente.quechua.com/en/tent/r-8,a-30,2-seconds-ii.html онлайн магазин.
А когато съм със семейството(и с джипа)  използвам тези две
Quechua се развръща много бързо, буквално за секунда, но е малко неудобна за носене.

EXeCuTiOnER

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 84
« Отговор #14 -: 09 Юли 2011, 09:51:07 am »
Когато сме най-много двама човека, ползвам една палатка тип - комарник, която в Кауфланд върви за около 20 лв, като обаче съм заменил колчетата й с огромни пирони, 10-ки, ако не се лъжа. Тази година някъде ранната пролет лагерувахме в скалиста местност, близо до река. И да слушам акълите на моите спътници, си разпънах палатката близо до тяхната, но и на около половин метър от едно вирче. Лягам си аз по едно време, легнал върху спалния чувал и заспивам. Около два часа по-късно усещам ,че ми е студено и като се размърдах разбрах, че целият под барабар със спалния ми чувал са подгизнали, но държа да отбележа, че камуфлажът ми беше сух. Та ... всичкото това го написах по повод дъното на палаткаата. Вече много трудно се намират брезентови палатки, или такива с гумирано дъно, които наистина не пропускат. Дъното на моя комарник е нещо подобно на чувал. За жалост се продават и доста скъпи палатки с такова дъно. Иначе въпросния комарник го разпъвам сам за не повече от 2 мин., като изобщо не се старая да бързам. Спира вятъра и дъжда, но при проливен дъжд, ако си допрян до стените ще се намокриш.
Имам и друга палатка, подобна на първата, но е по-голяма и е с два слоя. За жалост още не съм я изпробвал на дъжд. Имам и такава, която се закача с кукички. Тя е в пъти по-издържлива на вятър и дъжд, но е изключително трудно да се разпъне от сам човек, да не говорим, че отнема доста време, просто защото рейките са дълги, минават през няколко платнени уши и изобщо не е палатка, която да местиш всеки ден. Удобното е, че има две спални отделения, а между тях е тревата или там на каквото е разпъната. Удобно е да влезеш кален, да си събуеш обувките и да влезеш на чисто в спалното, което има под, но и той е като чувал... Така или иначе не съм намерил още такава палатка, която да ми отговори на всички критерии.
Всеки може да живее в цивилизацията, номерът е да оцелееш извън нея.