Автор Тема: Помогнете в избора на палатка  (Прочетена 9367 пъти)

Whiplash

• Newbie
  • *
  • Публикации: 3
Re: Помогнете в избора на палатка
« Отговор #30 -: 06 Август 2014, 00:03:35 am »
Здравейте, гледам няколко пъти се споменаха палатките на quechua. Не ми се дават много пари за палатка и последно се спрях точно на тях, за тези пари ми изглеждат много хубави.
Някой може ли да даде информация първа ръка? Най-много ме интересува при дъжд как се представят. :)

Първо си харесах ето тази - http://www.decathlon.bg/palatka-arpenaz-xl-2-zelena-id_8300438.html
Харесва ми как изглежда, както и това, че има нещо като предверие и можеш да си съхраняваш там нещата. Обаче, като видях 3.8кг и се отказах.

Сега мисля да взема ето тази - http://www.decathlon.bg/palatka-arpenaz-2-zelena-id_8293539.html
Няма предверие само това не ми харесва, но пък струва 42лв и тежи 2.8кг. За тези пари никъде не видях двуслойни палатки.

Също така ако можете да дадете някакви предложения в този ценови диапазон 40-80лв.

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #31 -: 06 Август 2014, 00:52:22 am »
.........Също така ако можете да дадете някакви предложения в този ценови диапазон 40-80лв.

Тази година няколко пъти ползвам ето това чудо - Палатка T6.2 XL AIR QUECHUA

В два от случаите дъждовете бяха проливни и много продължителни повече от  6-7 часа и палатка се справи, при това с цел минимизиране на теглото не се ползва пода, а се разчита на подовете на спалните помещения.
ПП. За ценовия диапазон, който си посочил едва ли ще намериш нещо по-добро, ново и с гаранция.

Gergoff

• Full Member
  • Публикации: 101
« Отговор #32 -: 06 Август 2014, 07:14:39 am »
Мойта е същата марка, единична. Хич не съм доволен. Много конденз, много пропуска, задължително трябва покривало. Единственото и хубаво нещо е, че е саморазпъваща. Но с покривало, пак от Декатлон за 20 лв. става перфектна.
Блажен да е този, който няма какво да каже, но въпреки това мълчи!

Whiplash

• Newbie
  • *
« Отговор #33 -: 06 Август 2014, 17:42:35 pm »
Много голямо това vanjo, трябва един шерп за нея :D
Gergoff, за еднослойна мисля, че е нормално да има конденз и да пуска вода, аз затова искам двуслойна.

Обаче, тая палатка от 42лв отпада, защото е 200см вътрешна дължина. Остава оная от 72лв, която е 215см, обаче гледам, че е махната от сайта.

vanjo

• Hero Member
« Отговор #34 -: 06 Август 2014, 18:23:16 pm »
Много голямо това vanjo, трябва един шерп за нея :D
Gergoff, за еднослойна мисля, че е нормално да има конденз и да пуска вода, аз затова искам двуслойна.

Обаче, тая палатка от 42лв отпада, защото е 200см вътрешна дължина. Остава оная от 72лв, която е 215см, обаче гледам, че е махната от сайта.
Е тя е за повечко "маймунки", с малко фантазия събира 10-12 човека ако е необходимо.

Whiplash

• Newbie
  • *
« Отговор #35 -: 06 Август 2014, 19:50:45 pm »
Да, ясно е :)
Те освен, че я махнаха палатката от сайта, ами и не може да си купиш онлайн, а само на място. Никъде не видях да може да се поръчва?  За разлика от английския им сайт. Тамън си харесах и едни обувки и исках да си ги поръчам, греда. :)

vanjo

• Hero Member
« Отговор #36 -: 07 Август 2014, 00:14:08 am »
Това, че е махната от сайта не е проблем, ако има някъде по другите декатлони.
Цитат
Декатлон разполага с огромен каталог от продукти в цяла Европа. Ако харесате някой продукт, който не се предлага в магазините ни в България, ние можем да го поръчаме за вас напълно БЕЗПЛАТНО. Той ще бъде доставен в нашите магазини в България.
За да направите успешна поръчка, са ви необходими:
  • Номерът на вашата Карта Декатлон
  • Заявка на място в магазин Декатлон ИЛИ
  • Заявка по телефона
  • Референтен номер на продукта или линк към него от онлайн магазините на Декатлон
  • Размер / цвят на продукта, ако има такива
Заплащането на поръчания продукт се извършва на място в магазина при получаването му. Не е необходимо капарирането на продукта или друг тип доплащане.
Виж обаче плащането и разкарването до магазина е малко тъпо. Както и забележката, че цената на даден продукт може да е различна в различните магазини.

ванката

• Newbie
  • *
« Отговор #37 -: 07 Август 2014, 23:56:01 pm »
А за това какво ще кажете http://www.ebay.com/itm/lakeside-camp-tent-3-4-person-camping-windproof-rain-ultralight-5-in-one-Combo-/181485522540 при положение че се ползва само лятно време и за една две вечери ?

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
« Отговор #38 -: 28 Август 2014, 00:57:31 am »
Малко късничко ти отговарям но 3та година имам Зайо Монтана 2 и съм много доволен тази година и 2 пъти ме е валял пороен дъжд и буря палатката нито е пропуснала нито е помръднала .